Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit film o zajateckém táboře plném spojeneckých vojáků a fotbale není zas takový úlet jak by se mohlo zdát. K podobným mačům během války mezi zajatci a např. jejich dozorci docházelo. Samozřejmě se to odehrávalo za naprosto přísných bezpečnostních opatření a pouze lokálně v táborech. Zejména Britům, Australákům a Amíkům se lecos tolerovalo a tak se v tábotech hrával kriket, basket či fotbal. Mezinárodní červený kříž dokonace dodával sportovní náčiní včetně rukavic atd.. Tady je to hodně přitažené za vlasy, zejména to jak odbojáři kopají hlučnými údery pod nohama stráží tunel či jak veřejnost pronikne skrze bezradné a přitom ozbrojené vojáky na trávník a ze stadionu... To celé by asi normálně muselo skončit masakrem... A tak tu máme mladičkého S.Stallone, britského oficíra M. Caine i hodného wermachťáckého důstojníka M. v Sydowa. Fotbalisty potěší účast skutečných fotbalistů Pelého ad... Pro mně to byla hodně nesourodá pohádka, spíše k smíchu. Kdo hledá válečný film s podobnou tematikou, ale lepší, ať raději koukne na Von Ryanův Express s F. Sinatrou v hlaví roli. * * ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ještě v živé paměti z dob, kdy ho dávali na ČT (asi před deseti lety). Velice zajímavý válečný snímek, ve kterém si to Spojenci a Němci nerozdávají na bitevním poli za pomocí zbraní, ale s míčem na fotbalovém hřišti v nerovném zápase (ty Německý fauly byly hnusný). Sylvester Stallone odvedl poměrně dobré herectví, i když jeho pohyby v bráně jsou všelijaké (no, naštěstí jich není moc), Michael Caine a Max Von Sydow skvělí jako vždy a nejvíce se mi líbil Pelé, který zaválel nejen coby fotbalista (není divu), ale i jako herec. Konec je sice trochu nereálný (Němci by přece stříleli), ale přesto se jedná o velmi povedený a zajímavý film. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdysi na videu moc fajn a jedno z mých prvních setkání se Slyem, čili nostalgická příchuť nějakou tu hvězdu přihazuje.  Na stranu druhou  docela mělká a bagatelizující břečka na silné téma, navíc natočeno dle skutečnosti a tam už tohle "čisťoulinké" zpracování hraničí až s neúctou. Angažmá Pelého a dalších  hvězd tehdejší světové kopané zajímavé a v samotném zápase patřičně využité, nicméně formální oslava fotbalových parádiček by se vyjímala ve filmu čistě sportovním, nikoliv s takovýmto historickým podtextem.  I symbolicky pochopitelná, ale silně amerikanisticky romantizovaná,  vzpoura lidu na závěr spíš nasere než cokoliv jiného. Neměl to být krutý film, chápu, ale slepými se střílet taky nemuselo. 2:0 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pro fotbalové magory musí býti přítomnost jedné z ikon tohoto velmi přeceňovaného a obludně, amorálně a nekontrolovatelně přeplaceného ´´sportu´´ něco jako megaultraorgasmus na entou. Naštěstí pro nás ostatní, je tam pan Max von Block Sydow, pan Vánoce Rambo a Michal Caine.;-) Ale ani to ve výsledku nestačí na průměr. Námět je zajímavý...leč natočený s takovým jako nezájmem, či co. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Válečný film v kombinaci s propagandistickým fotbalem možná zní nereálně na válečná léta ovšem pro mě je to moc příjemná podívána. Skvělé obsazení, napínavé okamžiky tenhle film je prostě zajímavý zaslouží hodnocení tak 75 a více, ovšem jelikož takové nemá tak mu vypomůžu plným počtem hvězd. Jinak bych mu dal asi 4. S. Stallone je tu takový přirozený a v pohodě, nevybočuje moc z kolektivu, i když jako brankář mi přijde dost umělý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé, Robert Moore, Osvaldo Ardiles. Ale na trávníku byli i jiní skvělí borci: Paul van Himst, Kazimierz Deyna či Hallvar Thoresen. (Robbi)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama