Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (261)

venison 

všechny recenze uživatele

Kvůli pohádkám tohoto typu zvažuji do budoucna cenzuru toho, na co se budou dívat nějaké moje hypotetické děti.. Začátek se vyvíjel celkem slibně, ale po úvodní čtvrthodince šla celá pohádka do kopru.. Dokoukáno bylo pouze ze znouzecnosti, jelikož nebyl moc čas si pustit jiný film :-( Příběh postrádá jakoukoliv logiku.. Spíš se jedná o kousky různých příběhů halabala poslepovaných a na sebe navazujících jen s odřenýma ušima.. Postavy byly většinou spíše nepříjemné.. Jediný sympaťák byl snad jen dřevorubec v podání Davida Novotného.. Olda Kaiser a Petr Čtvrtníček zde byli jen do počtu.. Jan Hrušínský se nezdařile snažil o kopírování Rudolfa II. z Golema.. Princezna byla nejen nehezká, ale i krajně nesympatická.. (Asi) hlavní postav (není to totiž z té změti postav patrno) Aleš Bílík se na hlavního krasoně díky prořídlým vlasům moc nehodil.. Vladimír Polívka měl vcelku přijatelnou postavu, ale scházela mi v ní pointa.. Pro změnu (většinou výbornému) Bolkovi Polívkovi jsem absolutně nevěřila zápornou roli.. Zrůdičky v lese byly z 90% vykradeny z jiných filmů.. Sorry, ale zelené amazonky ve stylu Avatara se do českých luhů a hájů fakt nehodí :-( ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyrovnaná pohádka s povedeným vizuálem, několika skvělými scénami (hlavně B.Polívka) a docela originálním a vtipným příběhem. Jenže dobré scény tu přetlačuje podivné režisérsko-scénáristické bahno, takže na každý dobrý nápad jsou tu dva faily. Vůbec nevím, co si o téhle pohádce myslet. Fakt vůbec. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Řachanda má pár vtipných a zajímavých chvilek, ale bohužel to celkově všechno postrádá nějáký smysl a to je vám jasné už od začátku s Kaiserem. Postavy z Černého lesa měli nejspíš působit děsně originálně, ale u koho? Bohužel že je to inspirováno (nebo spíše vykradeno) s Avataru, Hobita a Shreka pozná i ten nejmenší divák (k tomu přičtěme, že se to tam ani trochu nehodí.) Hrušínský v roli krále byl zajímavý nápad, ale jeho výkon se mi nelíbil, neuvěřitelně přehrával a navíc ani jeho postava nebyla dobrá. Protivná princezna s gumovými ksichty, nebyla zajímavá ničím takže jí vynechám. Vedlejší postavy se většinou celou dobu pouze pitvořili, takže též nemá cenu se o nějáké zmiňovat. Takže nám zde zbývá Polívka a ten byl asi ze všeho nejlepší (i jeho syn se mi líbil.) Takže to shrnu: Kdo chce Řachandu vidět ať to zkusí, těžko ale říct jestli má tolik kladů aby zato shlédnutí stála. Za sebe dávám 45 %. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

České pohádky jsou postavené na přirozenosti a lidskosti, a to i v případě nadpřirozených bytostí. České pohádky vždy stojí na středobodu dobra ztvárněného dobrosrdečnou, inteligentní a skromnou postavou. České pohádky nepotřebují trolly, gnomy, ogry... ani pitvořící se hlupáky. A proto tahle pohádka u nás fungovat nemůže. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty nejvíc povedený pohádky maj silnej,smysluplnej příběh,parádní hereckej ansámbl,a pevnou režii.Všichni víme,který pohádky to sou.Řachanda má děsně prskající,řvoucí a pitvořící se herce,ne nepodobný Troškovejm mlejnům a peklům,příběh celkem beze smyslu,trochu mi na mysl vylezli Tři bratři(i ty lesní potvory byly podobný vlkovi),a scény,který ve filmu byly celkově na hovno.Jakej smysl měla například ztráta rozumu v celym království opravdu netušim.V příběhu jen tak,aby se něco dělo.Hrozný dílo.20%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • „Chtěli jsme natočit něco, co by se vracelo k odkazu pohádek, jako Byl jednou jeden král (1954) a podobně. Zároveň jsme ale chtěli zaujmout současné děti, které zbožňují Harryho Pottera (2001) a Pána prstenů (2001), a tak i u nás v lese žijí zvláštní tvorové,“ popsal vznik pohádky scenárista a producent Daniel Miňovský. (SONY_)
  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama