Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (393)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Prsa (resp. výstřih) Jessicy Chastain jsou ve filmových kuloárech 21. století novým fenoménem, který rozhodně není radno podceňovat! Měl jsem velikej problém, dívat se herečce do obličeje a nestíhal kvůli tomu dokonce ani číst titulky, takže vím o čem píšu. Což je zároveň odpověď na otázku, proč měla výše zmíněná ve všech vážných, dramatických scénách ve filmu svetr. Sorkin nemohl líp ukázat, že umí pracovat nejen se slovy, ale i s divákovýma očima. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) MOLLY’S GAME, životopisný snímek dle skutečné události. Ale jo, mě to nečekaně sedlo jako ulité. Uvědomuji si, že čas od času mi kvalitní životopisné dílko sedne. Asi se na tento žánr víc zaměřím. Ale budu počítat s tím, že ne každý výtvor z tohoto žánrového odvětví mi sedne. Nyní k věci. Hlavní hrdinka, herečka Jessica Chastain mě baví, viděl jsem s ní dost na to, abych posoudil, že herectví má v sobě. Snad každou roli zvládne zahrát bravurně a vžije se do ní. Stejně jako postava Molly, kterou hraje v této filmové novince. Film má víc dějových linek, flashbacky, přítomnost, nedávnou minulost atd. Orientovat se v tom člověk dá bez problému. Mě se do toho moc nechtělo, bál jsem se tématiky po pokeru, předpokládal jsem nudu, to se však nestalo. Osobnost, kterou Chastain ztvárnila, byla opravdu zajímavá a především silná. Měla chladný přístup k životu, což bylo také zapříčiněné přísnou výchovou v dětství ze strany otce jako psychologa. Dlouhá stopáž snímku mi utekla jak voda. Herecké obsazení bylo výborné. Vedle Chastain mě nečekaně bavil i Elba jako právník, který v některých dialozích opravdu exceloval. Costner v menší roli také potěšil. Jen konec už není tak zajímavý, samotné finále je takové trochu odbyté, ale neměl jsem s tím větší problém. Přidat nějaké zapamatovatelné scény navíc a zdramatizovat finále a hned bych šel do plného počtu. Občas mě takové táhlé, životopisné bijáky nečekaně chytnou. Toto se musí vidět v té správné náladě, takže někdy za čas se k tomu s chutí vrátím. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neporušujte zákon, když porušujete zákon." Mezi pokerovou a právnickou terminologií jsem ztracen, ale jenom trochu. Spíš rozumím spojení termínů sportovec a fair play, ale takhle se o hromady dolarů nehraje. To chce ostrý lokty a jejich majitele já nemám rád. Sorry Molly, ale zapomeň na mě, radši půjdu s tvým právníkem Jaffeym na drink. To byl sympaťák. Stejně mě nejvíc bavily ty rozbory pokerových partií, přestože stále nevím, kde jsou v tomto sportu branky, body nebo alespoň sekundy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je královna rolí silných nezávislých žen, na kterých stojí celý film (kdo neviděl Miss Sloane, měl by napravit) a Aaron Sorkin je králem slov, to už všichni víme, ale neznamená to, že jeho přístup musí sedět všem. Ve filmu se 140 minut na diváka nepřetržitě valí jeden dialog a monolog za druhým a není zde žádný prostor nechat diváka oddechnout. Věřím, že pro někoho to může být až vysilující, pokud diváka film nezaujme během prvních 15 minut, zcela se ztratí a nevěřím, že se do filmu může zpátky dostat. Mě film vtáhl od první minuty, Aaron je výborný vypravěč. A pak samozřejmě je tady ten faktor, že jsem žena a příběh Molly Bloom je velmi zajímavý a inspirující, snad každá žena si během filmu musí říct, že by chtěla mít alespoň trochu takové síly, jakou měla (má) Molly. Zároveň jsem nečekala, že závěr filmu může zapůsobit i po emocionální rovině. Velmi silné 4* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tri a pol. Je to samozrejme dobre zahrané a ultrazábavné, len som nejak nepochopil, o čom ten film bol. Alebo lepšie, nechcem si pripustiť, aby to bolo tak banálne, ako naznačuje posledný záber. Chastainová hrá svoju rutinu (nutno povedať, že u nej má to slovo trochu iný význam ako vo všeobecnosti), Sorkin to vie aj omnoho lepšie. Ps: Film obsahuje jednu z najbolestivejších pokrových prehier, čo som videl. Trochu mi to v tej scéne pripomenulo Prípad Mahowny. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Molly Bloom, ktorá má zákaz vstupu do Kanady pre obvinenia z federálneho zločinu, získala 48-hodinový preukaz na návštevu tejto krajiny v deň premiéry filmu na TIFF. (zajo91)
  • Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové. (Mirokukii)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama