Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Mladý, přesto již svými moderními vyšetřovatelskými metodami a úspěchy proslavený detektiv Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti přijíždí na zámek Betliar řešit tajemnou brutální vraždu služky. Na Gemeru jej vítá místní rázný strážmistr Vilém Černý (Stanislav Majer), kterému přítomnost až příliš sebevědomého vyšetřovatele z Pešti v jeho rajónu, a povinnost s ním spolupracovat není vůbec po chuti… A zdá se, že Martonův pobyt nevyhovuje ani místním, k technickým novinkám nedůvěřivým obyvatelům, kteří před vědou upřednostňují víru v magii a pověry; vyšetřovatelova přítomnost je trnem v oku i obyvatelům zámku – mocné šlechtické rodině Wisniewskych, ve které má každý své tajemství… Jak se ukazuje, vražda služky není zdaleka natolik jednoduchá, jak by si vyšetřovatelé přáli; navíc to není ani jediné zvláštní úmrtí mladé ženy v této oblasti… Marton s Černým tedy stojí před nelehkou výzvou – překonat vzájemné nesympatie a spolu pátrat po zvráceném pachateli, kterým je podle vesnických povídaček nadpřirozený „Démon“… A podle Martonovy teorie první sériový vrah v dějinách Uherska.
Vyšetřovatelům při práci asistují dva Černého podřízení – místní četníci Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík). Ti díky své lenosti, nebo jindy naopak přílišné horlivosti a především nedostatečné inteligenci, pokazí, co mohou… Ale při řešení menších kriminálních případů (inspirovaných skutečnými historickými událostmi) se občas i na ně usměje štěstí. Zlo na Betliaru ale nespí, mrtvol přibývá a Marton musí udělat vše pro to, aby zabránil dalším bestiálním vraždám… Vyšetřování mu ale komplikují sympatie ke krásné šlechtičně Júlii (Danica Matušová), odměřenost její upjaté matky – hraběnky (Anikó Varga) i nevyspytatelné chování jejího otce, extravagantního hraběte Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podaří se Martonovi odhalit „Démona“ dřív, než si přijde i pro něj?! (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

Emilii 

všechny recenze uživatele

Seriál "česko-slovensky" mluvící to už tady chybělo. Vždyť ta slovenčina je tak "pekná a mekučká". Povedlo se zase něco skvělého, má to vtip i na tu tajemnou hrůzu, která kouká z každého rohu " kaštiela". I herci skvěle vybraní, a ti "dva žandáry", tak to je něco!!!! I ten úvodní song je super!!! Prostě 5hvězdiček!!!!! ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Trochu učesat a půjde to. Lidi mají rádi, když se dá něco trochu zařadit, a tady jako by ani tvůrci netušili, jestli víc tvoří komedii nebo drama. Výprava, kostýmy, kulisy, příroda a hlavně autentická hudba (ne nějaké nepovedené remaky ze známějších zahraničních předobrazů) - to všechno je super. Ale chybí tomu jednotící linka. Schválně se tu v každém díle odvíjí zvlášť příběh obyčejných policajtů s lidmi z vesnice a zvlášť linka zámecká. Snad že jedna má být víc komická a druhá napínavá?!? No nevím. A pak je tu ta zapeklitost jazyková. Přiznám se, že mně se to strašně líbí, slyšet češtinu a slovenštinu (ta je moc sexy!) najednou. Ale vysvětleno tu vůbec není, jak je možné, že Čech dělá šéfa místním a stále mluví česky, a už vůbec se nikdo nepozastavuje nad češtinou nemanželského syna šlechtice, který tam přece musí žít celý život. Alespoň já myslím, že tenkrát lidi nemigrovali tolik jako dneska. Rozhodně mám pocit, že Koleníkovi Marton sedí mnohem líp než prvorepublikový Valenta a pro mě za to může právě řeč. S češtinou nejspíš vnitřně bojoval (ne-li tedy s tím připitomělým charakterem), kdežto slovenčinu má naozaj zvodnú :-) ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to počin originální nebo katastrofa. Nebo originální katastrofa? Očividná pro- oblíbený žánr historická detektivka, přenádherný zámek Betliar (který jsem zažila s exkluzivní a nezapomenutelnou prohlídkou) i jeho okolí- kamera má co zabírat a umí to zabrat. Co se hereckého ansámblu týče, po třinácti dílech... výhrady nemám. Očividná proti- hudba (šmárjápannomilosrdná!), některé dialogy a hlavně vnitřní monolog hlavní postavy. Taky si někdy říkáte- mám radši knihu než film, tam je jasně napsané, co postavě probíhá hlavou. No, u Jánoše Martona jeho osobní myšlenky víme a obzvláště v prvních dílech jsem silně zvažovala přerušit sledování, protože jsem trpěla jak pes. Kvůli čemu jsem pokračovala a dotáhla to až do konce, byl příběh. Byla jsem zvědavá, jak a kdo a proč. Můj tip vyšel vítězně, možná se to dalo o 1-2 díly zkrátit, ale celkem to bylo přiměřené. Poslední nedostatek- asi to tam mělo působit vtipně a odlehčeně a... reálně?? :o Ti dvaja žandári. Naprosto je vystihuje Martonův vnitřní popis, který bych z fleku podepsala: "Když se rozdával rozum, ti dva přitom očividně chyběli." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zvedavosti jsem zapnul prvni dil, precejen na Prime davat v hlavnim vysilacim case serial mluvenej slovensky, to bude but totalni ulet a nebo kvalitka, ve vysledku to neni ani jedno, ale postupne. Pribehove prvni dil lehce navnadi, ale puvodne jsem mel za to, ze budou jednotlivy epizody uzavreny, ukazalo se, ze tu bude jeden hlavni pribeh, coz me lehce nasralo, precejen na 13 dilu jsem chut koukat nemel. Ale tak nejak jsem postupne zkouknul asi 5 dilu, jejich kvalita mela spis sestupnou tendenci, nastesti nekdy v polovine se to zlomi a zacne se neco dit. No a jinak k samotnymu serialu. Pribeh sam o sobe neni uplne spatnej, ale nejvic me nasralo, ze uz od prvniho dilu jsem vedel vraha. Ale to povazuju spis za chybu castingu, protoze dat takhle vzhledove vyraznyho herce, cloveka proste hned upouta. Jinak co se tyce celkove hercu, nikdo se pravdepodobne nepozastavuje nad tim, ze nekdo mluvi cesky, nekdo slovensky, Kolenik je misty lehce otravnej, ale nejaky charisma ma, Majer hraje svuj nasranej standard, Kerekes je otravnejsi nez obvykle, Kos docela fajn, Kankovsky na pest. A Ondrik s Nahalkou desny retardi. Jejich "vtipna" linie je sice misty skutecne lehce vtipna, ale celkove tu jsou spis naprosto zbytecny a rusi v jinak vazne minenym serialu. Vyprava uprimne receno docela na cesky/slovensky pomery draze vypadajici, i kdyz misty uz si clovek rika, ze s tim dronem by to nemuseli prehanet. Takze celkove ve vysledku prekvapive v pohode koukatelny, i kdyz samozrejme se zahranicni produkci to souperit nemuze. ()

Satoshi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel dať iba 4 hviezdy, pretože mi niektoré veci na seriáli vadia. Žandári mi tu veľmi prekážajú, respektíve réžia týchto scén keď zrazu z vážnej scény prejdeme na humornú a zase do vážnej a ten humor v tejto primitívnej forme sa mi sem absolútne nehodí. No musím povedať že výprava je neskutočná a je ro naozaj veľký krok pre slovenskú kinematografiu . Miestami aj zabúdam že pozerám seriál a nie film . Herecké výkony niektoré slabšie ale napriek tomu dávam 5 hviezd za naozaj originálny kúsok ktorý sa konečne vzďaľuje od trápnej produkcie. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Část Tiesňavy se natáčela před jeskyní Pekárna v Moravském krasu a na dně Macochy. Temné údolí byla potom cesta pod Pekárnou od Hostěnic k Ochozi. (Jara69)
  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)

Reklama

Reklama