Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (261)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Řachanda -legrace, sranda, zábava doprovázená velkými salvami smíchu, toť citace jednoduchého internetového slovníku. Ovšem toto pohádka nesplňuje, i když podle názvu by člověk očekával podařenou lidovou zábavu. Nic takového tu nenajde, i kdyby prstíčkem hrabal. Taky jsem hrabala, až jsem si bříška prstů málem rozdrásala. Co musím pochvílit, to jsou masky lesních tvorů včetně jejich královny( pro Vilmu Cibulkovou mám slabost). Akorát se příliš nehodí do našich pohádkových končin. Trolové, zelené elfí Amazonky a motýlí víly. se tu nevyskytují. Fantazii a inspiraci se meze nekladou. Jen by se to mělo využívat s mírou. Ještě, že máme Trošku a Stracha. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že v rámci našich českých a slovenských luk a hájů už byly v poslední době natočeny větší sračky, než je tato rádoby pohádka – ovšem jde jen o jasný důkaz, že dnešní tvůrci prostě už neumí točit dobré pohádky (viz Troška a spol – to je katastrofa) a mladí herci nesahají starým mazákům ani po kotníky. Při prvním zhlédnutí, jsem to nemohl vydržet a raději přepnul na jinou televizi – když to opakovali, dal jsem tomu ještě jednu šanci, ale i tak jsem měl co dělat, abych se na dodíval až do konce. Stačilo mi, když ta Paní lesa dala co proto vidlákovi, který si dovolil na popud princezny kácet v jejím lese i přes úmluvu a kolem ní poskakovali ty tři hrůzy…Dvakrát jsem se načapal, že jsem to prostě zalomil. Znám však z poslední doby ještě větší hrůzy než je Řachanda…40% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dovedu si to představit v režii Jiřího Stracha, který by ještě více přiškrtil pitvořící se postavy, které možná mají vysílat humory směrem na děti, ale namísto nich by přidal v čitelnějších definicích dobra a zla, se kterými by se dalo snadněji identifikovat. Hlavně „dark side“ v tomhle dost tápe a nemít Polívka st. charismatu i na minimu prostoru, sesypalo by se to úplně. Chápu to nakročení směrem k dospělejšímu publiku, které spíše ocení vcelku slušnou nálož funkčních hlášek. Naproti tomu ale bohužel dost zaostává dramaturgická nevyrovnanost, kdy se řeší až příliš mnoho postav. Režisérce evidentně chybí umění zkratky a všechno se tak hrne dopředu víceméně tak nějak samo, protože víte, že je to pohádka a musí skončit dobře. Na druhou stranu to tak nějak vlastně překvapivě funguje. Hlavně výpravné lokace, pestrá kamera a (na naše poměry) parádní triky to vizuálně ženou dopředu, přičemž se tam ječí minimálně a kretenismus postav (tolik známý od Zdendy T.) se blíží nule. Aleluja. 3 a ½. PS: Největší fail je ale stejně fakt, že princezna je nesympatická pipina. Navíc nehezká. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Stejně tak jako po Sametové revoluci do vzduchu vyšuměla moc komunistů, s ní se i vytratil český um točit povedené, zábavné a nezapomenutelné pohádky. Vlastně nejen pohádky, ale i jiné formáty, ve kterých dnes vyniká snad už jen jeden z 10ti historických snímků. A tak to platí i u Řachandy, která ve finále vůbec není žádnou očekávanou řachandou, jež z ní udělala loni prapodivně vysoká návštěvnost, které bych se u obecné inteligence českého filmového obecenstva ale vůbec neměl divit. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Až na tu princeznu, která není vůbec princezna... hrubá, tuctová, nepříjemná, neurozená, nestačí být princeznou pouze vzhledem, ale také a především charakterem! Tuším, že Vláďovi Polívkovi by role normálního prince sedla a slušela, je vysoký, celkem mužný, charismatický. Chválím za příběh a kouzelné bytosti, ty jsou rozkošné ;) "Co dáváš, to se ti vrátí." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)
  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama