Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Opravdu škoda, že se tvůrci nakonec rozhodli pro...ehh...skoro to ani nelze napsat, pohádku. Z tohoto kankánového maglajzu mohl být velice slušný porno film s humorným dějem, v tomto podání vše vyznělo jen jako stupidní rychlo podívaná pro zdegenerované před puberťáky se zajímavou kamerou a všudypřítomnými ženskými vnady. Pohádka je žánr určený dětem, v nejlepším případě by je mohla i trochu vychovávat, komu byla určena tato ubohá šaškárna za veřejnoprávní finance jsem opravdu nepochopil. ()

Willy Kufalt odpad!

všechny recenze uživatele

„Tak když má někdo rád zjizvený vorvaně...“                                                                                                                                       Pohádku jako žánr nemám obecně v oblibě (s výjimkou pár jedinečných filmů v tomhle směru) a sám si je moc nepouštím. Současné vánoční televizní pohádky jsou samostatnou kapitolou, coby cílová "angažovaná" tvorba, jaká vzniká pravidelně každý rok, se vyznačují stále víc kvantitou než kvalitou. Když náhodou u nás doma zrovna nějaká běží v TV, trochu kouknu, ale spravidla je zde ani nehodnotím. Co nám ale letos nabídla veřejnoprávní televize na Boží hod, to byl fakt děs. Au, au, au... Vydržel jsem na to s vypětím síl koukat, ale nějak mi unikla podstata natočení tohoto braku, ani nevím, pro koho to bylo určeno? Pohádka s mnoha vulgarismy, opilými priceznami, střílením, mrtvolou plavící se v řece, nadbytečnou krví,... navíc s podprůměrnými dialogy, výprava (kostýmy a podobně) příšerná a po profesní stránce taky nic moc. A jestli brutální střelba s kulometem v této pohádce má být opravdu paralelou k procesům Islamského státu, tak se tady raději zdržím komentáře! Režisér Pokorný v médiích tvrdí, že touhle netradiční pohádkou chtěl zrušit nepsanou normu, jak má vypadat česká pohádka. Dobrá - jako filmový experiment by to snad i šlo (fantazií se meze přece nekladou), pak to ale nemělo být uvedeno v hlavní program během vánočních svátků jako pohádka pro děti. Když v celém filmu jako jediný normální působí takový Václav Vydra, je něco hodně špatně... 0% ()

Reklama

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

? Co to mělo být?! Vulgární, hrubé, stupidní, princezna typově absolutně nevhodná (nic proti slečně, každý nějak vypadáme. Ale tohle není role na tělo), všichni, doslova všichni nesympatičtí, uřvaní, blbá hudba, hnusné paruky a kostýmy.... Princezny jako sebranka kurtizán, Čvančarová, když otevřela pusu, hnali jsme děti do postele. Samopal? Vážně? Kdy se vyjádří někdo z ČT?Na první svátek vánoční odvysílat něco takového, v hlavním vysílacím čase, je drzost. Rozhořčené reakce čteme už týden a je tichoučkooo.. s tímhle běžte k šípku. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Člověče, oni tam maj figur jak na orloji :-) Snad to není až tak hrozný jak hodnocení naznačuje, ale povedený to není. Vede u mě stále Zlatovláska se Štěpánkem. Pokus o její oživení se moc nepovedl. Jestli to měla být reminiscence na Piráty... škoda mluvit. Doufal jsem, že aspoň Jorgu zastoupí sličnější princezna, ovšem toho jsem se taky nedočkal a ty paruky, fuj. Aspoň ta Božémie trochu pobavila. Obsazení průměrné, spíš slabší. Kníže, to musel být snad ochotník nebo sponzor. * za lokace a práci se zvířaty. P.S. Možná to měla být parodie a já se prostě nechytl. Ovšem srovnávat to s Hvězdným prachem, to si Stardust opravdu nezaslouží! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Anarchistická pohádka, vlastně přímo čistokrevná parodie příběhu o Zlatovlásce, které to pokazí až rozvleklý, osudový a naneštěstí smrtelně vážně míněný konec. Do té doby ovšem jde o jedinečnou pakárnu, jež míchá kdeco s kdečím a je jí to úplně jedno, protože díky tomu například nechává postavy přirozeně hovořit současným jazykem a dělat věci, které se jindy rozhodně nesluší. Rázná hippie princezna mě ohromně bavila stejně jako třeba gestapácké kožené kabáty steampunkových nohsledů zlého knížete, oražená mluvící zvířena nebo ostatní princezny zabavující piráty způsobem, který by se jejich manželům asi nelíbil. Absolutně netuším, co taková záležitost dělala na Vánoce v hlavním vysílacím čase a jaké následky budou mít děti, které ji viděly, ale já se namouduši - šíleně - pobavil. A abych nezapomněl, mělo to výbornou hudbu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Slíbená princezna mi vyrazila dech. Co si má člověk myslet o pohádce, ve které královna prohlásí jako první větu: ,Koruna je těžká jako kráva!' Zlatovláska tam vypadala jako balkánská teroristka a ostatní princezny jako prostitutky z E55. Já si myslím, že pohádka má ctít věky prověřená pravidla, má být noblesní a elegantní. Ale ať si to točí, jak chtějí – já touhle cestou určitě nepůjdu,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Scény, kde teče krev, v řece plave mrtvola s otevřenýma očima, operují se siamská dvojčata nebo poskakují princezny coby striptérky, v české pohádce? Tento naturalismus do české pohádky, která má své tradice, nepatří. To je přímo nepřípustné. Tohle by možná odpovídalo žánru severských pohádek bratří Grimmů. V pohádkách může být cokoliv, musí se na to ale hledět očima básníka, nikoli naturalisticky. To naši diváci nechtějí,“ prohlásil Zdeněk Zelenka. (Duoscop)
  • Natáčeno na Žatecku, převážně na zámku Stekník. Natáčelo se také v Chorvatsku. (Frontie)

Reklama

Reklama