Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Výborná komediální detektivka s několika až groteskními situacemi. Zejména řízení automobilu v podání L.Lipského, které na svůj průběh skončilo ještě dobře, překonalo i scénu se sanitkou z majora Zemana (Sladké I). A jeho apatická lítost nad mrtvou ženou dalšího účastníka nehody - "Je mi líto vaší ženy".....:) ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Vala a jeho křečovitý seladon s obrnovým úsměvem. Nateklá kebula, dvojitá brada. Opravdu nemá daleko do Libíčka. To už je mnohem lepší vyšetřovatel Kodet. Erben jako scénárista se opět vyznamenal. Není náhoda, že to byla protěžovaná spisovatelská celebrita. Za slávu ovšem musel zaplatit. Toto je vykonstruovaná, rádoby vtipná, nesmyslná a nudná kriminálka. 15 minut před koncem vypnuto. Nezájem kdo ukrad / neukrad vybájený poklad roztavený / neroztavený při náletu jedno koho a zda byl vrah vědec, který zkoumá naše blízké příbuzné vymyšlené neandrtálce, nebo kdokoli jiný. ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

Černobílá, komediální detektivka s nastrčenou mrtvolou paní Holubové, o které sice celý film slyšíme, ale téměř ji nevidíme. Něco jako paní Colombová, víme o ní, ale nikdy jsme jí neviděli. Role kapitána Exnera v podání J. Valy mi moc nesedí, bližší mi byl pan Kodet, který lépe splňoval literární předlohu kapitána EXnera. Film velmi posílila role pana Soudka, kterou skvělě zahrál pan Sovák. Nezapomenutelné jsou jeho bonmoty a komentáře. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Psal jsem u filmu Smrt talentovaného ševce, že Jiří Kodet je nejlepší kapitán Exner. Jiří Vala ale rozhodně též není nejhorší. Ovšem Kodet mnohem víc působil dojmem, že je holkař. Poklad byzantského kupce není špatná kriminálka. Ovšem snaha o nadsázku a komediální prvky je více než patrná. Hlavně v některých až bizarních dialozích či hudbě. K mému překvapení to však detektivce neubírá ba právě naopak. Souhrnem je pak třeba dodat, že dohromady se seriálem a ostatními filmy je tento snímek nejlepším ztvárněním jakéhokoli příběhu s Michalem Exnerem. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Detektivka kombinovaná s prvky komedie, hezky prokreslené postavy i vlastní příběh, na druhou stranu té komedie bylo na můj vkus opravdu trochu příliš. To významně ubíralo příběhu na výstavbě napětí, které by v závěru gradovalo. Film prostě ubíhal, byl příjemný, odpočinkový, ale pro nadšení existují jiná slova. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Natáčelo se v obci Miškovice a na zámku Roztěž. (nylo)
  • Houska (Josef Kemr) má vůz Tatra 600 neboli Tatraplan, osobní automobil střední třídy vyráběný v letech 1948 až 1951 firmou Tatra, n. p. a následně do roku 1952 podnikem AZNP Mladá Boleslav. (sator)
  • Smaltovaná kuchyňská linka v bytě Holubové (Dana Reimová) má název Norma a vyráběla je smaltovna ve Frýdlantu nad Ostravicí od 50. let až do 90. let 20. století. (sator)

Reklama

Reklama