Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Špičkový detektívny seriál s mysterióznou, takmer hororovou atmosférou, samostatnými prípadmi v jednodlivých dieloch a jednou zápletkou s prekvapivým rozuzlením, ktorá sa tiahne celou sériou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci posledního dílu konstatuji, že atmosféra se jim rozhodně povedla dokonale. Byla tak ponurá a vlezlá, že jsem měla každou chvíli chuť sáhnout si na vlasy, jestli je nemám taky tak urousané z té vláhy lesa a vůbec z celého prostředí jako major. Tirák zlatých cihel by jim nestačil, abych do toho lesa vlezla. A co se týká mysterózna, tak ho byly metráky v každém díle. Až na konci posledního dílu a nebo začátkem prvního dílu jsem teprve začínala tušit, která bije, co se týká Marion a to bylo v souvislosti se ztrátou její části oblečení. Neotřelé, zajímavé a tak jdu nahoru s čistým svědomím ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zone Blanche sa chvíľami až tak úporne snaží byť ďalšou variáciou na severské kriminálky, že obzvlášť v epizodických zápletkách to seriálovému hitu Mathieua Missoffa občas až prekvapivo nevychádza. O to lepšie však funguje v mysterióznejších, až hororovejších pásážach a keď sa začne o niečo viac riešiť hlavný príbeh, ktorý silne tiahne výborná Suliane Brahim. Kvalita, aj potenciál do budúcna tu rozhodne je, ale žánrová všehochuť občas prináša až zbytočne veľa hluchých miest. 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné. Na jednu stranu určitě doporučuji pro skvělou mysteriózní atmosféru, krásnou přírodu, kde hlavní roli hrají hluboké mlžné lesy a zajímavé jednotlivé detektivní příběhy. Na druhou stranu to hlavně ve druhé sérii začne trochu dřít hlavně za a) nárůstem neopodstatněné divnosti a hlavně za b) hlavní hrdinka je nesympatická hnuska, co jako "Major" absolutně selhává, dělá si, co chce, s nikým nekomunikuje - kdo by se s ní vůbec přátelil? A jak může takhle vykonávat takovou funkci? Za tajemnost, napětí a prima mysteriózní linku ale těch 75% dávám. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Kriminálka Las Vegas se v temných lesích za půlnočního sabatu brutálně spářila s Pozůstalými, a vylezlo z toho takové divné mysteriózní cosi, co díky své ponuré vesnické atmosféře nedá divákovi spát, dokud se ten nedodívá až na konec. Který je jen začátkem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakaná atmosferická bomba, ktorá si zakladá hlavne na perfektom prostredí hustého, nepreniknuteľného lesa, ktorý obklopuje jedno malé mestečko. A samozrejme nemôžem zabudnúť na premyslený krimi príbeh, ktorého ústredná otázka ohľadom tajomného zmiznutia Marion sa postupne odkrýva na báze jednotlivého objasňovania ďalších kriminálnych prípadov (v každom diely jeden), ktoré na prvý pohľad medzi sebou nesúvisia, no v poslednej časti vytvoria peknú kriminálnu mozaiku celého pozadia prípadu. Len škoda, že to mystérium okolo tajomnej bytosti v lese nebolo trocha lepšie a hlavne hororovo prepracovanejšie. Mohlo ísť o absolútnu mysterióznu pecku. Ale nechýbalo k tomu veľa. Silný nadpriemer. 85/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temné detektivní drama, které zpočátku zaujme primárně svým silným geniem loci odříznutého francouzského maloměsta obklopeného zdánlivě nekonečným tajemným lesem. Jednotlivé případy jsou ok, hlavní (mysteriózně-hororová) dějová linie vynikající. Ačkoliv v osmé epizodě dojde k významnému (a skutečně překvapivému) rozuzlení, největší a nejpoutavější záhadu nechali tvůrci (spolu s několika dalšími podzápletkami) otevřenou pro další sérii... S01: 80 %; S02: 70 % ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

V čokoládovým světě to je taková Milka. Oproti Mostu, Lutherovi nebo Temnýmu případu je to o dva levely níž, ale pořád dobrý. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vítejte v tomto pochmurném francouzském zapadlém městečku, které si žije tak nějak svým životem stranou od ostatních. Není tu mobilní signál, nefunguje GPS a mají tu nadmíru velký počet neobjasněných vražd. Události odstartuje smrt jedné dívky s pochybnou minulostí. Do města náhodou zavítá policejní inspektor a díky poruše auta se tu zdrží. Místní podivné jevy ho zaujmou a on se rozhodne pomoci s vyšetřováním. Divné věci se tu dějí dál a mrtvých přibývá. Dost se tu tlačí na environmentální stránku, protože se místnímu hnutí nelíbí ukládat toxický odpad v místním lomu a bojuje proti tomu. Časem přibývá nadpřirozena a divných událostí. Něco se vysvětlí pomocí flashbacků. Je to dost drsné a končí to otevřeně. Snad dostaneme ještě další sérii. "Jak jste přišla o prsty?" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní překvápko. Naprosto nečekané, ale o to intenzivnější. Takový hodně nenápadný seriál, který se mně zaryl pod kůži a po jeho posledním díle jsem zase čekal další díl, no a ono nic. Nedá se nic dělat, tahle mysteriózní paráda s několika příběhy a jedním hlavním, ta rozhodně stála za to a poslední díl s povedeným koncem mě jen utvrdil ve faktu, že dnes musím jít na pět a ani o hvězdičku míň. Bravo Julien! Bravo Thierry! A největší, speciální dík patří uživateli Misterz za jeho perfektní, seriálový tip. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení jako kráva. Napínavá, podmanivá, mysteriózní, drsná a místy vtipná kriminálka ze zapadakova obklopeného magickým lesem s pohanskym Bohem, který se o obyvatele stará.... Ale jen o některé. Co díl, to případ a jedna velká vyšetřovačka napříč celým seriálem v pozadí. Kamera je naprosto skvělá a hudba velmi kousavá pod kůži. Velké příjemné překvapení.. ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Napětí, tajemno, vlk co pomáhá, sakra dobré na páteční večer. Navíc Francouzština, lesy a podmanivá hudba. Suma sumárum, inu za 5*. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5... Seriál, ktorý atmosférou valcuje pre mňa aj zvučnejšiu konkurenciu. Parádne pošahaná štýlová dedina plná tajomstiev, každý diel iná zápletka (tie mohli byť prepracovanejšie niekedy, najmä ich vyústenia) pričom všetko vedie k jednotnému finále... a najmä... LES, hmla, vietor... temná mystériózna nádhera, seriál na "jeden šup". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Villefranche je další ze zapadlých městeček, kde má téměř každý nějaké špinavé tajemství a vztahy mezi místními jsou spletité i pošramocené. Potud nic nového. Jenomže je tu ten hvozd. Podle mě je to ten nejatmosféričtější a vizuálně nejvymazlenější les, jaký kdy obrazovky a plátna spatřily. A když se k tomu přidal temný hudební podtext, tak působil fakt hodně sugestivně. No a k hlubokým lesům patří i trocha mytologie a ekologie a samozřejmě mrtvoly, kterými se tu vůbec nešetří. V každém dílu se nějaká najde a pokaždé se jedná o celkem morbidní záležitost. Celým seriálem se pak táhne jako nit případ zmizelé Marion, který vrcholí v parádním posledním díle. Jen ještě dodám, že postavy jsou napsány skvěle a zahrány ještě lépe, přičemž Suliane Brahim v roli osmiprsté policistky s pohnutou minulostí vyloženě exceluje. Absolutní dokonalost. 100% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-Belgické Twin Peaks. Bez absurdního humoru, zato s hutnou atmosférou, jakousi téměř severskou mytologií a slušným géniem loci jednoho městečka, obklopeného lesy, kam bych se sama nevydala ani ve dne, natož v noci, jak to s oblibou dělala hlavní hrdinka. Bohužel už se asi nedočkáme třetí série, což mě v tomto případě mrzí mimořádně, protože bych v tomto podmanivém světě ráda strávila více času. I přes to, že mě to štve,musím dát plnou palbu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.série : chvílemi hodně hutná,atmosferická,napínavá a řádně ušmudlaná detektivka s prvky mysteriózna.Celé je to někde mezi Vraždami v Midsomeru (víc mrtvých než obyvatel) a Twin Peaks (zvláštní figurky atd) a celé to dohromady i díky neokoukanému prostředí skvěle funguje.Samotné případy nejsou nějak extra složité,ale o to reálněji vše působí. 2.série : vyšetřování jednotlivých případů se stáhlo hodně do pozadí a prim hraje mysteriózní stránka.Pořád má Zone blanche velmi dobrou atmosféru,ale některé díly už jsou celkem psycho a byly momenty kdy sem si nebyl jistý co se vůbec děje.Pořád ale nadprůměr seriálové tvorby...80%. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný seriál. Pojdte natočit seriál o tajemné bytosti v lese, ale vlastně se na to vyserem a natočíme kriminálku a tajemnu se budeme věnovat obdíl 2 minuty na konci. Tohle je tak promarněná šance na top seriál....k občasnému dementnímu chování postav se raději nebudu vyjadřovat. I přes to všechno je seriál hrozně depresivní, tajemný a prostě i pár dní po druhe serii je ve mě takové to wtf ??? jsem zvědavej na 3. serii. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně atmosférický, v rámci dílů parádně variabilní, hororem říznutý překvapení z Francie. Zone Blanche se s gustem daří to, co si přeje každej detektivní seriál. Očima tu visíte na senzační detektivní dvojici, honící se za zápletkama, který vám nenasaděj parohy. Druhou řadu! Co nejdřív, prosím. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Lidé se svými přízemními vražednými pohnutkami a les, který je ochraňuje i trestá a který svá tajemství nikdy nevyzradí... A to je přesně to, co se mi líbí nejvíce, ten pocit tajemna, který ve mně zůstal. ()

Reklama

Reklama