Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (218)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně podhodnocený snímek. Je sice pravda, že režisér se trochu hledal v žánru a proto v jeden okamžik tu máme politické drama, následně válečný a pak zas tanečný film. Zkombinovat taneční vystoupení a k tomu útok na teroristy nebylo nejmoudřejší a vážně to nefunguje. Filmu taky neprospívají nesympatické hlavní postavy, i když herci zahráli dobře (čest izraelcům). Samotný příběh, autentické záběry a zajímavost příběhu se mi líbila a proto jsem rád, že jsem film mohl vidět. Jen ho trochu jinak pojmout! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné dramatické události velmi nezajímavě vylíčeno. Navíc pár věcí je přidáno.Ocenil bych více historických detailů než romantickou vsuvku. Přitom popisností je ve snímku více než dost. Palestince máme pochopit – jen se mstí kvůli svým rodinám.Nácvik elitní jednotky trvá 15 minut a je dost nepřehledný a s tanečním vystoupením. Bourání zdi kvůli selekci cestujícím je vděčný detail. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky slušné řemeslo, ale celé je to napsané takovým tím neosobitě mdlým způsobem. Skáče se tam z místa na místo, film se na žádný aspekt, postavu či dějovou linii dostatečně nesoustředí a ještě se plýtvá místem na afektovaný taneční pseudoart. Nekompromisní a nekomplikované finále potěšilo, byť celkově rozpačitý dojem z filmu už moc nezachránilo. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Len by som chcela pripomenúť, čo písal v jednej zo svojich kníh nedávno zosnulý izraelský spisovateľ Amos Oz: "Takmer všetky konflikty na svete sa dajú charakterizovať ako súboj dobra a zla. Je jasné, kto sú tí dobrí a kto sú tí zlí. Súboj Izraelcov a Palestínčanov je však súbojom dobra a dobra, kde nebojujú tí správni chlapci s tými zlými chlapcami, ale kde bojujú správni so správnymi." Tak si vyberte. Ale to je vlastne nemožné. Taký Radek99 to vo svojom komentári vidí inak a presne jemu boli predošlé vety určené. Odhliadnuc od filozofickej roviny, film je pútavý, dynamický a jeho ozdobou sú herecké výkony. Prestrihávanie na tanečný súbor je efektné a režisér veľmi dobre vedel, čo robí. Za mňa veľmi dobre, pozriem si to pokojne aj viackrát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět tak nejúspěšnější protiteroristický zásah v dějinách je pro filmaře pořád vděčné téma. Nevím kolik zde hodnotících vidělo předchozí verze. Toto je totiž již čtvrté zpracování této události a i když nemůžu mluvit o nějakým průseru, tak tomu kdo se o tuto problematiku zajímá bych spíš doporučil starší verze Operace blesk a Operace Entebbe. Tohle je dost zkratkovité. Vzhledem k stopáži to mohla být strhující jízda, ale je tu zbytečně moc nepodstatných scén na úkor těch důležitých. Každopádně kvalitní filmařina to nepopírám a ty slabší 4* bych dal, ale hvězdu dolů sráží nezvládnuté a odfláknuté finále. No a prostříhávat finální přestřelku záběry na tanečnici která nezvládá své kreace a padá na hubu opravdu nebyl šťastný nápad.65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Filmovalo sa predovšetkým na ostrove Malta a vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Cestující Dora Bloch (Trudy Weiss) měla mnohem krutější osud. Kvůli zdravotním potížím byla hospitalizována v nemocnici Mulago v Kampale, takže v době útoku v Entebbe vůbec nebyla. Po skončení akce vpadli do nemocnice vojáci, zabili strážného, který měl čtyřiasedmdesátiletou Doru hlídat a ženu odvlekli neznámo kam. Její tělo bylo nalezeno až za tři roky. Mladší syn Dory cestoval s ní a události přežil. (Robbi)
  • Zbraně použité ve filmu jsou útočná puška AK 47, kulomet PK, samopal Scorpion vz.61, UZI a granat F1. (K98)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama