Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sila. Brutálna, surová a zábavná jazda, presne to je Braindead. Jacksonov zmysel pre detail sa osvedčil u King Konga aj u Pána Prsteňov a tento film je toho dôkazom. Jackson si dal záležať a urobil z tohoto filmu neobyčajný zázrak plný nechutností, striekajúcej krvi, naozaj komických situácií (hlava v mixéri alebo zombie bábo) a morbídneho humoru, ktorý je však paradoxne taký okúzľujúci a dychberúci, že mám ten pocit akoby už lepší horor nemohol ani existovať. Len ľutujem, že som tento film prepásol, keď ho moji bývalí spolužiaci (asi tretiaci na základke), videli a ja som tam nebol. Teraz som totiž konečne pochopil čo ich na tom tak uchvátilo. Práve teraz som to dopozeral a musím skonštatovať, že toto je v mojich očiach naozaj vrchol hororového filmu so skvelými vizuálnymi efektami, originálnou zápletkou, svižným tempom držiac diváka neustále v napätí ale zároveň ho núti do smiechu pri všetkých tých bláznivých situáciach (a že ich nie je málo). Chápem, že každému tento žáner nemusí práve ulahodiť ale ak ste fanúšikom hororu, toto je jasná voľba:D ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nešlo mi na rozum, co má společného tvůrce kultivovaného Pána prstenů a tohoto vychechtaného kotle krve a pak mi docvaklo: fantazijní orgie. Jackson dostane do ruky kameru a příležitost a nekrotí se, naopak je jako utržený ze řetězu a když už nemůže, tak ještě třikrát může. Braindead je kromě toho na diváka docela fyzicky náročný film, někomu zvedá dekl, já jsem se tedy většinou smála (i když to není berná mince, směju se často, když se nesměje nikdo) a taky jsem přes počáteční údiv, že je to tu samá kule, došla k závěru, že ten film, ačkoli není pírkem na moje osrdí, patří mezi nejvyjímečnější, jaké jsem viděla, a nemůžu jím mrštit do průměru už proto, že jsem ho pár následujících dnů slovy "to si dej, to je mazec" dohazovala. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)
  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)

Reklama

Reklama