Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po tom, čo boli exorcisti Tomas Ortega (Alfonso Herrera) a Marcus Keane (Ben Daniels) svedkami útoku na pápeža v Chicagu, musia unikať pred hodnostármi, ktorí sú im v pätách. Na svojej ceste narazia na mladú ženu posadnutú silným démonom, ktorej muž ale s exorcizmom nesúhlasí, a tak sa snažia vyriešiť prípad svojou cestou. Čaká ich ďalší súboj s krutými démonmi a tieto entity nie sú jediným, čo ich ohrozuje. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série je skvělá v tom, že na její rozjezd se jde zostra. Navíc tu máme novou, velmi osvěžující sestavu, protože postavy jsou různorodé a navíc mají zajímavé vztahy. Hned první díl je opravdu ukázkou jak navodit pozornost, dokonce se na jeho konci dočkáme i legendární exorcistické znělky. Za to palec nahoru. Poté se série rozjíždí docela slušně. Dočkáme se i pár nechutných výjevů. Druhá série je také zapamatovatelnější v tom, že má pár atraktivních vedlejších linií, které se poté snadno uzavřou a tím přispívají k dalšímu nerušenému sledování té hlavní. Jako plus musím také uznat, že se upouští od nudných pasáží, které se týkají církve a postupně vymizí úplně, což je podle mě super, protože u první série jsem tyhle scény viděla spíše jako negativní faktor. Mezery to stále mělo, mohlo to být o chlup zábavnější. Není to zkrátka ten typ seriálu, na jehož každý díl bych se klepala nedočkavostí, ale obecně považuji druhou sezonu za o půl stupínku lepší než tu první. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stretol som sa síce aj s názorom, že druhá séria Exorcistu je lepšia, ako prvá, ale nemôžem s ním súhlasiť. Čo ma dosť mrzí, lebo prvú mám napriek pár nedostatkom rád a na druhú som sa tým pádom tešil. Nakoniec však nanešťastie nenaplnila moje očakávania. No veľa plusových bodov jej určite bez debaty musím uznať. Herci sú dobrí a snažia sa (hlavne doteraz prevažne komediálny John Cho a démonicky charizmatický Ben Daniels), postavy sú sympatické, atmosféra sa vcelku vydarila, mnohé scény sú poriadne krvavé a nechutné (čo je tiež plus... asi) a scenáru treba uznať minimálne to, že nejde o lacnú náhražku prvej série, ale o značný príbehový posun úplne iným smerom. Rodina s vdovcom, opatrujúcim v rámci pestúnskej starostlivosti množstvo problémových detí je super základ... z ktorého bohužiaľ tvorcovia nedokázali vyťažiť tie správne drajvy a emócie. A tak sa jedna epizóda mŕtvolne potáca za druhou a každej chýba švih a pôsobivosť. Po technickej a hereckej stránke tomu ťažko niečo vytknúť, ale proste príbeh podľa mňa dosť solídna nuda, ktorá neponúkla skoro nič, čo by ma vyložene zaujalo, strhlo. Keby to malo o tri štyri diely menej, možno by to bolo lepšie, takto je tempo miestami ozaj dosť naťahované. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

změna prostředí, méně politikaření a John Cho. Dvojka je v mnoha ohledech lepší. Nebo spíš by mohla. Jenže příběh je tu nesmyslně rozmělněný do 10 dílů, takže tu sice máme 3 velmi solidní někde uprostřed, které jsou těmi nejlepšími, co seriál nabídne, ale zbytek stojí za starou belu. Finále je pak sice pěkně emotivní a funkční, ale finální konfrontace měla být mnohem více údernější. Takhle je to vlastně docela nuda. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že jsem i s druhou sérii spokojený. Scénář trochu pokulhával, nestihly se dodělat všechny dějové linky, protože si toho tvůrci vzali moc prostě. Ale jinak skvělá atmosféra a opravdu skvělé herecké výkony. John Cho velice příjemné překvapení a to taky Alfonso Herrera a Ben Daniels. Některé díly trochu nudnější a docela se to táhlo, ale já si to užil a bavil jsem se. Hodnocení: 8/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, čo boli exorcisti Tomas Ortega (Alfonso Herrera) a Marcus Keane (Ben Daniels) svedkami útoku na pápeža v Chicagu, musia unikať pred hodnostármi, ktorí sú im v pätách. Na svojej ceste narazia na mladú ženu posadnutú silným démonom, ktorej muž ale s exorcizmom nesúhlasí, a tak sa snažia vyriešiť prípad svojou cestou. Čaká ich ďalší súboj s krutými démonmi a tieto entity nie sú jediným, čo ich ohrozuje. - Tak pekne od začiatku. Ako človek, ktorý videl 99% relevantných hororov z roku 2017, prehlasujem, že prvé dve epizódy majú viac desivých scén, ako všetky tohtoročné horory dokopy. Nanešťastie sa ale v tomto duchu nenesie celý seriál. Otcovia Ortega a Keane patria momentálne v televízii k najsilnejším hororovým charakterom, ale vadilo mi, že oproti prvej sérii ustúpili ich osobnosti trochu dozadu a chýbali mi tie vnútorné súboje, ktoré ich v minulosti sprevádzali. Ale rešpektujem rozhodnutie tvorcov, ktorí sa z toho rozhodli vytvoriť akúsi antológiu, kde bude série spájať len niekolko postáv. Nové postavy a ich situácia boli vymyslené velmi zaujímavo, ale to umiestnenie na odlahlý ostrov mi neprišlo až také zaujímavé, ako prostredie rušných ulíc Chicaga a bolo tu vidieť aj to, že rozpočet už nie je tak vysoký a natáčalo sa v úspornejších podmienkach. Exorcizmy sú v tomto prípade vydarené a masky vytvorené bravúrne, ale vo viacerých prípadoch sa stalo, že nemali potrebný účinok, pretože boli prerušované nevydarenými flashbackmi. Velmi ma zaujala línia s cirkevnou konšpiráciou a nová postava s menom Mouse. Táto línia ale dostala len pár scén a pevne dúfam, že tretia séria sa touto témou bude zaoberať viac. Hororové finále v záverečných epizódach bolo zvládnuté na výbornú a emócie trochu pracovali, keďže sa objavila aj nádherná Hannah Kasulka z prvej série. Ukončenie v podobe intenzívneho posledného záberu, ku ktorému v podstate smerovali celé dve série, ma velmi potešilo, a už sa nemôžem dočkať toho, kam sa charaktery posunú o rok, pretože z toho, od čoho som pôvodne očakával len neakceptovatelné priživovanie sa na jednom z najvýznamnejších hororových filmov vôbec, sa začína stávať jeden z najlepších hororových seriálov súčasnosti a zrovna vtedy, keď v posledných rokoch tento subžáner začal prudko upadať. + herec z The Returned a iZombie + herečka z The Boy + herec z Final Destination 5 + herečka z Final Destination 2 a Grace: The Possession + herečka z The Purge: Anarchy ()

Galerie (177)

Zajímavosti (3)

  • Tvorcovia pôvodne neplánovali dať deťom mnoho priestoru, ale keď videli, aké presvedčivé výkony dokážu podávať, museli im pridať viac scén. (Marceloo)
  • Natáčení 2. série začalo 28. července 2017 v kanadském Vancouveru. (Varan)
  • V druhej sérii sa tvorcovia chceli zamerať na vzťah otca Ortegu (Alfonso Herrera) a Marcusa Keana (Ben Daniels), pretože v prvej sérii ich dej skôr rozdeľoval než spájal. (Marceloo)

Reklama

Reklama