Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Co mu mám slíbit?''  -  ,,Teď už je to jedno, slibte mu třeba celý svět.. ! '' --- Výborná věc. Jasně jsem zaujatý, protože klukům od (LRDG) a následně od SAS fakt fandím už války. SAS si prosím nepleťte se Scandinavian Airlines .-). To co už leckdy a leckde tihle kluci předvedli, to bere dech a nejinak tomu bylo i v rámci této akce. Nenudil jsem se ani minutu. Možná kdyby politici nepolitikařili, nemuselo to dopadnou tak, že byly ztráty na civilních životech. Ve filmu hodnotím i zdařilou hudbu a snahu o dobové zpracování osmdesátek se všemi těmi Fordy, Vauxhally a Defíky v ulicích Londýna. Jediné co jsem úplně nepochopil, proč detektiv Vernon v závěru nebyl schopen telefonovat s manželkou a ty jeho slzičky. Jasně, únava, snad i úleva, že to dopadlo tak jak to dopadlo... Ale přesto. Zajímala by mne skutečnost.  Asi Stockholmský syndrom díky tomu šesti dennímu vykecávání po telefonu se Salimem. Každopádně dávám za 4 neodjištěné ruské granáty. * * * * ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Solidně odvyprávěný thriller, který ale nesnese přísnější kritéria. Na to je příliš povrchní, což nemusí být ihned zásadní negativum. Pokud hledáte něco kratšího na odlehčení, dejte snímku šanci. Jako čistá akčňárna to neobstojí, k přemýšlivému a nervy drásajícímu napínáku tomu schází kvalitnější scénář. Ideální jednohubka. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle skutečných událostí, takže pokud je někdo se situací obeznámen a ví, jaké bude v závěru číslo přeživších a mrtvých, moc napínavý to pro něj nebude. Kdo věděl kulový (jako já), může si užít šťavnatý thriller (nikoli akční film), u kterého je zvlášť sympatická snaha o ne vyloženě jednostranný pohled na věc. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Bývalo milé, když se militantní hadrové hlavy mydlili hlavně mezi sebou, neb aspoň neměli čas provádět svá alotria západně od Bosporu a jeden si s odstupem času říká, že zbavit se Saddáma, který se s Chomejním po představených událostech osm let o Kozistán vesele kočkoval, bylo vlastně kurevsky kontraproduktivní. Nicméně to když takhle jednou Arabáči asi blbě odbočili nebo co a vydali se vyklepat perské koberce skoro až královně do obýváku, nesetkali se kupodivu s kladnou odezvou Železné semetriky, pročež je tato nakonec nechala zahrnout trochou poctivé angloSASké pohostinnosti, na kterou sice bylo nutno čekat přes hodinu, avšak díky Markovi, který opět podal Silný výkon, se to dalo snést a dokonce se dostalo i na filmovou podobu předobrazu mého oblíbeného kapitána Prajze. Takže nakonec celkem dobrý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka az prilis chladne podana rekonstrukcia, ktora sa viac ako dianiu medzi unoscami, rukojemnikmi a vyjednavacom, venuje politickym rozhodnutiam v pozadi Britskej vlady a pripravam specialneho komanda SAS, ktore na konci konecne zasiahne. Dovtedy sledujeme dost nezazivne rozhovory kompetentnych jak a ci vôbec zasiahnut. Nakoniec teda hej a cely zasah je natoceny dost civilne so snahou o realistickost, takze sa dockame aj komickych epizodiek, ked nie vsetko funguje ako ma. Z hercov tu v tych stroho nacrtnutych postavach nema nikto sancu cokolvek predviest, takze angazovanie znamejsich xichtov bolo zbytocne. Vysledkom je tuctova jednohubka. 5/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Teroristé jsou vybaveni samopaly Vz.61 Škorpion a PM-63 RAK, dále revolverem Smith & Wesson Model 686 a dalšími pistolemi. (Maulincio)
  • Rusty Firmin dělal při natáčení technického poradce. Při útoku na ambasádu vedl modrý tým, který šel přes knihovnu v zadní části velvyslanectví. (Maulincio)
  • Rusty Firmin napsal knihu o obléhání s názvem „Go, Go, Go!" (Maulincio)

Reklama

Reklama