Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 2

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 144)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No, nejsem z toho takovej paf jako všichni ostatní, ale na jeden mrazivý večer, proč ne. Tenhle film bych si spíš nejradši pustil někde v horách na chatě, protože díky tomu, jakou to má výbornou atmosféru, tak by to byla ještě o mnohem větší podívaná. V první polovině filmu jsou samé klasicky detektivní kecy. Ne, že by to vadilo, ale má to pomalé tempo. Ovšem potom to má grády, to se od děje neodtrhnete. Možná si i oblíbíte hlavní postavu, mně přišla docela dobře sympatická. Takový pohodář, co si normálně žije a najednou se dostane do tohohle. Jinak po tomhle filmu si říkám, že bych mrazem chcípnout teda fakt nechtěl. Kdyby to nebylo podle reality, dal bych asi o hvězdičku méně. Možná maličký spoiler: scénka s flashbackem byla sakra výborná. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, skvělý příběh, úžasná hudba a špičkové herecké výkony ústřední dvojice...je to syrové a drsné, stejně jako to počasí, ale setsakramentsky dobré! ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Mrazivý snímok s o nič menej mrazivou atmosférou a Hawkeyom společne s Wandou v hlavných rolách. Wind River je vskutku netradičným neo-Westernom, v ktorom púšte a prérie Divokého západu boli nahradené zimnými lokáciami štátu Wyoming. Každopádne, aj v týchto odľahlých snehom pokrytých oblastiach sa stále nájdu klasické westernové motívy, a keby len to, neviem či je to tým Jeremyho cool klobúkom alebo niečím úplne iný, ale ten westernový vibe, ktorý z tohto filmu vyžaruje, je vážne prvotriedny. Okrem iného, Wind River je predovšetkým krimi filmom, v ktorom sa rieši záhadná vražda, ku ktorej došlo za neobvyklých okolností. Počas krutého zimného obdobia v indiánskej rezervácii Wind River narazí miestny ranger Cory Lambert (Jeremy Renner) na len tak pohodené telo. Nález okamžite nahlási a federálna polícia pošle na miesto činu mladú FBI agentku Jane Banner (Elizabeth Olsen). A tak sa naši dvaja Avengeri znovu stretli, opäť spojili svoje sily a rozhodli sa spoločne postupovať pri riešení tejto vraždy. Príbeh v súlade s vyšetrovaním začne postupom času odhaľovať čoraz mrazivejšie a šokujúcejšie skutočnosti, ktoré stáli za zrodom týchto vecí. Popri celej tej detektívnej práci sa načrtne i Coryho smutná minulosť a už doposiaľ dosť tragický príbeh sa stáva o poznanie ponurejším a smutnejším. Film je to teda velice dojemný, dostávame sa do myslí našich ústredných  postavám, prežívame s nimi udalosti i spomienky na minulosť. Tvorcovia s nami emocionálne nešetria, keďže tento počin obsahuje mnoho drobných scény, ktoré sú vďaka svojím pohnutlivým dialógom naozaj osobitné a dokázali nielen raz zatriasť s našimi pocitmi a emóciami. Wind River je rozhodne mrazivým thrillerom, nie len však iba kvôli studenému prostrediu a chladnej atmosfére, ale prevažne kvôli mrazu, ktorý sa ukrýva vo vnútri nás, ktorý drieme vo vnútri ľudí. Tento pozoruhodný filmový snímok sa nám snaží predať jasné posolstvo, ktoré poukazuje na chúlostivú situáciu pôvodných amerických obyvateľov, čiže domorodých indiánov. V tomto je Wind River veru na zamyslenie a spracovanie terajších indiánskych problémov si neviem predstaviť lepšie. Každý snáď musí uznať, že snímok patril Jeremy Rennerovi, ktorý tu podáva naozaj srdcervúci herecký výkon. Pravdepodobne ide o jeden z najlepších výkonov, aké som u Jeremyho doposiaľ zažil. Elizabeth Olsen mám ozaj veľmi v láske, zbožňujem ju, ale postava, ktorú stvárnila nebola taká komplexná ako tá Jeremyho. To však nič spoločné s tým, že na Lizzie sa skrátka prekrásne pozerá, i napriek všetkému hrá skutočne pôsobivo a jej emocionálne prejavy som jej naprosto žral. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Skvělý film od kterého jsem podle ohlasů čekal hodně. A taky hodně dostal. Je to pomalý, má to skvělou atmosféru, také díky prostředí, ve kterém se děj odehrává. Na druhou stranu to není určitě průlomový film, nic neobvyklého pod sluncem. Kéž by to byl standart. Skvělý Jeremy Renner asi v jeho vůbec nejlepší roli. Přál bych mu víc takových to filmů. Dobrá byla i Olsenovka. Víc takových to filmů - 90% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dost těšil po tý záplavě chvály, co se na něj od léta valí, o to víc mě naštvalo, že nějaký pako rozhodlo, že tento film v kině hrát nebudeme a radši nám šoupli Dezertéra a Amityville. Proto mě velice mile překvapilo, když na mě včera ráno na netu vyskočila kvalitní HD verze. Film naprosto úžasný, atmosféra mrazivá, hudební podkres výborný a krásně tomu napomáhá. Natož, že tady na mě celý film pražilo slunce, tak sem měl husí kůži. Potěšily známé obličeje z řad indiánů, překvapil Bernthal, neboť jsem netušil, že tu hraje. Hawkeye a Scarlet Witch udělali dobře, že si odskočili z Marvelu, tady jim to fajn šlape. Finále bylo překvapivé a docela sem čučel. Film mě chytnul a zaujal perfektní kamerou a zajímavým příběhem, všeho bylo tak akorát a krásně se šlapalo. Naprostá spokojenost. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený thriller s hutnou a velmi znepokojivou atmosférou zasněženého Wyomingu. K tomu asi nejlepší herecký výkon Jeremyho Rennera, co jsem viděl. Bohužel film ale sráží nepříliš zajímavý příběh. Plusem sice je že policejní elévka vraždu nevyřeší, ale ona se tak nějak vyřeší sama, ale to mi prostě nestačí. Stejně jako u Hell or High Water mi tak k úplné spokojenosti něco chybí. 80% ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchý, až trochu béčkový příběh (tedy pokud člověk vypustí, že se skutečně stal), který je ale excelentně natočený. Skvěle obsazené, geniálně jednoduché, smutné, mrazivé,....dlouho jsem si z kina neodnášela tak silný pocit z filmu! 100% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější filmovej zážitek roku 2017. Začíná to jako zasněžená verze Tahle země neni pro starý, končí to jako dusný eastwoodovský drama. Cave/Ellis jako vždy super. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Skvela, az severska atmosfera. To sa v americkej produkcii len tak nevidi. Davno som tak dobry, civilny, negycovy film z tak tazivou atmosferou z Holywoodu nevidel. Uz len toto si zasluzi absolutorium. A cerecsnicka su herecke vykony vsetkych zucastnenych. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film se smutným příběhem. Celé mě to přišlo jakoby nasáklé inkoustem pera Stephena Kinga, mělo to jeho odér a dost ho to místy připomínalo. I ke konci jsem myslel, že na mě v závěrečných titulcích blikne jeho jméno nestalo se a autorem tohoto mrazivého thrilleru byl drsný život. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Škoda jen lehké zdlouhavosti. Atmosféra je skvělá a místy emocionálně velmi silné a z jedné scény je z lidí až na pozvracení. 70%. ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller, který vtáhne a nepustí. Celý film jsem si připadal jako další postava. Hodně velký podíl na tom má neskutečně zajímavá a originální hudba. Tak zajímavý film jsem dlouho neviděl. Celkem mě překvapila Olsenka, ale mile. Herecké i neherecké výkony byly úžasné. A ta scéna s těmi vrahy - hooodně mě překvapilo, co si ti lovci dovolili na policisty a agentku FBI. A samozřejmě úžasný konec, olný pocitu zadostiučinění. 95% ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Chci víc takovejhle filmů! Rejžizér nám tu napral hromadu akce a dechberoucí atmosféry do sympatickejch čtyřiceti minut, nějakou tu omáčku okolo do dalších snesitelnejch padesáti. Ve výsledku dostaneme rychlej a zběsilej zmrzlej americkej akčňák, kde exceluje vynikající kamera a skvělej Renner. Jenom to chtělo ještě víc indiánů a ještě míň Alžběty Olsenů, která mě tu štvala jak už dlouho nikdo. 💀 ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Dosť zúfalá záležitosť. Po filmovom festivale som zavítal do komerčného kina a akýže to pre mňa kultúrny šok. Celé zlé. Mal som z toho pocit ako z béčkových kanadských filmov, ktoré sme pozerali v 90. rokoch v nočných hodinách na Markíze. Bez atmosféry, bez napätia. O hlavné postavy som sa nebál, nefandil som im v ich vznikajúcej lovestory, boli mi ukradnuté. Dialógy béčkové, des. Hlavný predstaviteľ podľa mňa nevie hrať. A scenárista si zopakoval hlavný motív o poctivej a neústupčivej žene - policajtke zo svojho predošlého Sicaria. No ten sa mi nepáčil takisto, škoda že som o tom nevedel predtým, že to písala tá istá osoba. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Podle mě srovnatelné s filmem Hora mezi námi, který šel do kin o týden později. Rozdíl pouze v tom, že jeden si zakládá na romanci a druhý na dramatu. ()

Ronan 

všechny recenze uživatele

Tento film s veľmi ťažko opisuje, ale pokúsim sa o to. Takže, úžasné zasnežené a chladné prostredie podčiarkuje celkovú surovosť nielen prírody, ale aj príbehu. Už od začiatku filmu budete pociťovať priam hmatateľné napätie, precítite nielen napätie, ale aj chlad z obrazovky. Herecké výkony sú úžasné, keď sa na to človek díva tak priam tým postavám verí v ich motivácie a fandí im. Kriminálna linka je zatlačená viacej do úzadia a tá dáva väčší priestor atmosfére. Dialógy sú veľmi exkluzívne a každý záber je precízny ako hrana noža. Na záver atmosféra vyvrcholí a skončí dramatickou priam až westernovou prestrelkou. ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama