Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na něco takového člověk do smrti nezapomene. Nejnechutnější film, který jsem kdy viděl. V druhé polovině už téměř není chvíle kdy nestříká hnis, krev a jiné tělesné tekutiny. Závěrečné krvavé inferno už pouze dává třešničku na dortu všemožných hnusných a zvrácených nápadů. Ano, je to neskutečně nechutné, hnusné a vyloženě k zblití, ale proč je to sakra rovněž svým zvráceným způsobem tak neskutečně vtipné. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tuny hnisu, střev, kreve a spousty usekaných končetin a do toho ještě spousta černýho homuru jak to uměl jen Peter Jackson ve svých začátcích. Prostě kultovní záležitost s největším vyvražďovaním zombáků na jeden čtvereční metr v dějinách filmu, scéna ve který si Lionel klestí cestu sem a tam hordou zombáků svojí starou dobrou sekačkou, jsou fakt neskutečný jatka a pro mě jedna z nejlepších scén, co sem kdy viděl ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku filmu jsem si říkal, že to zase takový terno není, ale když se objevil karate farář, zombie-prcek a kulervoucí závěrečný masakr, málem jsem se pozvracel a zároveň udávil smíchy. Tolik nápadů pokupě se vážně jen tak nevidí a Jackson je dostatečně zvrácený magor, aby se nebál všechno plácnout na talíř. Sekačka rulezz, a nejen ona. Btw. nepamatuju si, že bych někdy viděl tak komplexní parodii od hororů až po telenovely. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama