Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smyčka kolem Machara se definitivně uzavřela. Historie konečně vydává své svědectví a odhaluje hrůznou skutečnost. Pavel Rogl se ocitá v ohrožení života… (Česká televize)

Recenze (28)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl pro pozorného diváka. Zjišťuju, že jsem jím patrně nebyl. Dost jsem tápal, obtížně jsem si vybavoval, o kom je řeč (např. Honyš). Zpětně si taky neumím představit, co všechno tenhle mstivej Vacek/Prokesch musel zrealizovat/zařídit, aby dostál svému plánu na pomstu. Zkrátka to bylo celkem patlámo, tenhle poslední díl. Ale kdybych se v něm neměl potřebu takhle pitvat, tak bych byl rozhodně spokojeným divákem (resp. ještě o poznání spokojenějším). Vzteklina se povedla, byť si to svým rozuzlením mohla u českého diváka logicky pokazit - na kritiku poválečného chování našich předků jsme ještě pořád nemálo citliví. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné a silné zakončení, ale škoda několika problémů. Že je do toho doktor Vacek namočený, jsem z jeho chování cítil od začátku, podezření u mě zesílilo při jeho divném chování u hypnotizování a v předposledním díle jsem to definitivně pochopil, když bylo jasné, že někdo zašantročil vakcínu během očkování, u kterého byl a jemuž jako jeden z mála mohl rozumět. Pak jsem se jen modlil, aby to nebylo takhle průhledné...ale bohužel. Druhý problém je, že jsem spíše přehlížel menší logické chyby v celém seriálu, protože jsem chápal, že tím tvůrci posilují napětí. Ale aby Rogl ve finále zjistil, že je Vacek mnohonásobný vrah a jenom tak mu to tam o samotě vpálí, aniž by měl krytí, to už bylo moc. Navíc to řádění revolučních gard bez současného vysvětlení, že zjitřené nálady (kterých pak využili někteří šmejdi) poněkud čerpaly z faktu násilné okupace, vraždění nepohodlných a připravované genocidy Čechů, vypadá trochu nesmyslně a černobíle. Přes tyto výhrady jsem se bavil a seriál hodnotím velmi kladně. Především režie a hudba byly prakticky na jedničku. ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Můj tip na pachatele vyšel, ovšem proč a jak, to mi vysvětlil až tento díl. Docela hustej, zejména flashback se nesledoval snadno. Škoda některých logických nesrovnalostí a určitého fanfaronství postavy Pavla Rogla. Nevím proč tam chodil a nevím, proč ta mladší holka místo telefonu a volání policajtům hledala lékárničku. No ale budiž, celkový výsledek je velmi dobrý, i když ne výborný. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celú dobu sa snažia tvorcovia budovať atmosféru a tajomno, no príde odhalenie (nie veľmi prekvapivé) a zrazu sa to zmení na typickú slaboduchú detektívku, plnú tých najtrápnejších klišé, kde sa postavy začnú chovať, akoby sa im IQ posunulo o jednu desatinnú čiarku doľava a celý dojem z inak solídneho seriálu je preč... Mohla to zachrániť aspoň restrospektívna pasáž vyčíňania revolučnej gardy, no nemalo to žiadnu šťavu, ani emočný náboj. Ale asi bolo trošku naivné očakávať niečo v štýle poľskej Wolyn. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně nakonec spíš zklamání. V případě pachatele jsem si celý seriál říkal, že pokud to bude on, tak to bude trapný. A byl o on. Za mě byl konec nepříliš logický, motivace krkolomná a nepravděpodobná. Řešení případu bych označil spíš za fiasko. Scénáristé po nadějném začátku totálně selhali. A režijně bylo také na čem zapracovat. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité zásahovkou byly samopal MP-5, samopal MP-7 a útočná puška G-36. (K98)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno