Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

vonBahnhof 

všechny recenze uživatele

Tak odlišné hodnotenia myslím dokazujú, že film tak či onak ide až k esenciálnym faktom toho čo sa podarilo v GB počas WWII. Fakt, že tam bol W.CH. a nie nejaká poschnutá impotentná slivka. Najväčšia tragédia je keď vrcholový politik v 39' nepochopí, že Herr Hitler nie je materiál na žadonenie o mier. Prej unylá reportáž!? Niektorí čakáte od filmu zábavu, iní filnárske posuny, někdo čeká neotřelost scénáře. Ja v tom vidím krátku dobrú komprimovanú správu, ktorá rovnako ako vtedy Churchill, kladie otázku a výzvu bežným ľuďom. A je jedno či v metre alebo v éteri. (Na to nepríde len neuznaný filmársky impotent akých sa tu vypisuje dosť). Ešte aj tí "pri páse" na rozdiel od Vás prišli na to, že The darkest hour is allways here. Especcialy now, when in the heart of the Europe was killed a journalist with his young fiance. Prestaňte už hodnotiť filmy aby Vás mali radi doktoranti na FAMU. ()

Actias 

všechny recenze uživatele

Příběh na motivy: dneska tě ctí za svatého, zítra budeš sviňák (a obráceně). Nebyl to asi vrcholný film, který by se dal natočit s příběhovým potenciálem jako je Churchill - Dunkerk, ale i díky výborným hereckým výkonům můžete na konci s překvapením zjistit, že si přejete, aby příběh ještě pokračoval. Způsob zakončení je taky majstrštyk, který si nakonec zaslouží tři hvězdy. ()

Lucy39 

všechny recenze uživatele

Úžasné lidské drama, kamera, hudba i tempo. Skvělé herecké výkony a téma.. o tom, jak se bojuje..i pochybuje..jak je důležitá odvaha. Jen škoda, že stejně odhodlaná k boji s ďáblem nebyla Anglie o dva roky dříve, když nás obětovala... A propos - jeden z posledních dialogů : "Změnil jste názor?" "Ten , kdo nezmění názor, nezmění nikdy nic..". ()

monkee 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné historické drama s geniálním hereckým výkonem v hlavní roli. Film je i velice dobře řemeslně odvedený. Jako jediný problém vnímám občas nic neříkající rozvleklé scény, které jsou možná historicky věrné, ale až přehnaně popisné. Časem také omrzí na první pohled efektní rapidmontáže, které jsou pravidelně používany jako předěly. Působí skoro až seriálovým dojmem. Pořád se však jedná o velmi slušný film. ()

PRINC1 

všechny recenze uživatele

Proměna G.Oldmana je neskutečná i jeho herecký výkon ale film se mě celkově vůbec nelíbil kdyby to nebylo o Winstonu Churchilovi tak je to propadák ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /děj se občas trochu táhne, brnkání na národní notu, i v dialozích občas docela otravné/, + /Gary výborný, historicky snad docela odpovídající, hudba slušná a Lily hezká/, hodnocení - slušný životopisný film o WCh s výborným Garym, jednou trapnou scénou v metru a hezkou sekretářkou, docela to šlo, líbilo se, docela ()

kara.net 

všechny recenze uživatele

kolikrát si říkám čím mě může film překvapit ,jak dlouho mě bude bavit u tohoto filmu jsem většinu znal ale neodpoutal jsem se od nej dokud jsem ho nezkoukl celý a nelituji historicke filmy stojí za to koukat i proto že se z nich můžeme poučit Gary Oldman výborný výkon ()

Lapedro 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sa celý film pripravoval na scénu v metre, a po nej to už len doklepol. Aj keď si z historických faktov a dejepisu nepamätám, že by sa nejaká udalosť v metre stala, do filmu zapasovala, a Winstona ukázala aj ako aspoň trochu citlivého človeka. Gary Oldman výborný, Lily James film trochu zjemnila. ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobry film. Oldman ve sve zivotni roli. Nikdy by me nenapadlo jak napinave se da natocit zivot politika. Jednoznacne doporuceni pro vsechny. Pozor nutno koukat v originalnim zneni. ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Film tvoří výborný předfilm filmu Dunkerk. Určitě doporučuji si nejdříve pustit tohle a poté již zmíněný film. ()

obregon 

všechny recenze uživatele

Film, kterému lze máloco vytknout, přesto ho bude málokdo milovat. Po technické a herecké stránce brilantní, emoční rovina je však natolik mělká, že z vás zážitek vyprchá pár hodin po skončení. Je to takový díl Anglického století s lepšími herci a výpravou, ilustrovaná kapitola z Churchillova životopisu. Ale v sobotu večer v televizi neurazí, spíše potěší. ()

old_school 

všechny recenze uživatele

Nuda. Vypadá to jako televizní film s rozpočtem BBC. Jedna hvězdička za masku Gary Oldmana a jeho ochotu vstávat brzy ráno, aby mu to stihli napatlat na obličej než začne natáčení. Další hvězdičku by si zasloužil za ochotu vykouřit tolik doutníků. Třetí hvězdičku by si ten film zasloužil za výkony písařek na psacích strojích. Divadelní hra tvářící se jako velkofilm. Dlouhých 125 minut mluvících hlav. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Skvělý výlet do historie za jednou skvělou historickou osobností. Oceňuji, že se režisér snažil popsat dějinné události atraktivním způsobem a zpřístupnit je tak širší veřejnosti. Film je hereckým koncertem Garyho Oldmana a snímek rovněž parádně doplňuje Nolanův Dunkerk. 75% ()

viax 

všechny recenze uživatele

Musím se na to podívat znovu, nechtěla jsem si při prvním sledování brát do ruky tužku, ale chci si pár pamětihodných vět poznamenat. ()

buddha_ps 

všechny recenze uživatele

Doslova zabitá šanca, ak by Churchill čo len trochu pripomínal toho Oldmanovho, tak v Londýne (a nielen tam) dodnes platia ríšskou markou. Jasne, film sa nemusí striktne držať historických faktov, ale v prípade životopisu sa tak nejako očakáva že aspon vystihne dobu, prípadne motiváciu či charakter postavy. Miesto toho sledujeme, ako je v Najtemnejšej hodine Churchill - človek ktorý ako jeden z mála rozpoznal pravú povahu nacizmu a postaviť sa mu; človek ktorý napriek svojej arogancii dokázal presvedčiť svoj národ že má bojovať do posledného dychu v mene vyššieho princípu (pretože väčšina Britov - tak ako Američanov - žila v domnení že vojna v Európe sa ich vlastne netýka); človek ktorého mnoho Britov nenávidelo a v lepšom prípade ním len pohŕdalo za jeho predchádzajúce politické a vojenské debakle - vykreslený ako takmer slabomyseľný, neschopný, popletený a mumlajúci deduško, ktorý sa občas preberie z letargie aby po všetkých ziapal. Oldman nemá ani štipku charizmy a miesto nej si scénár "pomáha" vyfabulovanými scénami (nočná návštěva kráľa, scéna v metre). Nechcene - ale o to viac - komicky posobí "prelomová" scéna v metre, kde už chýbali len spievajúce mníšky a kominári. Za túto insitne humornú vložku pol hviezdičky, druhá polka za laní pohľad Lily James, ktorej to ako brunetke neskutočne sekne ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama