Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (529)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na tom nápadu je všechno dobře. Urban fantasy, sociální metafora, Nigga/Orc buddy chemie... dokonce i Ayerovo režijní rozhodnutí posadit to do realistického tónu a la Patrola je dobré. Provedení, v tomhle případě spíš exekuce, je ale trochu likvidační. Po nadějné čtvrthodině se to zvrhne v absurdní přehlídku klišé a nefunkčních rekvizit bez jakéhokoli rytmu a uspokojivého napětí, které zachraňuje Will svým hláškováním. Akce je těžkopádná, zívačková. Příběh připomíná to nejhorší z Underworldu. Edgar Ramirez je asi nejabsurdnější ksicht od doby, kdy si Travolta a Whitaker zavedli šlauchy do frňáků v Batllefield Earth. Mytologii se nepodaří jakkoli vytěžit, to, co ve filmu skončilo, působí retardovaně. Nazývat to blockbusterem kvůli pár komorním trikům a áčkovému obsazení se mi nechce. Zlatej Spectral. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ale jo, povedlo se. Ani minuta nudy, odsejpá to jedna báseň, svět i mytologii se podařilo načtrtnout velmi obstojně, a celkem to je prostě takový blboučký guilty pleasure. Jenom mě holt furt přepadá smutek, když si vzpomenu, že má za sebou tenhle člověk Drsný časy, Street Kings a Patrolu... a teď točí "tohle". ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to oukey ale nic víc. Potenciálu tam je hodně ale všechen není využit (Ano chápu, chystáme další díl!). Will Smith to táhne, Joel Edgerton je fajn. Výborných myšlenek jako rasizmus vůči orkům je tam spousty. Ale přijde mi, že si Ayer ukousl moc velký sousto a po chvilce už mi vlastně bylo jedno co je zač Noomi Rapace a co plánuje (čímž neříkám, že Noomi Rapace není fajn, naopak je to fajnová záporačka) už kvůli tomu, že prozkoumávání tohoto světa bylo zajímavější . Na druhou stranu hláškování a chemie Smitha a Edgertona je na jedničku a nemám problém s tím vidět dvojku která by mohla být fajn. Netflix však přece jenom vypouští lepší seriály než filmy a právě seriálový kabát by možná Brightu slušel víc. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco otřesného, když jsem uviděla ta modrá stvoření. Nicméně mě to hodně mile překvapilo. Musím uznat, že Willa nijak nevyhledávám, ale ani mi nevadí. Na tohle jsem se podívala jenom kvůli MGK, který má svou hudbu na konci filmu a musím říct, že se tam hodí skvěle. Celkově super akčňák, kde nechybí ani emoce. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak hned z první ruky musím přiznat, že kdyby byl film jen o trošku tmavší, už bych mohl být rovnou slepý, protože by to nebyl film, ale audiozáznam. Hodně povedená akční fantasy, přenesená do dnešní doby. Kam se hrabe Gandalf nebo ten kokot s bleskem na čele. Bright jim nekompromisně flusnul do xichtu a naznačil, jak se také může v dnešní době točit fantasy bez nějakých trapných čurákovin a přiteplených teenagerů v hlavní roli. Prostě z dnešního světa udělat začarovaný les a nebojácné skorolidi poslat pěkně do hnízda čarodějnic. K dokonalosti tomuhle kousku chybí ještě slušných pár krůčků, ale už to, že se na tu cestu Max Landis vydal, je super počin a plácám jej virtuálně po rameni. Jen tak dál a snad jednou podobná taškařice zazáří na předních příčkách žebříčků v návštěvnosti a tržbách. 70% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)
  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)
  • Max Landis prohlásil, že odmítl 1 milion amerických dolarů navíc během prodeje scénáře, jelikož požadoval, aby film režíroval David Ayer. Scénář napsal speciálně pro Ayera. (Jigvell)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama