Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom zbytočná druhá adaptácia knižnej predlohy. Oz totiž neponúka žiaden aktualizovaný pohľad na feminizmus, resp. postfeminizmus a jeho balenie látky je príliš nevzrušivé a fádne. Mám dojem, že jediný, kto by možno aj tento scenár dokázal nakrútiť skutočne zžieravým spôsobom, by bol Paul Verhoeven. Paničky tak pôsobia príliš uhladene, akoby ani tá vzbura mužov proti utláčaniu zo strany žien a ich štylizácie do ich úloh vodcov nebola úprimná. Chceli ste byť nami, tak my sme sa rozhodli, že budeme bohmi. Táto myšlienka by si zaslúžila na plátne odvážnejšie prevedenie. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Za zklamání dávám ještě o hvězdu míň, než by si tento film možná zasloužil. Sice jsem nečetla knižní předlohu, ani jsem neviděla původní film z roku 1975, ale něco mi říká, že tento moderní remake svým předchůdcům jen kazí reputaci. První polovina byla sice slušná, ale konečné rozuzlení bylo až příliš hloupé, odehrálo se moc rychle a jako konec se to zkrátka nedalo nějak pobrat, takže celý film vyzněl tak nějak do ztracena. Nakonec mi zbylo jen zklamání a neurčitý zamlžený pocit z celého filmu, který mohl být o hodně lepší, s propracovanějším příběhem, ale bohužel nebyl. ~(1,6)~ ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Hlavně je to velká nuda. Snaží se to hrát si na hrozně vtipnou komedii, jenže toho vtipu tam je opravdu pomálu. Předlohu jsem nečetl, ale vyrozuměl jsem, že určitě nebyla humorná, možná vyznívala absurdně (četl sem od Levina jen oba díly Rosemary), jenže tohle? Vysvětlení, co se děje, přijde příliš brzy a potom už diváka naprosto nic nepřekvapí. Dokonce jsem si správně i typnul ten překvapivej závěr. Měli to pojmout jako mysteriózní thriller, dramatickou možná až kriminálku, kdy by hlavní hrdinka hledala, co se děje s jejími známými s vlastní individualitou, narážela na podivnosti na každým kroku, dostávala se do různýho nebezpečí, manžel by jí to nevěřil, a nakonec by se jí stalo v posledních záběrech totéž a udělal by to ještě její muž. Mohli do toho přimíchat špetku satanismu a modlářství (ti fanatičtí manžílci k tomu přímo vybízejí), mohlo to skončit nějakým opravdu temným skutkem. Jenže to neudělali. Určitě se snažili o masám co nejpřístupnější film, o jednoduchý, humorný snímek na nedělní odpoledne, relaxačku před prací., protože pokud se o právě toto nesnažili, tak se to šeredně nepovedlo. Z tohohle filmu mám rozpačitý dojem. Není to ani pořádná komedie, ani nic jinýho. Jenom rozpačitě přešlapuje před brankou vedoucí k silnici vedoucí k velikosti. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekala, jen Nicole Kidman v nějaké trošku střelené komedii ve stylu Smrt jí sluší nebo tak, a očekávání se naplnila :). Trošku ulítlá komedie s Nicole Kidman to byla, ale jinak jsem nic moc nedostala :). Prostě je to asi jak film na odpoledne po obědě, žádná velká sláva, ale ani žádná tragédie. Chvílemi je to vtipné, je to i zajímavé a celé je to tak nějak příjemně absurdní, ale jindy to zase moc tlačí na pilu a je to tak trochu trapně absurdní a hlavně celé to vypadá hrozně Burtonovsky a přitom je to na druhé straně dost neburtonovské a výsledek je tím pádem takový nedopečený prostě :). Je to úplně jak scénky z městečka, kde bydlel Střihoruký Edward, ale přitom se tam vlastně nic moc neděje a celou dobu se jen čeká, kdy se teda odhalí to slavné stepfordské tajemství. Právě do té vaty by Burton alespoň nacpal něco bizarního, aby odpoutal pozornost nebo něco, ale takhle vždycky jen přijde něco zajímavého a následuje něco nezajímavého a takhle pořád dokola až se film prostě pořád drží v takovém průměru. Není to zas taková bída jak to tu někteří popisují, protože se přinejmenším dá s očekáváním sledovat život v tom městečku a je to zajímavé, ale rozhodně se to nemůže vytáhnout výš než na trojku, protože je na tom strašně vidět jak je to celé nedotažené a takové napůl cesty, prostě trojka jak vyšitá :). Prostě to chce MORE COWBELL!!!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli mi to přišlo vtipné? Zpočátku docela ano. Jestli znám podobně zdeformované dívenky? Ano. Jestli mi přijdou vtipné? Ano, pokud s nimi nestrávím víc času než kolem mě stihnou vytvořit kruh a nezačne lynčování blonďatými loknami. A tak je to i s tímhle filmem. V takovémhle případě, když už je tu řeč o ovladačích, bych si u sebe přál mít ten Sandlerův, abych to všechno prostě jen přetočil anebo přemazal záběrem na babiččin kurník. Jsem si totiž jist, že i jeho nájemníci by dokázali vymyslet duchaplnější zábavu. Jo a Nicole - kdy už konečně použiješ čudlík "přifouknout prsa"? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)
  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)
  • V roli Sarah Sanders si svůj herecký debut užila velmi slavná americká country zpěvačka Faith Hill, která nazpívala titulní píseň "There You´ll Be" k filmu Pearl Harbor (2001). (Dixieboy)

Reklama

Reklama