Reklama

Reklama

Konečná

  • Irsko Terminal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pozdní večer, nástupiště metra je vylidněné, jen uklízeč a cestující, který čeká na vlak. Na vlak, který nepřijíždí. Proto dostane radu, aby na něj počkal v místní kavárně Terminálu. Tam se Bill (Simon Pegg) seznamuje s okouzlující Annie (Margot Robbie). Přiznává se jí, že pomalu a bolestivě umírá, a tak spolu přemítají, jak by mohla vypadat jeho smrt. Billovi se to však nelíbí, ale to už Annie rozjíždí svoji touhu po krvavé pomstě. (Rodriguez)

(více)

Recenze (70)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má stylovou jedinečnost, ale ta pointová překombinovanost je opravdu za hranou mé trpělivosti. Druhou hvězdu dávám za Margot, protože tohle bohyni můžu kdykoli v čemkoli. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výtečná role šílených dvojčat pro Robbie. Film je vtipný, tajuplný a se zajímavým příběhem který se pomalu odkrývá. I přes lehkou předvídatelnost jsem si film užil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obhájit čtyři hvězdy bude těžké, a já nemám rád výzvy, takže jdu na to. Ona to totiž není skutečně žádná hitparáda. Je to trošku překombinovaná revenge-story, jejíž dějové zákruty mě ve finále už celkem obtěžovaly..nicméně...je tu Margot Robbie, která si dvojitou dávku (spoiler? ) Harley Quinn užívá do sytosti a tyhle role jí prostě skvěle sednou. A jelikož jsem také velký fanoušek Simona Pegga, tak jsem si vůbec nemohl stěžovat. Stejně by mě ale zajímalo, koho a proč vlastně vedlo k tomu tenhle film natočit. Několikrát jsem si při sledování vzpomněl na promarněné ambice letošního Mute a tady mi to přijde stejné. Blade-Runnerovský cyberpunk tu střídá nádherně vypadající fialová noir a po vizuální stránce je to skvělá podívaná (podobně jako Refnovo Only God forgives). Nějaká pointa tu ovšem citelně chybí a za měsíc po filmu neštěkne ani pes. Ač si nezašktěkám patrně ani já, to jednohubkové 90ti-minutové pokoukání jsem si poměrně užil. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE ARE MORE WAYS TO END YOUR LIFE THAN THERE ARE WAYS TO LIVE IT." -------------- Tak Margotka sa konečne po hŕstke filmov, kde chcela prezentovať svoje herectvo pred jej ostatnými aspektmi, vrátila späť ku koreňom. No a späť ku koreňom neznamená nič iné, len totálne, dokonalé vizuálne opojenie. Tentokrát ale mala konkurenciu v podobe žiariaceho, neónmi zaplneného mesta. Terminal totiž nebola len viacnásobná spletitá cesta za pomstou, ale aj hra svetiel. Scéna za scénou. Stačí to ale na dobrý film? Ani omylom. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ten film má šššššššštyýýýýýl. A tak přemýšlím, kde se to posralo. Margot Robbie jede podle scénáře Rytmuse a Igora Kmeťa ze známé písničky "Ona má štýýl a vie, že ťa vždy roztancuje. Lebo ona má štýl, a vie, že ťa vždy dostane. Nananana ...", takže její chyba to rozhodně nebude. Ten neonový look je sice trochu crazy, ale tím to taky nebude, ten to všechno dělá originálním. Takže za to může příběh. I když... nemůže, ten je zajímavý, na konci trochu over the top, ale pořád dobrý. Takže za to může vlastně všechno dohromady a ten borec co seděl na režisérské lavičce to prostě nezvladl. V tom to bude celý zakopaný. Je to jako když z IKEA přivezete stolek a začnete ho skládat, přitom jste uplní leváci a lemplové. Výsledek je vrzající, pohupující cosi, co nedrží pohromadě. Stejně jak tenhle film. Komponenty jsou ok, nemá se vlastně co posrat, ale ve výsledku je to nekoukatelný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tejto snímke sa nájde skutočne veľmi málo pozitív. Štylizovaná neónová stupidita, ktorá mala vďaka dobrým hercom veľké ciele, ale na tie kvôli stupidnému scenáru nemala šancu dosiahnuť. Snáď okrem vizuálnej stránky nie je čo chváliť. Margot Robbie sa síce snaží, ale v porovnaní s jej minulou snímkou Ja, Tonya tu nepredvádza ani z polovice tak dobrý, alebo zaujímavý výkon. O Mikovi Myersovi škoda hovoriť, on sa hodí naozaj len na toho magora Powersa. Za všetko, ale môže scenár, ktorý by chcel šokovať a ponúkať zaujímavé zvraty, ale pritom všetkom je deravé a hlúpe. To je ako keď psík s mačičkou robili tortu. Celkom veľké sklamanie, ale 1 hviezdička za dvojičky. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi ten štýl podobný Sin City veľmi pozdával, ale s príchodom Simon Pegga na scénu prišla i brutálne ťažká ukecanosť, z ktorej ma išlo doslova jebnúť! A nielen od nudy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost Margot Robbie! Jí nejde nemilovat. A ostatní taky super. Moc nechápu to hodnocení tady. Psychopatická slast. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa stane, že máme pred sebou film, ktorý by chcel hrať veľkú ligu, no nemá na to sa stať ničím veľkolepým. A presne do tejto kategórie spadá aj "Terminal". Osobne som bol celkom zvedavý čo sa tu ponúkne. Obsadenie bolo slušné, Margot Robbie vie hrať šialené ženské a vizuálne to malo dosť veľký potenciál. No film nie je vôbec celistvý. Reálne to chce svojich divákov zamotať a dostať do svojho vlastného začarovaného "Wonderlandu". Výsledne je ten film potom rozbitý, zmätený a len veľmi ťažko dokáže udržať svojich divákov. S výnimkou svojho dizajnu a vizuálov, ktoré sú veľmi dobré. Len bojoval som miestami s filmom, lebo som mal pocit, že absolútne stratil svoj smer. Samozrejme príde aj neočakávaný zvrat, ktorý niektoré veci vysvetlí a celkovo to dá aj zmysel, no miestami som mal pocit, že film reálne nemá nejakú hlbšiu pointu, ktorú by som mohol v tom nájsť. Jediná výnimka je jeho záver a scénky medzi Margot Robbie a Simonom Peggom, alebo ich pomenujme Annie a Billom. Tam ma film dokázal aj celkom chytiť. Minimálne svojimi nápadmi vizualizácie jednotlivých predstáv o smrti. A úprimne som mal pocit, že to začína aj fungovať. No potom sa to sústredí aj na tých dvoch zabijakov, ktorých story ma neberie ani v najmenšom. A potom sú tu maličkosti, ktoré dokopy nakoniec nezapadnú nikam. Ako napríklad Bill, ktorý čaká na vlak, ktorý neexistuje. Ako napríklad dôvod prečo boli tí zabijaci terčom. Len pre zábavu? Ja neviem. Hľadať v tomto filme nejakú zásadnú pointu je dosť ťažké. A jeho pomsta je na mňa tak neskutočne komplikovaná, že mám pocit, že sa to dalo spracovať aj inak. Tento film rozhodne nie je nič veľkolepé. A úprimne poviem, že ma to mrzí, lebo si myslím, že to niečo veľkolepé aj skutočne mohlo byť. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie opätovne ako ženská darebáčka či sociopatka, čo sa osvedčilo napríklad v Ja, Tonya. Výkon podobný, ani vlastne nemusela meniť zavedený štandard. Inak film prešpekulovaný a vlastne ani nie až tak originálny, keďže podobné naháňačky mačky s myšou sme už videli niekde inde. A miestami dosť filozoficky ukecaný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosféra parádní a koutku duše jsem si pořád říkal, že se to určitě pořádně rozjede. To se bohužel nestalo a místo gradace přichází nuda z absolutní nevýraznosti celého filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než hodinu jsem pořádně netušil, na co se vlastně dívám. Dělala mi problém návaznost, příliš jsem nechápal dialogy, unikalo mi proč se postavy chovají tak jak se chovají a navrch mě občas do očí bila přepálená stylizace. Závěrečná čtvrthodina byla vysvětlovací a i když to v hrubých obrysech nakonec dalo jakýs takýs smysl, přišlo mi to od Steina jako podvod na diváka. Nehledě na to že dost zásadním způsobem porušil jedno z Knoxových pravidel. Takhle se dá vlastně natočit cokoliv. 25% za herce. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Co jsem to proboha právě viděl? Terminal má sice vtahující neonový vizuál, nicméně zbytek filmu je šílený mix špatných hereckých výkonů, chabého scénáře a "šokujícího" "plot-twistu". Tohle se vážně moc nepovedlo! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výrazný vizuál a výborná Margot Robbie vs. nepříliš zvládnutý scénář, který nedává moc vodítek na rozklíčování a až moc se spoléhá na přímou závěrečnou vysvětlovačku, kde má do sebe jakože asi všechno krásně zapadnout. Tenhle typ filmů mám rád, ale musí to být chytlavě a především logicky napsané. A to Terminal bohužel není. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelný, poetický a obrazově vymakaný film. Já jsem si ho užila, byla napjatá a pointu jsem trochu čekala už od začátku. Za mě super. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Teda to je tak scenáristicky zmrvené, až to pěkné není. Tak dlouhý vysvětlující závěr, kde nemá, co zapadnout, jsem už dlouho neviděl. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to má styl a není to zle natočené. Trochu akce by bodlo, ale budiž... No problém je, že přesto, jak se to snaží být šokující, každý zvrat je celkem snadno předvídatelný. Žádný wow efekt se tedy nekoná. Scénář i dialogy prozrazují moc brzy, jde to naproti těm méně vnímavějším, nicméně ti ostatní si to díky tomu nemohou užít. Hudba mi k looku vůbec neseděla. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuálně vytříbená šílenost,která notně zkouší divákovu trpělivost,aby pak dokázala nabídnout velmi solidní vyůstění.Margot je boží jako vždy,zbytek je válcován vizuálem...ačkoliv vidět Mike Myerse po delší době bylo taky fajn...60% ()

Reklama

Reklama