Reklama

Reklama

Mise

  • Česko Misie (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Silné a velmi vzrušující drama, ve kterém hrají hlavní role nositelé Oscarů Robert De Niro (Lovec jelenů, Zuřící býk) a Jeremy Irons (Zvrat štěstěny, Příliš dokonalá podoba, Kafka). V hlubině amazonských pralesů se v 18. století usiluje bývalý obchodník vzdělávat zaostalé indiány. Když je život domorodých obyvatel ohrožen, musí se však obrátit k meči a zapomenout na modlitby... (Rangelone Film)

(více)

Diskuze

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Podíval jsem se na Misi s cz dabingem, a zhrozil jsem se, čeho je Nova (rok 1998) schopna. V režii Jiřího Ptáčka místa paskvil a naprostá neznalost církevní terminologie...." Jiří Ptáček je fušér, jemuž není rovno.

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

Joffé, Menges, Morricone, De Niro, Irons, McAnally, Neeson............ asi není třeba nic dodávat.
FILM.
Dívčí sbor v jedné z vrcholných scén, kdy kardinál Altamirano (skvělý McAnally) přichází před kostel v misii, je naprosto magický, plně v kompetenci mistra Morricineho, opravdu dostatečně nosný, aby později vynikla hloubka viny, kterou už byl v tu chvíli obtěžkán. Církev spoutaná politikou a penězi............

packa

packa (hodnocení, recenze)

Monoxid: Misie je dabovaná? To bude asi nějaká novácká zhůvěřilost, protože ČT to kdysi vysílala s titulky... Misie je skvělý film, kterému by nemusel dabing zas až tak ublížit, takže mamince se to líbit bude. A ty se obratem mrkni na originální verzi, ok? ;-)

Monoxid

Monoxid (hodnocení, recenze)

Dotaz! Dotaz! Co si myslíte o českém dabingu? Chci se na to koukat s maminkou a ona ty titulky moc nemusí ; ) Díky...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rocky62

Rocky62 (hodnocení, recenze)

De Niro není nikde slabý a to, že nebyl nominován na žádnou cenu ještě neznamená, že hrál slabě. Scéna, v níž pláče a je Ironsem objímán je nejen emotivně silná a herecky naprosto strhující od obou herců.

Even.Deeper

Even.Deeper (hodnocení, recenze)

Nevim proc, ale De Niro mi zde pripadal relativne slaby, aspon na to, jakych vykonu je schopen... Irons ho jasne prehraval v kazde z jejich spolecnych scen.

packa

packa (hodnocení, recenze)

HAL: Já to mám jednodušší, Joffému jsem i s navijákem sežral obě poloviny.

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Zajímavé, stejně jako Isherwood zde vidím diametrálně odlišné a různě kvalitní dvě poloviny příběhu... ale přesně naopak od něj je pro mně tou zoufale nevěrohodnou a samoúčelnou exhibicí ta polovina první, s přerodem De Nira ze zlého otrokáře na hodného, indiány milujícího jezuitu. Zato polovina druhá, s hlubokým vhledem do reálného fungování kolonizační politiky, křesťanství a církve jako takové, mne doslova nadchla.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Hmm super---=Vezmeme jihoamerické indiány žijící v souladu s přírodou,ve své vlastní kultůře...pošleme k nim naivního idealistu ve službách prohnilé instituce aby ty divochy odtrhnul od toho divošství a narouboval na ně evropsko-křesťanský systém....a až je dokonale přetransformujeme ve věřící ovečky,tak rozpoutáme politicko náboženskou potyčku,která je definitivně připraví o všechno.......................Jestli by jim nebylo lépe v tom pralese.

tatooine

tatooine (hodnocení, recenze)

Vynikajuci film!
Musel som ist skontrolovat ci ho mam medzi naj filmami a nemal som!  Uz tam je.
Pre mna, a myslim ze pre veriacich, jeden z najpoucnejsich filmov v mnohych ohladoch.

Simheona

Simheona (hodnocení, recenze)

Robert de Niro opět září jako obchodník s otroky, který se vydává na cestu víry, aby odčinil vraždu svého bratra. O celkový zážitek z filmu se zasloužila především Morriconeho fascinující hudba. Určitě stojí za zhlédnutí, už jen kvůli překrásným záběrům vodopádů Jižní Ameriky.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Hudba vo filme nádherná, začiatok a koniec filmu perfektný, ale stred filmu... Doslova som sa nudil...preto hodnotím tento film ako priemerný...

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

gabriel ale aj Diegov postoj mam v sebe plusi, odhodlanie sa nevzdat. myslim ze take spojenie ich dvoch.

Blalle

Blalle (hodnocení, recenze)

Hola hola, mám otázku: Kdybyste si museli vybrat, se kterou postavou filmu by jste se identifikovali?

Jendermes

Jendermes (hodnocení, recenze)

Jde o strhující film s vynikajícím hereckým obsazením, výbornou výpravou a bezkonkurenční hudbou. Jiná možnost než 5* není. Musím říct, že se mi film líbil, nemyslím, že je kritikou církve nebo něčeho jiného, spíš zrcadlem doby, o které je.

arkie

arkie (hodnocení, recenze)

No ja neviem, či možno tvrdiť, že samotní misionári si neuvedomovali, že zabíjajú dušu tých, ktorých sa chystajú spasiť. Ale súhlasím, že existovali nadšenci, ktorých by sme dnes našli v iných "misiách".

 (hodnocení, recenze)

A ještě jedna věc: Film dle mého názoru není a rozhodně nemá být kritikou církve, neboť i misionáři, kteří nakonec pokládají životy za své ovečky, jsou dětmi této instituce. Pokud film něco kritizuje, pak je to politikaření a bažení po majetku jednotlivců, jejichž primárním vyznáním by "oficiálně" měla být láska, pokora a štědrost - tedy náboženské pokrytectví.

 (hodnocení, recenze)

Díval jsem se na některé zdejší recenze a některé mě dost pohoršily, i když samozřejmě každý má na svůj názor nárok. Asi záleží na tom, jaký má kdo vztah k tématu, jímž je samozřejmě úcta k náboženským hodnotám a láska i k tomu nejzapomenutějšímu člověku. V naší značně sekularizované společnosti se samozřejmě nedivím, že je někdo schopný tak hluboce lidskému příběhu dát jednu hvězdičku a cenit si přitom více Harryho Pottera nebo Pána prstenů. Asi nezáleží na vkusu, ale na osobním vyznání každého z nás. Pro mě tento film zůstává právě pro svůj obsah výtečný. Snímku byl vytčen závěrečný masakr, prý jako nadbytečný. Problém je, že se jedná o skutečný příběh. Připomínám, že film není fikce, je inspirovaný historicky podloženou událostí.

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

pliskin: ten chlap na kříži byl, mám-li to říct jasně, neúspěšný misionář.

 (hodnocení, recenze)

Film Mis/i/e je velmi pěkně udělaná kritika církve a zátověn i velmi zdařilé filmové dílo.Film jsem zatím viděl pouze jednou a nepochopil jsem kdo měl být na začátku ten chlap na kříži...

Dess

Dess (hodnocení, recenze)

Film je doprovázen vynikající hudbou Ennio Morriconeho a zvláštní atmosférou děje. ánr je dost podobný "Dobití ráje - 1492", ale tento film se mi líbí více.

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

Tarantino konečně ulovil Morriconeho

13.07.2015

Quentin Tarantino miluje hudbu Ennia Morriconeho a mnoho let usiluje to, aby slavný italský skladatel ozvučil jeho film. Především westernová legenda, jejíž tvorbu jste slyšeli třeba v Tenkrát na… (více)

Reklama

Reklama