Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Wall musím jednoznačně porovnávat s o rok starším Mine, jelikož námětově jde prakticky o totožnou záležitost, kdy se osamocený voják dostane na nepřátelském území do opravdu kurevsky nezáviděníhodné situace, ze které vyváznout živý se rovná až zázraku, no a v tomto srovnání vychází The Wall jako jasně prohrávající podívaná, a to prakticky ve všech ohledech. Každopádně abych zmínil alespoň ty nejzásadnější, tak The Wall není ani zdaleka tak napínavá podívaná, a to především kvůli minimu opravdu vygradovaných scén, kterými naopak Mine disponoval prakticky po celou dobu, celé se to tu i dost často až táhne, což jen přinášelo nezanedbatelné množství nezáživných scén, ohrožení v Mine mi pak přišlo i důvtipnější a pro film samotný poutavější a nápaditější, zde je prostě ale jen voják za zdí a hovno z toho, a i emočně je na tom The Wall též o několik levelů hůře, v Mine jsem s ústředním hrdinou dokázal skutečně sympatizovat a přál jsem mu, aby se z té šlamastyky dostal, tady mi byl ale naopak osud hlavní postavy zcela fuk, prostě jsem se tu s ním a jeho situací nedokázal úplně ztotožnit a nemalý podíl na tom pak mělo jistě i obsazení, kdy mi Armie Hammer z Mine přišel přeci jen o dost více sympatický a herecky výraznější, než zde přítomný Aaron Taylor- Johnson, který nejednou zbytečně přehrával a nepůsobil tak příliš přesvědčivě. A to ani nemluvě o pointě, která je v Mine doslova luxusní, tady je to ale nuda a šeď. The Wall tak zkrátka sice není úplně špatný snímek, pokud bych ale na stejné téma měl někomu takovýto typ filmu doporučit, tak Mine by byla jednoznačně má volba. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Deň pred týmto filmom som si dal film The Mine, ktorý je podobné skromný, no tu sa ukáže aspoň fajn réžia Douga Limana, ktorý túto púštnu záležitosť natočil aspoň sakra zaujímavo a napínavo. Skutočne len málo scén ma tu nudilo a táto moc neakčná sniperská ostreľovačská schovávačka s perfektným záporákom ma neskutočne vtiahla. Záver luxusný a herecký trefne obsadené. 85% - 4* ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Americký sniper se chybou kolegy v poušti dostane na mušku profesionálního odstřelovače. Mezi nimi je jen malá nestabilní zeď. Po snímku ´Pohřben zaživa´, ´127´, či z válečné zóny ´Mina´ tu máme další drama jednotlivce na pokraji hrůzy a vlastní smrti. Dramatický velice napjatý příběh jedné postavy ve velmi vyhrocené situaci. Absolutně reálný příběh poukazující na fakt, co může v akci způsobit frajeřina, netrpělivost či absolutně banální chyba. Dostat se na mušku odstřelovači, který ví co dělá, není žádná legrace. Svým způsobem příběh připomíná snímek z roku 2002 ´Telefonní budka´ a to tím, že se ohrožená postava baví se svým nepřítelem přes aparát. Jedná se o unikátní pohled na souboj sniperů ve válce, jaký tady ještě nebyl. Po celý ten dlouhý čas u diváka v hlavě šramotí otázka a tím i zvědavost, jak šach ze strany nepřítele skončí. Je to drsná a psychologická hra, do které je potřeba se vcítit, což je jednodušší pro toho, kdo byl někdy na vojně. Snímek ve vyprávění jednoduchý, pro akčně založené jedince nudný, ale realisticky ve svém psychologickém obraze snahy přežít velmi dobře naložený. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Minimalistické syrové drama bez hudby, patosu a prakticky bez akčních scén. Jeden z důkazů, že pro natočení napínavého filmu není třeba rozpočet, postačí třeba jen jeden herec, zde je to voják s vysílačkou skrývající se za zdí před nepřátelským odstřelovačem... škoda některých momentů a hlavně závěru, který nepatřil mezi chytré a logické... 65 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,803,064 Tržby Celosvetovo $4,130,911Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Šikovné. Na malom priestora a tak úderné a nemusí to byť ani nejako extra akčné. Príbeh o ostreľovačoch v nepekných šlamastikách strhne, aj keď takmer celý dej sa odohráva pri jednom múriku-stene. Dejovo premyslené, ide o hru s nervami. Doug Liman je na správnej vlne, ide mu to. /80%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)
  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)

Reklama

Reklama