Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (261)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Abych citoval tátu, který na to hodil očko: "Banda tupců", "Nojo, to jsou Dětenice a Kost", "To je ale blbost"... A ono k tomu ani není moc co říct. Krom živých barev, příjemné kamery, prostředí a kostýmů je to obrovský nudný a trapný paskvil. Od naprosto debilního příběhu, přes nesympatické postavy a neskutečně přehrávající herce, až po zelený Na'vi a trpaslíky s igelitkou na ksichtu. Ač Trošku nemusím, jeho pohádky bývají skutečně pohádkami, narozdíl od Řachandy, u které žánr prostě určit moc nedokážu. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Opět předlouhá nuda plná neoriginality a klišé, která podle toho co jsem kolem sebe zaznamenal, nebrala ani děti a ti jsou předpokládám cílovou skupinou téhle ubohé snahy o další klasickou českou pohádku. Pokud autoři čekali, že postačí vyšoupnout do lesů pár chaoticky se pohybujících strašidel, podle nich v přelomových, nákladných a originálních maskách, tak by jim měl asi někdo vysvětlit, že by to chtělo i krapet děje a zápletky. Navíc, jak už v komentech zaznělo, tak i mne to trošku přišlo jako obšlehnutej avatar a hromada jiných, ne zase tak originálních bubáků. Dějově jde o něco, již v různých obměnách stokrát natočené, dobro a zlo se zde často prolíná a sympatie jsem neměl vůbec k nikomu. Pokud nakonec s kina odchází i naštvaný prcek s hláškou "To byla ale blbost" tak asi dál není nic moc dodávat. Hůl už mám na třikrát přelomenou :-( ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

S odstupem mi je trochu líto, že jsem nešel na tiskovku k filmu. Ono to ale bylo tehdy celé takové nějaké divné, protože CinemArt zval novináře jen na tiskovku, nikoli na novinářskou projekci, takže to vypadalo, že se to bojí novinářům pustit - a kdo by chodil na tiskovku k filmu, který neviděl? Řachanda mě ale nakonec stejně neminula, protože jsem dostal v práci lístky, a řekl jsem si, proč to nezkusit. Od filmu jsem nic nečekal a kromě jedné zmínky na Twitteru, kde o tom kdosi napsal, že to "vykrádá Avatara" a "hloubí nové dno českých pohádek" (otravnější frázi v současnosti neznám), jsem vyrazil do kina zcela nedotčen představou, o co by v tom filmu mělo jít. Během projekce jsem nakonec zjistil - po nudném rozjezdu, který mě nebavil - že to nakonec není vůbec špatné, že to skutečně vykrádá nejen Avatar, ale nejspíš i další filmy, a že mě to docela baví. Párkrát jsem se upřímně zasmál, herecké obsazení se mi líbilo a nevadila mi ani ta princezna - ošklivka, kterou zde lidé často kriticky zmiňují v komentářích (možná proto, že mi trochu připomínala jednu bejvalku, haha). Přiznávám, že asi nejsem úplně objektivní, protože jsem do sebe během filmu nalil dvě pivka, která asi otupila můj kritický smysl, ale osobně jsem si Řachandu celkem užil, a žádné hloubení dna v ní žádném případě nevidím. Co by se potom muselo psát o pohádkách, které točí Troška, to mi řekněte... Za mě spokojenost, velkorysé 3 hvězdy, a dojem, že dětičkám v kině se to snad taky líbilo - což je hlavní. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, podle čeho tvůrci vybírali název. Asi to bylo těžké, protože mně samotné nebylo příliš jasné, o čem pohádka vlastně vypráví. A co mi vadilo? Ukřičené postavy, odpudiví lesní "skřítci", téměř nuloví záporáci (polepšená princezna se asi nepočítá)... slabota, velká slabota, to už radši Troškovy pohádky. V nižším hodnocení mi brání Hrušínského král a docela povedená paní lesa v podání Cibulkové. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Už zase ! Dávno jsem došla k názoru, že české pohádky stihla nějaká obzváště účinná kletba - a pokoutně ji obejít (či přímo neohroženě prolomit) se daří jen VELICE zřídka ... kromě jiného patrně i kvůli lehkomyslné šťastné náhodě, která není zrovna z těch nejsnaživějších a nejpracovitějších. Nikomu neskládá účty a vždycky dělá jen to, co se jí zlíbí, takže nelze dopředu říct, zda, kdy a kam se dostaví - ani jak dlouho tam zůstane. To se obyčejně vyberou přívětivé lokace, pořídí se adekvátní kostýmy - a tím veškerá pozitiva začínají a končí, neboť šťasná náhoda dlí kdoví kde a myslí na kdoví co - scénář je tudíž nudný, režie mdlá, herci toporní ... a konečný výsledek navzdory pohádkovému námětu neumětelsky křečovitý. Škoda slov ... vyplýtvaných ve znechuceném komentáři. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)
  • Maskérská práce v pohádce byla náročná. Jen líčení jednoho herce trvalo přes čtyři hodiny. Herci museli stát v zimě pouze ve spodním prádle, jelikož zaschnutí barvy, která vytvořila krustu, trvalo dlouho. (willy1)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama