Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (261)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Lesní tvorové, zelené Avatarky, jejich masky na mne moc dobrý dojem neudělaly jako celkově pitvoření postav. Ano, je to pohádka primárně pro předškoláky nebo prvních několik stupňů základky, kteří se z těch blbin tetelí blahem. Ty to baví! Plejáda známých herců, ale dospělák tam mnoho zábavy neshledá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ty nejvíc povedený pohádky maj silnej,smysluplnej příběh,parádní hereckej ansámbl,a pevnou režii.Všichni víme,který pohádky to sou.Řachanda má děsně prskající,řvoucí a pitvořící se herce,ne nepodobný Troškovejm mlejnům a peklům,příběh celkem beze smyslu,trochu mi na mysl vylezli Tři bratři(i ty lesní potvory byly podobný vlkovi),a scény,který ve filmu byly celkově na hovno.Jakej smysl měla například ztráta rozumu v celym království opravdu netušim.V příběhu jen tak,aby se něco dělo.Hrozný dílo.20%. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Efektky moc hezké, ale princezna se mi nelíbila, to už byly hezčí snad všechny avatarky, tři skřítci neuměli hrát a šlo vidět, že jsou předabovaní, jeden z těch dvou byl idiot a nevím, jestli jsem se na to díval příliš kriticky, ale mám pocit, že tam obhajovali, že prostý lid může byť jen jídlo krást. Asi bych měl po shlédnutí potřebu dítěti vysvětlit, že toto není v pořádku. A když se pak zjistilo, že je vlastně jeden z nich urozený tak vše omluveno? To jako vážne? To už od mala budeme směřovat k politické imunitě? ()

Alenaprokop 

všechny recenze uživatele

Režisérka se bezúsměvně a tragicky minula s pohádkovým žánrem i se základními pravidly filmové režie. K dramatickým chybám ve scénáři a k primitivní inscenaci se přidávají katastrofální nevkus a zvláště neschopnost včlenit pohádkové postavy do filmového obrazu. Pišišvoři jsou ukradení z Avatara a Jacksonových tolkienovských adaptací. Ať jsou výsledkem poctivého úsilí maskérů či trikařů, musejí se z vůle autorky a kameramana pinožit v realisticky snímaném, prosluněném lese vyzdobeném umělohmotnými rostlinami. Zdeněk Troška vychází ze srovnání jako sofistikovaný umělec. A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejde o řachandu v tom pravém slova smyslu. Miňovského přehlídka retardovaných figurek je totiž žalostně slabá a diskuze o jeho svéprávnosti je zcela na místě. Ferencová si alespoň vyhrála s vizuální stránkou, která je na české poměry skvělá. Kulisy, kostýmy i masky jsou hlavní devízou jinak velmi hloupé pohádky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama