Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka představuje špionážní thriller, v kterém je erotika a sex nástroj pro manipulaci. Dlouho mi takový film chyběl. Nabízí pohled na to, že každý má svojí špatnou stránku, které se dá využít, vytěžit z ní maximum a pak odejít dál. I přes délku si film jde za svým a nabízí slušnou podívanou, a to nejen s určitou mírou nahoty, která je někdy i pěkně bolestivá. Velice slušně se povedl casting, Jennifer se na roli chladné, ale vnímavé primabaleríny hodí, Edgerton je uvěřitelně lidský, Irons typicky mentorský a Matthias Schoenaerts jede na plné obrátky. Vše v pozadí sekunduje přísný pohled Charlotte Rampling. Jsem rád, že můj oblíbenec Francis Lawrence se zase pomalu odráží zpět mezi režisérkou elitu Hollywoodu, kde po menším odskočení ("vydělám si na zbytek života s Hunger Games") patří. Povedený film. PS: přestože film působí, že se pohybuje mezi Moskvou, Londýnem a Budapeští, většina filmu se natáčela v Budapešti (vč. interiérů z Moskvy, doporučuji navštívit např. New York Café v Boscolo Budapešť nebo Book Café), jako pravidelný návštěvník Budapešti jsem se musel usmívat velkou část filmu (když zrovna někdo netrpěl, aby se neřeklo...). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, jeden z tých lepších filmov na tému ženská agentka v službách štátu. Tentoraz pohľad z ruskej strany , no o to viac zaujímavejší. Netradičný bol pohľad na "školu pre štetky" s odvážnymi scénami a potešilo ma veľmi široké hviezdne obsadenie vrátane môjho obľúbeného M. Schoenaertsa. Film sa odohráva v období studenej vojny, kde Rusi radi zisťujú čo nového na západe , no platí to aj naopak. Film slušne odsýpa a v podstate nepotrebuje akčné scény na to, aby udržal vašu pozornosť. Zopár drsnejších momentov tu je, zvlášť scéna s ruským likvidátorom, ktorý rád sťahuje kožu strojčekom. Lawrenceová tu má zopár odvážnejších scén, no jej výkon je celkovo skvelý a právom patrí medzi top herečky súčasnosti. 80%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) RED SPARROW je film, který mi díky shodě okolností unikl v kině a to jsem se na to docela dost těšil. Nyní toho už moc nelituji. Vlastně ani nevím, jak to mám popsat. Je to dost divný film, který se ani nedá pořádně zařadit do žánru. Co je to za žánr ? Nějaký Mix thrilleru, špionáže ve kterém tak trochu marně figuruje drama ? Já opravdu nevím. Jennfier Lawrence je opravdu moc hezká ženská, i jako herečku jí mám rád. Dokáže zahrát i dosti chladně, jako v tomto snímku. Takže její postava je zde opravdu super, krásně se do role vžila, ostatně Jennfier to umí snad vždy. Jenže to je asi tak všechno. Dá se toho teda pochválit i víc, ale stejně, bez ní by ten film byl o dost slabší, v podstatě o ničem. Zezačátku jsem se do toho nemohl vůbec dostat. Celé mi to přišlo takové lhostejné včetně nudné zápletky, film má pozvolné tempo, najde se tu pár rádoby drsných scén, ale divák necítí téměř nic. Postava Jennifer je sice chladná, ale tak nemusela dopadnout většina snímku, ne? Třeba až závěrečné scény byly konečně dobré. Myslím tím dvě scénky. Ta, kdy ruský maniak mučil Neta nebo jak sama Jennifer zakoušela mučení. Snažil jsem se k filmu přistupovat nezaujatě a vytěžit z toho maximum, moc se mi to nedařilo, ale aspoň jsem mohl furt a furt vynachvalovat mojí oblíbenkyni. V úplném finále tu máme pointu a já mohl nadšeně jásat. Aspoň něco se vydařilo. Pointu jsem nečekal a alespoň dala filmu nějaký ten smysl. Takže s vypětím všech sil dávám 3*, obstojnou hvězdičku. Na víc jak průměr tento počin nemá. Aspoň, že mě nezklamala Jennifer. ;) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalá baletka Dominika prošla výcvikem ve škole pro špióny a stala se z ní profesionální svůdnice. Teď má za úkol sblížit se s americkým agentem a odhalit, kdo z ruské tajné služby mu předává informace. Její mise se ale zkomplikuje kvůli nadřízeným a možná i opravdovým citům. Rudá volavka je komornější špionážní thriller, který je ale až příliš dlouhý a i když se tvůrci snaží být sexy a provokativní, většinu času je jejich film nepříjemně odosobněný, chladný a zbytečně utahaný. A ne moc zábavný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podivná špionážní slátanina, kterou pro mě bylo nějakou dobu složité časově začlenit. Dlouho jsem tápal zda se to celé neodehrává v dobách studené války nebo jak to vlastně je. Minutáž nabobtnala do obřích rozměrů a ve filmu se toho zajímavého zrovna moc nestane. Jennifer se občas vysleče, ale že by to bylo ku prospěchu příběhu se říct nedá. Rudá volavka mohl být při troše štěstí zajímavější film s lepší akcí a vypjatějším vyprávěním, ale ta jedna scéna s odřezáváním kůže výsledek k lepšímu moc neposune. 45% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Jennifer Lawrence o najintímnejšej scéne v triede povedala, že najprv bola nervózna, ale potom chodila pred štábom nahá aj po vypnutí kamery: "Vo filme je jedna konkrétna scéna, kde sa tvoja nočná mora zo školy stáva skutočnosťou, kde stojíš nahý pred triedou plnou ľudí. Nakoniec to nebolo také zlé. Zvykla som si na nahotu tak, že som aj medzi zábermi chodila nahá a zatiaľ čo iní hovorili, že by som sa mala zahaliť, ja som žartovala: 'Žiaden župan nepotrebujem, je mi horúco.'" (Arsenal83)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví v 12. minúte. (figis20)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama