Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tedy! Catnice nám dorostla do krásy. Už nestřílí lukem zlobivé teenagery a konečně se pohybuje v rolích pro ni jak určených. Od téhle volavky bych se nechal sezobnout a vyklopil bych cokoliv i to co nevím :-) ! V tom mikádu mi dokonce chvilkami připomněla moji oblíbenou Sophii Marceau. Film je to svižně natočený, herci byť Amíci jsou do svých ruských rolí perfektně typově zvoleni a já se nenudil ani sekundu. Po dleší době jsem měl možnost opět vidět skvělý špionážní thriller. Divím se, jak tohle někdo dokáže dělat. Vždyť ti lidé nemohou věřit prakticky nikomu a musí žít v neustálém strachu z odhalení. Ta love story mit am úplně nesedla, hlavně ta nadrženost hlavní hrdinky. Nic proti erotice, to ne, každopádně mi to její počínání přišlo v daný moment málo uvěřitelné. Celkem by mne zajímalo co by na film řekla nějaká ta ruská tajná služba. Zda by to sfoukla jako kravinu, nebo zda nějaké takové podobné oddělení pro výcvik ,,volavek'' skutečně existuje... Dávám za 4 odřezky kůže. * * * * ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herečka Jennifer Lawrence a režisér Francis Lawrence spolu nemají nic společného. Přesto si spolu zřejmě sedli. Natočili spolu 3 poslední díly Hunger Games a když série byla za nimi řekli si, že by nebylo špatné se opět dát dohromady. Proto začali spolupracovat na snímku který se dlouho odkládal a motal se kolem něj dokonce i David Fincher. A dokázali natočili dost slušný film. Rudá volavka je sympatická v tom, že je jiná. Nejde o dalšího Jamese Bonda, Mission: Impossible nebo Jasona Bournea. Je to téměř bez akce, s postavami si to pomalu hraje a snaží se to být tak bez emocí až je to občas vlastně velice dojemné. Celému tomu dopomáhá právě vztah Dominiky a Nashe kteří se do sebe postupně zamilují i když stojí každý na opačné straně barikády. Celé to postupně plyne, dochází k spoustu zvratů a finále potěší jelikož se ukáže, že je opět vše jinak než si celou dobu myslíme. Neřekl bych, že je to film bez chyb. Občas se trošku vleče a neví kudy kam. V celku ale celkem funkční thriller který rozhodně funguje lépe než loňská Atomic Blonde. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) RED SPARROW je film, který mi díky shodě okolností unikl v kině a to jsem se na to docela dost těšil. Nyní toho už moc nelituji. Vlastně ani nevím, jak to mám popsat. Je to dost divný film, který se ani nedá pořádně zařadit do žánru. Co je to za žánr ? Nějaký Mix thrilleru, špionáže ve kterém tak trochu marně figuruje drama ? Já opravdu nevím. Jennfier Lawrence je opravdu moc hezká ženská, i jako herečku jí mám rád. Dokáže zahrát i dosti chladně, jako v tomto snímku. Takže její postava je zde opravdu super, krásně se do role vžila, ostatně Jennfier to umí snad vždy. Jenže to je asi tak všechno. Dá se toho teda pochválit i víc, ale stejně, bez ní by ten film byl o dost slabší, v podstatě o ničem. Zezačátku jsem se do toho nemohl vůbec dostat. Celé mi to přišlo takové lhostejné včetně nudné zápletky, film má pozvolné tempo, najde se tu pár rádoby drsných scén, ale divák necítí téměř nic. Postava Jennifer je sice chladná, ale tak nemusela dopadnout většina snímku, ne? Třeba až závěrečné scény byly konečně dobré. Myslím tím dvě scénky. Ta, kdy ruský maniak mučil Neta nebo jak sama Jennifer zakoušela mučení. Snažil jsem se k filmu přistupovat nezaujatě a vytěžit z toho maximum, moc se mi to nedařilo, ale aspoň jsem mohl furt a furt vynachvalovat mojí oblíbenkyni. V úplném finále tu máme pointu a já mohl nadšeně jásat. Aspoň něco se vydařilo. Pointu jsem nečekal a alespoň dala filmu nějaký ten smysl. Takže s vypětím všech sil dávám 3*, obstojnou hvězdičku. Na víc jak průměr tento počin nemá. Aspoň, že mě nezklamala Jennifer. ;) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fantastický špionážní thriller s podmanivou hlavní hrdinkou, která je schopna pro přežití udělat cokoliv. Jennifer Lawrence je magnetická a celý film nese s naprostou lehkostí i v těch nejnepříjemnějších scénách. Jedna z mých nejoblíbenějších ženských hrdinek za poslední roky. Příběh nabírá na obrátkách pomalu a věnuje se rozvoji vztahů i celkové politické situaci v ruské tajné službě. Buďme upřímní, málokterý film se dneska obtěžuje nebo může věnovat takovou stopáž pomalu budované zápletce. Lawrence ale jasně věděl, co dělá, protože tempo nikdy nepoleví, příběh je přehledný a emoce a motivace postav jsou všudypřítomné a jasné. Kromě skvělé kamery a vynikající hudby film především nesou na ramenou herci v čele s Lawrence a pak především Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. Vynikající film pro dospělé publikum, co čeká od návštěvy kina trochu víc. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Barva, kterou si Dominika (Jennifer Lawrence) barví vlasy blond, je barva maďarské kosmetické značky Kallos Cosmetics. (MakiMaki)
  • Při přípravách na roli cvičila Jennifer Lawrence čtyři měsíce ruský akcent a balet, který cvičila tři hodiny denně s baletním instruktorem Kurtem Fromanem. (Tomas_TM)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama