Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Opruz galaktických rozměrů. Zatímco na jedničce se znatelně podepsal zub času, tohle bylo slabší už i v těch devadesátkách. Pořád jsem si ale vzpomínal matně na několik scén a doufal, že to bude slabší alespoň v únosných mezích. No bohužel hrozná pičárna to je. Začněme obsazením. Hlavní hrdina zůstal stejný, ale tu krásnou, sladkou holčinu z jedničky vyměnili za totální tlamu. Děj, jak název mylně zmiňuje, není o cestování časem, ale cestováním do filmů, takže tu máme řadu odkazů a narážek na známé horory. Zdá se to v pohodě, ale jednak je to příšerně zrežírované (dokonce i ta scéna s Brucem Cambellem, na kterou jsem se těšil, vyznívala hrozně nevtipně), a jednak to vůbec nedává smysl. No ono to všeobecně vůbec nedává smysl. Ruka z "jedničky" zabije chlapa. Soud obviní dva hlavní hrdiny a ti, aby se očistili před soudem, jdou skrze nějaký strojek cestovat do minulosti a shánět tak důkaz pro svoji obhajobu. Tedy právě onu ruku. Avšak tím, že skutečně necestují minulostí a skáčou do filmů, je to celé, no, jak to říct, prostě výše zmiňovaná pičárna. Asi v polovině filmu děj skočí do středověku a zde nastal okamžik, kdy jsem poprvé u sledování filmu cítil, jak obrůstám mechem a lišejníkem. Každá minuta trvala tak tři hodiny. Neuvěřitelně roztáhnutý S_O_P_E_L. Říkám si fajn, překlikám do konce a vlepím tomu jednu hvězdičku. Pak jsem si vzpoměl, že je tam v závěru nějaká pár minutová scénka se zombies, tak že to třeba ještě zvedne hodnocení. No nebyla to pár minutová scéna, ale pár vteřinová a zase nesmyslná scéna z filmu, tentokrát z Romerova Úsvitu mrtvých. Do toho ještě Godzilla a už jsem, naprosto vyčerpán, dokoukal poslední minuty, že už tam fakt fláknu tu jednu hvězdu a bič a pryč. To jsem ještě nevěděl, že přijde "finish him" v podobě závěrečných titulek, což byl rapový videoklip, kde hlavní hrdinové odcházejí od soudu za doprovodu nějakého rapera a hrozně se u toho sračkoidně kroutí a policajti a soudci tancujou... Fuj, úplně vopruz vopruzáckej hnusnej fialovej. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme Markizácka nostalgia z čias, keď ešte pravidelne v piatok dávali horory, plus videopožičovňová VHSka. Vidieť to po rokoch krásne zremasterované je zážitok sám osebe. Technicky je to o stupienok ďalej ako skvelá jednička, vidno, že Anthony Hickox bol fanúšik hororov a talent, lenže... Veľkú časť tu zaberá stredoveký segment, nezáživný a do filmu sa tónom nehodiaci, ak nepočítam jednu parádnu gore scénku na konci. Ok, ak by sa to skrátilo, ale prečo dostal najnudnejší príbeh najviac priestoru? No, to sa už nedozvieme. Inak svižná, vtipná early 90s zábava, oplívajúca tou sladkou dobovou atmosférou, so skvelými maskami a gore FX(ale zasa kľudne sa mohlo pridať, o žiadny gorefest sa nejedná). Hlavná hrdinka čarokrásna, linka s Bruceom Campbellom best, sama sa pohybujúca ruka a drvič na odpadky a následný gejzír nezabudnuteľný. Dawn of the dead pocta skvelá, "Alien" správne brakový a zábavný. Škoda, preškoda nudnej mediaval časti, ale aj tak videokazetové béčko s ambíciami a srdcom na správnom mieste! ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce jsem čekal co bude z dvojky a jako většinou i zde jsem byl velmi zklamán, protože to v čem první díl bodoval bylo pryč a dvojka měla s jedničkou společného jen hlavního hrdinu a Ruku. Do určitého momentu je to ještě zábava, ale poté film zabředne do středověkého cestování, které mi silně nudilo. Škoda, mohlo to být důstojné pokračování skvělého prvního dílu. ()

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty Tondo kolenatej, jsem vůbec rád, že jsem to dokoukal. Už jednička mě nijak nenadchla, přesto jsem dal dvojce šanci a chtěl jsem ji vidět. Jenže pokračování už je vážně zoufalé, k zasmání už zde není nic. Jen jednou jsem se pousmál (sůl a ocet), jinač to bylo spíše k pláči. Z hororových prvků zde nic nehledejte, očekávejte jen pobíhání sem a tam a úžasné souboje na život a na smrt. Je mi líto, tohle je odpad! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Takové nízké až odpadové hodnocení. Vlezte mi na záda, různí pseudohororoví experti a milovníci např. neumětela Flanagana a spol. Silné 3.5 a basta. Přítomnost Davida Carradinea, překvápko a parádně milá a přesto s úchylnou úctou provedená pocta takových žánrovým fláků, jako: The Haunting, která je stejně jako orig. monochromatická (zde v přítomnosti Ashe z Evil Dead či poradkyně Troi z STTNG, kterou by jste v takovémto filmu, rozhodně nečekali) či Alien, kterážto příběhová část začíná jistou úvodní melodií z 2001 (zde jsou tak neskutečně rádoby kůůl drsňácké řeči, že je to u mě spolehlivě na prskání kolem sebe, smíchy), Nosferatu z 1922 (ta je v tomto filmu zvláště boží! a stejně jako orig., němá), Dawn of the Dead (též k počurání smíchy), Jack the Ripper, Invasion of the Body Snatchers, Godzilla, Dr.Jekyll, nebo Frankenstein + special quest star jen pro zasvěcené...robot dr.Satana, který hostoval i v ST Voyager;) Mám raději mnohé pestré cestování různými místy a časy, proto nepovažuji právě za šťastné rozhodnutí, umístiti většinu děje do hradu, tj. do jedné lokace, i když si zde zahraje i samotný tvůrce.;-) P.s. škoda, že postavu Sarah již nehrála ta roztomile a sexy pěkná, Deborah Foreman. Zde ji nahradila o dost koňovitější co se týče obličeje Monika Schnarre, která ovšem zaujala v 2 dílech tv s. Friday the 13th. 3 by nebyla marná. Ostatně, tato duologie mi vždy připadala, že má potenciál a záměr...trilogie. Pro mě jsou už dávno oba díly, jednou z 90tkových klasik. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama