Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)
  • Při natáčení scény utíkajících Matthewa a Elizabeth srazil herce Donalda Sutherlanda Volkswagen Beetle. (D3VIL)
  • Scéna s nahou Elizabeth (Brooke Adams) byla natočena i v druhé verzi, v oblečení. Tato "mírnější" verze byla vysílána při premiéře na televizní stanici ABC v roce 1980. (D3VIL)
  • Pro závěrečné titulky filmu nebyla složena ani vybrána žádná skladba, a tak titulky běži za naprostého ticha. (D3VIL)
  • Podle DVD komentáře režiséra Philipa Kaufmana dostal herec Robert Duvall "honorář" v podobě značkové bundy Eddie Bauer. (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)
  • Robert Duvall hraje cameo roli kněze na houpačce. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama