Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

r007 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek, ale od okamžiku přestěhování na vesnici se občas objevil nějaký laciný vtípek vhodný spíš do Kameňáku. Do poloviny bych to viděla na dvě hvězdičky, ale čím víc se to blížilo ke konci, tím se mi to líbilo víc. Oba hlavní představitelé byli přesvědčiví, ale nemám moc ráda ten jakoby umělý úsměv pana Táborského, takže mi to kazilo atmosféru. Nicméně po skončení filmu zůstal velmi příjemný pocit ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechová komedie. Válí zde nejen ústřední trojice, ale i vedlejší postavy. Vše zalité sluníčkem a idilkou na vesnici, takové, jaká by měla být. Překvápko v ději se nekoná, ale to snad ani nikdo nečekal. 65% ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Další pokus natočit "americkou" romantickou komedii, a řekněme si to upřímně, pokus ne moc dobrý. Hlavním kamenem úrazu je přiblblý scénář s kameňákoidními "vtipy", kterým se nikdo nesměje. Vetchému jeho role viditelně strašně nesedí, a tak přehrává, seč může. Táborského je na tohle pitvoření fakt škoda. Nic moc. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za výkony a druhá, že pohoda a na nic si to nehraje. Příběh je naprosto hloupý, chování nerealistické - starosta? nebo si syn nezjistí, jak to bylo s tátou? A všichni žijí na zahradě u kostkovaného ubrusu a předčítají se verše ve francouzštině... nechápu takové nadhodnocení ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Na český film ok. Ale některé dějové části to možná chtělo více propracovat, promyslet, rozvést. Tam potenciál rozhodně byl. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Herci, kteří zde byli mám vcelku ráda, ale prostě já to nikomu moc nevěřila. Nedokázal jsem se vcítit do postav a nějak si to užít. Moc jsem se nezasmála spíše pousmála. Víte, že se díváte na film, který víte jak dopadne. Pár milých scének. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Pohodová hodinka a půl. S pohodovými lidmi. V pohodovém prostředí. Prostě jsem rád, že jsem zase viděl film, u kterého nebylo potřeba se stydět. Pobavil, zahřál, zasmál, i když na konci nějaká slza ukápla ;) ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Vetchý hraje skvěle. Škoda Táborského, ta jeho role by spíše seděla do Kameňáku. Škoda, jak to sklouzává k trapným předvídatelným jednoduchým vtipům. Jinak to mohl být slušný film. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Eliška - po tom, co ji muž požádá o rozvod, odchází do malé vesničky, kde chce začít nový život jako učitelka v jednotřídce. Hned po příjezdu zde ale na ni čeká mnoho nečekaných překvapení... Pocity z filmu se ve mne strašně bijí. Příběh je neuvěřitelně nerealistický a spolu s postavami až absurdní, ale zároveň je milý a příjemný, s velice vtipnými dialogy, skvělou dvojicí Hřebíčková - Vetchý, a není zase až tak úplně hloupý.Takže - v konečném součtu musím konstatovat, že mne to vlastně bavilo a nebylo by správné film shodit. Proto uděluji slušných 65%. ()

Mydlivoj 

všechny recenze uživatele

Příběh a děj predvidatelný,ale po delší době jsem se u české komedie po většinu filmu usmíval jak tydýt. Příjemný zážitek. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelné, nereálné, ale vtipné a úsměvné. Zejména herecké obsazení je trefa do černého. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Ondřej Vetchý ve své druhé životní roli hrobníka (první byla ve filmu Kolja). Bezva ženská je Petra Hřebíčková a na humory je tu Táborský, díra ve zdi školní třídy do sousedícího bytu a Ondřej Malý s Pavlou Tomicovou. Pokud se rozhodnete kouknout, musíte přijmout pravidla hry, která nastavili tvůrci. Stát se může cokoliv a cokoliv se také stane, jen aby děj mohl někudy pokračovat. Že má hrobník na malé vesničce na hřbitově svůj hrob i s datem úmrtí? Neva, nic se nestalo, jedeme dál. Že se spolu najednou kamarádí postavy, které se ještě před několika okamžiky dost nesnášely? Ale to je jedno, k happyendu dojdeme i přes mrtvoly (ty tam naštěstí nejsou, teda kromě toho hřbitova). Ale když ta pravidla přijmete a necháte svoje kritický myšlení chvilku odpočívat, dostane se vám až sitcomově příjemné komedie o Ní a o NĚM, kteří se v kulisách idylické středočeské vesničky s rázovitými a hrozně milými lidmi nakonec do sebe zamilují, zaženou podlého zubaře a těší se na společné stáří. Celý film je takový prosluněný, provoněný senem, pozitivní a dobře dopadne. Rozhodně to není žádná hrůza, klidně mu svůj čas dejte.. Koukli jsme s přítelkyni a hodnocení male & female je nakonec 65% & 80%. ()

BarkaS 

všechny recenze uživatele

Proč ty české komedie nemůžou mít trochu víc inteligentní scénáře a dialogy? Opočinkový námět, škoda toho provedení. Fiflenka z města by se určitě zabouchla do nemytýho hulváta. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byla velmi příjemně překvapená. Hodně vtipů ve filmu fungovalo, výkon herců byl uspokojivý, zápletka fungovala (až na to, že mi pořád není jasné, proč Božíček předstíral před svým synem, že je mrtvý). Dobře jsem se bavila. Rozhodně se jedná o jednu z lepších komedií z posledních let. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Potěšilo, neurazilo, skvělý Vetchý, dobří i ostatní. A za pěkný humor (především v první polovině), kterému jsem se občas upřímně zasmál dávám další hvězdu navíc. Opravdu velmi příjemná komedie, potěšila. ()

Reklama

Reklama