Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prušinovský je frajer a Kolečko má minimálně o kolečko víc. Skutečně úžasná záležitost. Zhruba polovinu dílu jsem si musel navyknout na humor a celkový styl, ale od jistého momentu moje bránice dostávala zabrat, za což pánům děkuji. Člověk je potom ochotný odpustit i reklamu, jakou si Česká televize nebojí udělat. Nicméně cením, že si ze svého vlastního pořadu dovolili pořádně vystřelit. Skvěle napsané postavy. Prušinovský patří k naprosté špičce současných tvůrců v naší malebné zemičce. S Kolečkem mají zvláštní nadání uchopit současné sociální problémy a nesmírně vtipně je zpracovat je na samé hraně divácké přípustnosti, takže se všichni náramně baví a nikdo není urážen. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Voe. Už první zápletka je neskutečně vykonstruovaná. Proč by se Luděk nekoukl do počítače kdy přivezou já už nevím co, ale zápletka o hovně. To by spíš šef chtěl aby přišel v sobotu na šichtu. Slabota zase o ničem. Ve skutečnosti by to bylo, sice už mám po šichtě šefe, ale já se vám na ty měchy podívám. A budou premie, že. Dlužný je na koho se podívá, elektřina odpojená, ale frajer až na půdu. Ale kouknu na druhý díl abych věděla, co si vymyslí za bláboly o lidech bez budoucnosti, kteří jsou děěsní frajeři. ehmm jen v Mostě asi. Musím přiznat po shlédnutí čtvrtého dílu, že to je lepší čím dál tím víc, ale stále nevím, co chce seriál zvěstovat? Lidi jsou fakt svině? To už dávno vím. Kdysi jsem měla možnost uklízet s jednou cikánkou. Jsou opravdu jako v tom seriálu a ještě navíc v práci si člověk musí dávat pozor, protože oni jsou zvyklí vyzobávat jen ty rozinky. Dostanete ten nejhnusnější úsek, nejblbější kýbl s hadrem a smeták....Tak to chodí s cikánama. Ale vlastně se všema. Jen ti cikáni to neumějí skrýt to je jejich chyba. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Franto, odpovídej ty. Ty vole, u tebe se předpokládá, že jsi retard. Národ bude spokojenej." Poštu pro tebe jsem viděl přesně jednou, ale kdyby se v ní shledávaly dvojice typu Luďan a Pavel Říhovi, tak bych se na ni asi občas mrknul. Tohle mě prostě bavilo, takže bylo hned jasný, že budu držet úhel i další týdny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Most! se nebojí jít na hranu a zesměšňovat Poštu pro tebe i politickou korektnost. Jen těžko určit, kde končí záměrně přestřelená hra se stereotypy a začíná nedostatek tvůrčí soudnosti a hrozně laciné a povýšenecké strefování se do snadných cílů. Po režijní a herecké stránce tomu ale nelze moc vytknout (pro srovnání z nových seriálů viz třeba Strážmistr Topinka, kde komediální timing nefunguje vůbec). Zatím opatrné tři hvězdičky, ale za vítězství považuji už skutečnost, že to na rozdíl od jiných počinů, k nimž Petr Kolečko v poslední době napsal scénář, probudilo mou zvědavost, nikoliv chuť udělat tvůrcům něco nepěkného. ()

Ales.Blaha 

všechny recenze uživatele

Skvělé, velmi zábavné a úžasně zahrané. I když takhle každodenní (nejen) mostecká realita samozřejmě nevypadá, tak se to přibližuje k realitě mnohem více než spousta jiných seriálů či filmů. Už v úvodu se výstižně poukazuje na fakt, že mnozí lidé (v tomto případě vedoucí v zaměstnání) jsou od té reality ještě dál než je vůbec zdrávo. Perfektní! :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama