Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (621)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Parodovať Boha, to u mňa neobstojí a zvyšok bol dosť trápny. Šialený dej a ako komédia u mňa neprešla. Dokonca ani to herecké obsadenie to nezachráni u mňa v hodnotení. Jim Carrey takýmito filmami u mňa stráca, už tak slabú povesť komediálneho herca, také hlúposti s takými ksichtami som vedel ako decko robiť aj ja a možno aj lepšie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Shadyac byl vždycky zárukou poměrně slušné nenáročné zábavy (a svými komediemi hlavně královsky vydělával), tentokrát si jeho televizní reportér stěžuje na nepřízeň Boha, až se dotyčný naštve a svěří mu načas svůj úřad. Takže jsme svědky několika slušných nápadů i hluchých míst a Carreyho komediálních kousků v dobách, kdy ještě fungoval jako kasovní a kvalitativní jistota!! ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jakéhosi pokračování Božský Evan si tohoto filmu vážím zas o něco víc. Je to docela zajímavé sledovat, jak se potrhlý chlápek stane na chvíli Bohem a který dělá přesně to, co bychom dělali i my. Takže, všeho zneužívá! Film plný nápadů s neobvyklou zápletkou pro věřící i nevěřící, pokud je to kritérium nějak důležité. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, jestli grimasy Jima Carreyho někdo považuje za okoukané, vždy bude mým nejoblíbenějším americkým komikem (mezi britskými místo drží Rowan Atkinson). Navíc je to film k zamyšlení a navíc s výborným Morganem Freemanem v další důležité roli, kde nyní nehraje moudrého drsňáka a s mnoha zkušenostmi, co má některá léta už za sebou, ale rovnou Boha. No nebudu říkat víc, podívejte se sami a sequelu/spin-offu se Stevem Carellem v hlavní roli se vyhněte, pokud nechcete učebnicový příklad nejhorší finanční investice v komediálním žánru všech dob. P.S. Tak nakonec přidám i tu poslední. Přeci jenom měsíc, 7 prstů, kartotéka, chcající pes, rajská polívka (má nejoblíbenější), skutečně vtipný Steve Carrell... a snad první film, který mi v dětství otevřel bránu do dospělejšího filmového světa. Jen škoda, že spin-offem se jeden lidský příběh o touze a (zdánlivě) nepřetržité moci zvrhl v samoúčelnou křesťanskou rodinnou pakárnu s nedostatkem toho nejdůležitějšího (Boha!!!), navíc vzhledem k tomu, kolik do toho investovali. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +rozhodně zajímavý nápad, občas velmi vtipné -ovšem mohlo být mnohem vtipnější/// Dost dobrá zábava. Obvzláště se mi líbila ta scéna, kdy Bruce dostane moc. V této části má film nejlepší grády. Vyjímečně se mi líbilo aji jeho pitvoření a tak nějak celkově je tohle oddychový film. Jen nemohu nezmínit, že by se toho do filmu vešlo mnohem více a tak je vlastně jeho potenciál plně nevyužit./// Celkem 72%/// ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Když Bruce (Jim Carrey) pomáhá Bohu (Morgan Freeman) vytírat podlahu, následuje několik střihů, během nichž má Bruce na každém záběru na mopu jinak umístěné ruce. (Mr.Hudson)
  • Morgan Freeman, který v tomto filmu ztvárňuje Boha, je ve skutečném životě agnostik. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Bruce) v jedné scéně velmi dobře imituje slavného Harryho Callahana (Clint Eastwood) z filmu Drsný Harry (1971) a jeho pokračování. Jedna z prvních rolí Jima Carreyho (tehdy v titulcích uvedeného ještě jako James Carrey) byla v pokračování nazvaném Sázka na smrt (1988). (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama