Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Devilian odpad!

všechny recenze uživatele

Jedním slovem EZOCRINGE. Rádoby originální scénář je tak neskutečně dementní, že to trumfnou snad už jen ještě dementněji napsané postavy. I mrkev má ve finále víc charakterových vlastností, než všechny postavy tohohle "díla" dohromady. Ezoonanie z pera Brit Marling, která si z nějakého vlastního pohnutí potřebovala zahrát anděla na cracku. "Woke" a "deep" výgrc, který může uspokojit jen lidi, kteří stříkají blahem u sraček jako je Pozemšťan. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Ono to má něco do sebe. Neumím se rozhodnout, jestli jednu hvězdu v hodnocení nepřidat. Na druhou stranu se neumím ani rozhodnout jestli si dát druhou sérii. Na jednu stranu je to dost bizarní, zajímavé a člověk chce vědět jak to dopadne a co se stane. Na druhou stranu má člověk pocit, že se 60% času nic neděje a mě osobně vyloženě pije krev sledovat hodinový díl, kdy půl hodiny nesympatická hlavní hrdinka cosi vypráví a pořád se to ne a ne blížit ke konci. Je to asi jeden z mála seriálu, u kterých si neumím vybrat, jestli se mi líbí a nebo mi jen leze na nervy. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Myšlenka rozhodně ucházející (ni novátorská), ale bohužel s tím končím PO 4. DÍLE, protože ve mně The OA nedokáže vzbudit permanentní zájem. Spousta scén působí nechtěně směšně až parodicky, a nemůžu si pomoct nevidět v tom nic lepšího než jakési "The Leftovers pro slabomyslné". Snaze navzdory existují poutavější seriály. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii: Co jsem si přál, aby mi někdo řekl před sledováním: Většina flashbacků nejsou flashbacky, nýbrž ztvárnění toho, jak si posluchači v hlavě představují vyprávění Prairie. Jason Isaacs záporačí ještě víc než Lucius Malfoy, Scott Wilson se podobně snaží překonat Hershela Greena v dobráctví, zato Phyllis je pořád Phyllis. Ačkoliv možná nic z toho není pravda a Prairie to prostě jen nemá v hlavě v pořádku. Jak ale vysvětlit, že znovu vidí a jiné další věci? Poutavě udělaná filozoficko-ezoteristická minisérie, kde se to hemží symboly, záhadami, nedořešenými událostmi, kýčovitými momenty a potenciálními dírami v příběhu. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení na konec roku. The OA se zpočátku prezentuje jako mysteriózní seriál o zmizení, následně však překlene ve velice spontánní hru s možnostmi televizního formátu a serializovaného vyprávění, mimo jakékoliv škatulky. Zároveň ukazuje, že i při znalosti fungování žánrových schémat lze stále přicházet s něčím novým, co není jen zdařilou, byť falešnou ozvěnou minulosti (viz Stranger Things). Dokonale funkční pocitovka, která na plné čáře vyhrává se zcela výjimečným, kontroverzním závěrem. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)
  • Píseň, kterou ve 3. díle 1. řady "Champion", zpívá Rachel je "I Wish I Knew", autorská píseň její představitelky Sharon Van Etten z debutového alba "Because I Was in Love" (2009). (vladce)

Reklama

Reklama