Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (319)

juta 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl překonán, což se dalo očekávat, ale zase úplně pozadu také nezůstal. Tady tentokrát sehrál roli internet, který tyhle klasické postavičky objevují, aby zachránily ten svůj starý 2D svět, na mě trochu moc moderní (co se technologií týče), ale děti v tomhle už běžně vyrůstají a pro ně to je určený, tak si nemůžu stěžovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potešili ma dve sekvencie ( stretko s Disney princeznami a spevácke predstavenie Vanilopky ). Práve tieto dve scény, sú vrcholom animáku, ktorý sa snaží o nejaké to morálne posolstvo, ale pokiaľ vám je viac ako 25, tak tam predsa len uzriete nejaké to pokrytectvo. Komerčná doba je ale taká a človek sa s tým musí nejako zmieriť. Ak však na dve hoďky vypnete svoj režim reálneho myslenia, budete pobavení ( a to si ešte počkajte na čerešničku po záverečných titulkoch ). P.S. Vďaka za skvelú, občasnú elektronickú hudbu, ako z rokov 80. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc za první mezititulkovou scénu, která rozhodně není určená malým divákům, muhehe. Jinak se Raubíř Ralf snaží, seč mu jeho mega pěstičky stačí, ale je to zoufalé. Jasně, je tu spousta náznaků, retro prvků (nová Pocahontas!) a pomrkávání na dospělé diváky, ale... to zkrátka animovanému filmu podle mě nestačí. Ralf se snaží nabídnout i nějakou myšlenku, ale ta se vlastně objeví až na poslední chvíli, a proto působí poměrně nevěrohodně. Navíc dvě hodiny jsou na kreslený film podobného ražení opravdu moc. Ralf mě zkrátka nepřesvědčil. Ale princezny se mi líbily, to zas jo. A taky C-3PO! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl jen říct, že je škoda, že pokračování přišlo po dlouhých 6 letech a přiznám se, že jsem si z jedničky pamatoval jen holou kostru. Samotný příběh je o malinko slabší (čti natahovanější), jenže extrémní množství popkulturních narážek a geniálních nápadů (Spam, Disney, dark web, vyhledávač...), které prostě nesmírně baví. Srovnání s Ready Player One je namístě, dalo by se říct, že jde o verzi pro mladší publikum. Což ale zase asi není tak úplně pravda, protože dost toho menší děti prostě nemusí pochopit. Ralf tak balancuje mezi generacemi diváků a přicházejí tak i slabší místa, která jednomu či druhému publiku nesednou. I přes to jde o výbornej vtipnej animák plnej originality, barev a svěžích nápadů. Navíc po fantastické mezititulkové scéně jsem neměl daleko narvat plnou palbu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Názov filmu sa objaví až v úplnom závere. (Astonko)
  • Film mimo iné obsahuje aj priamu narážku na sci-fi TRON (1982), konkrétne na typické preteky z tohto filmu. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama