Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný film reznutý pomerne citlivou drámou, kde prekvapí hlavne Stallone (mňa vlastne neprekvapil, ja ho ako herca rešpektujem už pekne dlho). Čo sa týka samotného námetu, pôsobí trochu naivne, aj keď nie všetci nacisti mueli byť sadisti, nepôsobia tu práve vierohodne. Ak by som veľmo chcel mohol by som tu nájsť symboliku boja proti nacismu, kde je futbal pre zajatcov jediná možnosť ako sa vzoprieť tyranii a ukázať tak ostatným ľuďom, že treba bojovať a poraziť diktátora. A mne sa vlastne aj chcelo... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle snímek měl hodně rád, ale včera jsem ho dal po delší době znovu, protože jsem si všiml že ho zde nemám hodnocen a musím tedy říct, že takhle naivně natočenej příběh jsem už dlouho neviděl. Samotný fotbalový utkání fotbal nepřipomíná ani z rychlíku. Napětí absolutně nulový a vlastně jen účast mnoha hvězd filmových a fotbalových dělá z filmu alespon trošku atraktivní podívanou. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivec fotbalu, takže mě potěšil Pelé a i ve 41 letech byl stále výborný. Námět je také zajímavou myšlenkou a ještě vychválím hudbu. Jinak to zase nebylo nic mimořádného. Stallone jako Rocky je přirozený, ale jako fotbalový brankář, to byla tragédie. Určitě stále v brance při natáčení poprvé v životě. Výsledek 4:4 byl morálním vítěztvím pro spojence i obecenstvo a pro mě je to přesně za tři. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dialogy Michaela Cainea a Maxe von Sydow jsou senzační (stejně jako Sydowova scéna v závěru). Celý film je pak sice takovou sportovní variací na legendární Velký útěk, Stalloneho útěkářská postava dokonce v lecčems připomíná postavu Steva McQueena, ale vůbec mi to nevadilo. Nejsem žádný velký fanda fotbalu (a možná proto se mi film tak líbil, pokud jsem si nevšímal čutálistských chyb), ale Vítězství patří k mým oblíbeným druhoválečným kouskům s útěkovou tématikou. Tři a půl zaokrouhluji nahoru za nejlepší soundtrack, jaký kdy Bill Conti složil. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako fotbalový fanoušek a bývalý aktivní hráč, jsem měl v dětství NEROVNÝ ZÁPAS velmi rád. A to hlavně kvůli Pelému a přítomnosti dalších světových hvězd míče kopaného. Až později jsem samozřejmě docenil i filmové persony, kterých se tady sešlo a to požehnaně. Vedle hlavního hrdiny, kterého si s chutí střihl Sylvester Stallone, jsou zde přítomna taková herecká esa, jako Michael Caine či Max von Sydow. Režíruje legendární John Huston a hudba Billa Contiho není také vůbec špatná. Líbí se mi celý film, ale nejlepší je samozřejmě závěrečná půlhodina, kdy se hraje fotbalové utkání. V sázce je ta nejcennější trofej - svoboda! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)

Reklama

Reklama