Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup nejméně o dvě třídy. Hickox překvapivě ustoupil od hororu a přednost dává hlavně humoru. A i ten po většinu času smrdí sterilitou. Přeskakování v časových rovinách je tentokrát nudné a v druhé půli dokonce otravné a bez nápadu, protože tu velkou část filmu zabírá trapné šermování. Nejlepším okamžikem budiž účast Bruce Campbella, který exceluje v pěkně ztvárněné parodii na klasickou duchařinu The Haunting. Ve zdejší mučednické roličce tu božský Ash s rozdrásaným hrudníkem snáší jednu bolest za druhou v podobě soli, octa a dřevěné podlahy. Jeho odpověď však pobaví: "Vždyť je to jen maso!" ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jednička byla levný, ale dobře vypadající způsob, jak uctít řadu starých hororových historek a vymyslet spojující prvek, atmosféra fungovala a efekty a masky byly výborné. Dvojka má zřejmě stejný rozpočet, možná i o něco štědřejší, ale je z toho spíš hororová komedie nestydatě vykrádající vtipnější momenty Evil Dead a děj slepující jednotlivá prostředí a pocty je natolik debilní, že chcete křičet (stejně jako herecký výkon ústřední dvojice). Efekty a výprava na levné béčko opět zdárně zvládnuté, nechápu, proč si nedal scénárista víc záležet. Závěrečné rapové video je symbolickou kulkou do hlavy diváka. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už je spíš pouhá parodie na věechno možný,po němého Dráculu až po Vetřelce , někdy jsem nestačil kroutit hlavou kam se zase dostali. Třeba v tom strašidelném domě ,kdy tomu chlápkovi koukají žebra a Mark mu tam omylem nasype sůl a pak ocet a pod jsem se smíchy válel a to bych asi u hororu neměl ,ale tohle je komedie s prvky hororu.. V tom středověku to byla taky síla. Někdy se nestíhím divit co ty tvůrci všechno nevymyslí. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme Markizácka nostalgia z čias, keď ešte pravidelne v piatok dávali horory, plus videopožičovňová VHSka. Vidieť to po rokoch krásne zremasterované je zážitok sám osebe. Technicky je to o stupienok ďalej ako skvelá jednička, vidno, že Anthony Hickox bol fanúšik hororov a talent, lenže... Veľkú časť tu zaberá stredoveký segment, nezáživný a do filmu sa tónom nehodiaci, ak nepočítam jednu parádnu gore scénku na konci. Ok, ak by sa to skrátilo, ale prečo dostal najnudnejší príbeh najviac priestoru? No, to sa už nedozvieme. Inak svižná, vtipná early 90s zábava, oplívajúca tou sladkou dobovou atmosférou, so skvelými maskami a gore FX(ale zasa kľudne sa mohlo pridať, o žiadny gorefest sa nejedná). Hlavná hrdinka čarokrásna, linka s Bruceom Campbellom best, sama sa pohybujúca ruka a drvič na odpadky a následný gejzír nezabudnuteľný. Dawn of the dead pocta skvelá, "Alien" správne brakový a zábavný. Škoda, preškoda nudnej mediaval časti, ale aj tak videokazetové béčko s ambíciami a srdcom na správnom mieste! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství začíná přesně tam, kde první díl končí, tedy těsně po zničení voskového muzea se Mark a Sára vracejí každý do svých domovů a nová cesta po hororových končinách může začít. Béčkovost z filmu přímo vyzařuje a oproti jedničce se přidal plyn na humornějších situacích a vtipech. Dvojka se skoro celá odehrává v jiných světech, nejdéle se však drží v jakémsi pseudostředověku - to je fakt úlet a neméně ulítlá je i hudba v této části. O veškeré masky se opět postaral mistr ve svém oboru Bob Keen. Výborná je i rolička "Ashe" v černobílé duchařské části. Anthony Hickox opět boduje (nejen jako režisér, ale i zde si střihl menší roli, pobočníka krále Anglie) a oba díly Waxworku spolu s Hellraiserem III patří k jeho nejlepším režisérským zářezům. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama