Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* po čase jsem se vrátil k tomuto Jansenově celovečerní režijní prvotině, kterou jsem tehdy z jeho filmů viděl poprvé. Setkáme se tu s jeho typickým absurdním humorem i sehranou partičkou herců. Drsným a surovým chováním nešetří, ale není tak bezúčelné a za vším je podvědomá snaha ochránit "rodinu", a proto mu svým zvláštním způsobem nechybí srdce. Nakonec se z toho vyklube příjemný film, které se už moc netočí. Kombinace akce, citu a humoru drží film v rovnováze a uzavírá vše v dokonalý celek. Z původních 5 hvězdiček trochu uberu, hlavně kvůli zdlouhavému rozjezdu, abych vyzdvihnul Adamova jablka, která považuji zatím za vrchol jeho tvorby. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Parta severských mafiánů se vydává zcela na novou cestu života. Donedávna kradli, podváděli, zabíjeli, ale nyní se rozhlížejí a konečně pochopili, že chtějí žít normálním život. Bylo dost špíny a podvodů. I když jsou nelítostní, lidskost se jim opět vrátí do žil. Film odkrývá i minulost a důvody, jak se dostali na cestu zločinu. Každý z nich si nese nepříjemné zážitky z doby, kdy ještě byli dětmi. Drsný severský humor i zamyšlení. Všechny postavičky jsou skvěle zahrané a nikdo z nich nezapadá do šablony "normální". Bavil jsem se přímo seversky! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poměrně raritní směsice gangsterky, lidskosti, černého humoru, absurdity, vyhlazování jutské fauny a bolestivé nostalgie pod dohledem kulatého okna. Její žánrová nevyhraněnost může být prokletím i požehnáním, záleží, pod jakým úhlem empatie se zrovna díváte.. I přes nehygienické nádobí a rozvařené nevalně oloupané brambory dávám tři hvězdy. Jedna navíc, Michelinská, je pro Begbieho Mikkelsena, protože popel ze žvára je teprve to pravé umění dochucování.. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Jensen ve svých filmech dokáže brilantně skloubit dva unikátní faktory, které jen tak někdo skloubit nedokáže. Jednak tu máme ten nejbrutálnější černočerný humor, který si nebojí dělat prdel z postižených, pedofilie ani jakékoli formy násilí od kanibalismu po genocidu lesní zvěře. A potom cosi odporně člověčinského, co navzdory veškerému odporu vaší heterosexuality vezme ty vaše zaprděné suché ksichty a roztáhne je do širokého lidumilného úsměvu, až se z toho posadíte na prdel a se zahřátým srdcem přemítáte, kde udělali rodiče chybu. Tyto dva zdánlivě neslučitelné faktory se třískají, spojují a promíchávají a nakonec z nich máte kus delikatesního žvance, z kterého tečou sliny každému jezevci. Blikající světla každopádně považuji za nejlepší snímek jeho filmografie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci Jensenovej filmografie o niečo slabší kúsok, určite sa nejedná o tak výrazný a premyslený počin, ako v prípade Adamových jabĺk. Jensen si iba vytvára svoj osobitý režisérsky štýl. Jeho film pôsobí ešte mierne nedotiahnuto a televízne. Objavuje Mikkelsena, z ktorého sa stal neskôr jeden z najvýraznejších európskych hercov. Tento film zrejme miluje Tarantino. Príjemná, zábavná žánrovka. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama