Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá členka špičkového zabijáckého komanda sa rozhodne navždy skončit s minulostí a vdát se. Její svatební den se však změní v krvavá jatka. Bývalý šéf Bill zaútočí s úmyslem ji zabít… Všichni si myslí, že je mrtvá, mladá žena však šťastnou náhodou vražedný útok prežije, jen upadne do kómatu. Po pěti letech se vrací z temného prahu smrti s jedinou myšlenkou: pomstít se všem, kteří jí ublížili, bez ohledu na to, co je k tomu vedlo. Všeho schopná hrdinka, která si říká “Nevěsta”, musí nejprve zjistit, kdo je proti ní a jestli existuje někdo, kdo by stál na její straně… U upraveného domku v rezidenční čtvrti zvoní mladá žena. Otevírá jí další mladá žena černé pleti. „Černá mamba“ si přišla vyřídit účty s jednou členkou komanda, které kdysi zmasakrovalo na svatbě celou její rodinu a další svatebčany. Ona sama přežila po poslední Billově kulce a čtyři roky pak strávila v kómatu. Nyní se mstí. Vernita Greenová z komanda Zmijích zabijáků, dnes počestná paní Bellová, manželka lékaře a matka čtyřleté dcerky, brzy nato umírá. Pokusila se Černou mambu zbaběle zastřelit, přestože si právě domluvily schůzku, při níž se měly čestně utkat v boji… Černá mamba má seznam celkem pěti lidí, které chce zabít. Mstí se nejen za sebe, ale i za své nenarozené dítě, o které při masakru přišla. Vernita Greenová je její druhou obětí. První – O-Ren Ishii – přišla na řadu o něco dřív… O-Ren Ishii je obávaná a proslulá nájemná vražedkyně. Jako malá dívka byla svědkem toho, jak byli zabiti oba její rodiče. Ve dvaceti letech se s ní stala nemilosrdná mašina na smrt. Mezi jejími hlavními pomocníky jsou advokátka Sofie, původem Francouzka, a zejména teprve sedmnáctiletá, zato mimořádně krutá Gogo. O-Ren Ishii figuruje na prvním místě seznamu smrti, který sepsala Černá mamba. Ještě než se za ní vypraví, musí si obstarat dobrou zbraň… Navštěvuje ostrov Okinawa a na něm jistého muže jménem Hattori Hanza, proslulého výrobce samurajských mečů. Přestože už nové zbraně dávno nevyrábí, pro Černou mambu udělá výjimku. Musí si ale měsíc počkat. Přesně tak dlouho trvá výroba meče „na škodnou“, který se nikdy neunaví. Teprve potom se může Černá mamba vydat do Tokia a vyhledat nebezpečnou ženu, jejíž přezdívka v zabijáckém komandu zněla Korálovec… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 386)

Pecca007 

všechny recenze uživatele

Srdcovka. I když jsem to nedávno viděl asi po tisícáté, tak jsem doslova hltal každý záběr. Tarantino je umělec a Thurman s Caradinem, Liu nebo Madsenem mu pomohli vytvořit masterpiece! ()

Stephenz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne lahôdka.. Tento film budete milovať alebo nenávidieť. (Nakoniec ako Tarantina samotného). Dokonalá kombinácia filmov s tématikou ázijských bojových umení, westernu, akčného filmu a komédie podfarbená hudbou rôznych žánrov v podaní, akom to dokáže iba Tarantino. Filmu dominuje spracovanie nad obsahom, herecké obsadenie, krvavé až surové scény, výrazny soundtrack a samozrejme nezameniteľný Tarantinov rukopis. ()

kritička odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu, že Tarantino se prostě narodil jako dement, ale režírovat filmy, který fakticky přenášejí největší zlobu do vypíchnutých očí, masových vražd a podobných chuťovek, to už lze snad svést jen a pouze na výchovu. Fakt mě to neuchvátilo, ale ten blboun neumí režírovat žádný film, u kterého by mé srdce zaplesalo. ()

Tess17 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale i přes veškeré to podivné stříkání krve a sekání do lidí mi ten film přijde perfektní. Nebo možná proto, že právě tyhle věci tomu dávají šmrnc. Uma Thurman se své role pomstychtivé, krvelačné, nelítostné matky zhostila na jedničku. Super uspořádání do "kapitol" a zasazení děje taktéž. Celý film dolazuje skvělý soundtrack. Jo, na tenhle film se nezapomíná. ()

plsek45 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film ve mě zanechal dost smíšené pocity . Od filmu s takovým rozpočtem jsem ale čekal o něco málo více než jsem vyděl .Většina scén je nedotažených do konce a uměl bych si je představit o trochu lépe zpracované , hlavně efekty s krví jsou dost nereálné , ale na druhou stranu je k filmu dobře vybraná hudba a má zajímavý děj který upoutá ale stejně se mi pořád zdá že je to jeden z nejhorších filmů Quentina Tarantina .... No snad bude další díl povedenější :) ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Ja som videl spústu tých starých ázijských bojových filmov, takže je jasné, že Tarantino si z nich až "s úctou" požičal to najlepšie a doplnil vlastnými šialenosťami (v tom dobrom zmysle). Jedna nádherná scéna strieda druhú a tak brutálne nádhernú animovanú scénu som v živote nevidel. Niekto o tomto filme napísal, že práve kvôli takýmto filmom vznikla kinematografia - dalo by sa o tom diskutovať, ale v zásade súhlasím. ()

blazenfilmov 

všechny recenze uživatele

Výborná muzika, výborný výkon Umy Thurman, hektolitry krve a desítky useknutých končetin. To jsou poznávací znamení tohohle filmu. ()

silverfuck 

všechny recenze uživatele

Film má docela povedené pasáže, ale má také velmi podprůměrné pasáže. Celé to působí taknějak nesourodě a mám pocit, že sám Tarantino občas nevěděl, jestli to má být akční film nebo parodie na akční film. Tohle dílo netáhne brilantní příběh a excelentní režie jak bych od Tarantina čekal, ale vizuální dojem - pěkné kulisy, pěkná kamera a krásné nasvícení. Je to takové hezky natočené, žluté, nafouklé nic. Tarantino má na mnohem víc. ()

MonitoRewiew 

všechny recenze uživatele

blablablablblblablbblabla bla. Závěrem, film se mi líbil, myslím, že je to dobrá podívaná, která kombinuje přednosti různých typů filmů a spojuje je vcelku kreativním způsobem do jednoho celku. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Tarantino se rozhodl vzdát hold akčním filmům, obejvují se tu legendy proti hercům, od kterých bych to nečekal (např. Uma je taková ta kráska spíš do romantiky) Krvavá akce se střídá s rozvláčným dějem. Zapadá to do sebe, je jasné, že Bill zemře, čekejme tedy na další díl. ()

BlackLucy 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy Quentina Tarantina ! A nejlepší z jeho "ztřeštěných" filmů je právě Kill Bill a Kill Bill 2. Ani nevím, co se mi na tom tak líbí, ale já to prostě miluju. Smíchané americké, japonské a další směsy bojových umění a žánrů zároveň tomu dodává opravdu vynikající podívanou. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Perla. Jestli někdo hledá umění ve filmu, musí vidět tohle. Kéž by alespoň jeden z Tarantinových filmů, které v budoucnu natočí, byl tak dobrý, jako tendle. Todle musí jít časem prostě ještě mnohem vejš. Myslim, že se to jednou ocení mnohem víc. Způsob, kterym je to natočený je jedinečnej. Orchestr chvílema :) Neznám jednoduše podobnej film. ()

Hajajan 

všechny recenze uživatele

Tím, že od začátku je dáno co se bude dít a jde jen o to jak, se pro mne film stal neuvěřitelně dlouhým. Jednoduše nuda, kterou nezachrání ani mistrně stavěné obrazy. Doporučuji se před filmem naučit japonsky. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Jediná top scéna je v zimní zahradě, jak si udělají srandu u Umy. Hudba je vynikající, ale zbytek scén není moc dobrých. ()

fifotron 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je pre všetky povahy. Je to tak zbesilo Tarantinovské až to bolí. V určitých chvíľach človek ani len nedýcha a v iných chvíľach zase zíva. Nebyť niektorých hluchých miest, tak by bolo moje hodnotenie vyššie. ()

marcelita 

všechny recenze uživatele

Jedin co mě mrzí,že nemám meč od hatoriho,že sním neumím,že nemám koho rozsekat a komu se tak parádně pomstít!!!Přehnané??to ano!nadupané??to sakra joo!!a ten sountrack..........o bože můj ta hudba je skvělá. ()

femur 

všechny recenze uživatele

Především skvěle vybraná hudba. Vždycky upoutá vaši pozornost, stejně jako všechny krvavé scény. Chápu, že pro někoho je to jenom průměrný krvák, ale pro mě nezapomenutelný zážitek a film, který si ráda pouštím znova a znova. Tarantino dostal originální nápad, který byl dobře zpracován. Jestli opravdu bude třetí díl, asi nejsem jediná, kterou to velice potěší. ()

Související novinky

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

Jak to vypadá s třetím Kill Bill?

12.12.2019

Kultovní scenárista a režisér Quentin Tarantino (Tenkrát v Hollywoodu, Hanebný pancharti) se nikdy nebál veřejně sdílet své názory a především nápady. I proto se letos hojně diskutovalo o možnosti… (více)

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

Tarantino pošle do kin zabijáka Mansona

13.07.2017

Quentin Tarantino obvykle točí drsné a ďábelsky zábavné žánrovky, jeho devátý film by však měl být dost jiný. Režisér Pulp Fiction nebo Kill Billa totiž chystá drama o kultu Charlese Mansona, jenž v… (více)

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

Čtyřhodinový Nespoutaný Django?

25.05.2014

Quentin Tarantino už zase slibuje velké věci. Jeho fanoušci těžko zapomněli na to, že dlouho mluvil o čtyřhodinovém sestřihu Kill Billa a Kill Billa 2, který měl nést podtitul The Whole Bloody Affair… (více)

Tarantinova další štace – gangsterka

Tarantinova další štace – gangsterka

13.12.2012

V uplynulých měsících byl nucen vybojovat bitvu se svým vlastním filmem. Původní střih měl hodně přes tři hodiny. Quentinovi se údajně nestříhalo dobře, protože jeho tradiční spolupracovnice Sally… (více)

Reklama

Reklama