Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdo zpočátku netušil, jak hrozivé nebezpečí přilétlo spolu s opuštěným kosmickým tělesem, které jednoho dne hlučně dosedlo v blízkosti poklidného provinčního městečka Ambrose. Podnikaví mladíci mají výhodnou turistickou atrakci, místní televizní stanice atraktivní senzaci a agenti NASA pro mimozemské civilizace, plné ruce práce. Pokouší se odhalit původ a úmysly záludných vetřelců, kteří se dokážou přisát na člověka, proniknout do jeho mozku a zcela ho ovládnout jako bezmocnou loutku, mechanicky plnící jakékoli uložené příkazy. Ani zkušený vládní veterán Andrew Nivers a jeho profesionální tým nedokážou zcela uniknout vlivu temných parazitů, kteří se rozhodli, že si zde, s pomocí svých nedobrovolných hostitelů, vybudují nový domov. Jejich lavinovitá technika množení a ofenzivní napojení na pasivní "lidské nosiče" slaví úspěch. Indikovány jsou i nasazené armádní jednotky - a tak je jediným řešením zoufalá individuální destruktivní akce, která směřuje přímo do skrytého hnízdiště vetřelců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Na to, že to mělo být sci-fi tak mi to nepřišlo tak tajemné, jak se na sci-fi sluší. Ale zase na druhou stranu, jsem po celou dobu přemýšlel jak to celé zkončí. U.F.O. to je věčná otázka. jestli-že někdy k onomu setkání s cizími bytostmi z jiného světa opravdu dojde? Budou hodní nebo zlí? V tomto případě to byla ta zlá forma ufonů. Upřímně řečeno, mám radši ty filmy, kde figuruje ta hodná, jako třeba E. T. nebo ty chlapíky z filmu Blízká setkání třetího druhu. Tihle odporní paraziti mi moc milí nebyli, a přišli mě až podezřele podobní Alienům. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný sci-fi, vetřelci si nás krásně podmaňují a dostávají se nám do hlavy. Tyhle invaze mám rád, je pěkné sledvat ten boj lidí o život a i před sebou , neboť nikdo si není jistý nikým. Děj byl místy poměrně předvydatelný, přesto to dobré atmosféře neubralo nic. Vetřelci rovněž jsou pěkně vytvoření. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Hm, Vládci loutek jako film... No, zas tak hrozné to nebylo, i když tvůrci (scénáristi stojí za takovými fláky jako Zorro, Godzilla nebo všichni Piráti z Karibiku) vypustili "ochranné opatření", podle kterého museli všichni chodit nahoře bez (ženy v podprsenkách), aby se poznalo, jestli někdo není napadený, což je docela škoda (zvláště v případě Julie Warner)... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Heinleinovy povídky i knížky jsem vždycky rád čítával a zprvu mě často překvapovalo, že jsou jejich náměty a zápletky i o nějaké půlstoletí později stále záživné, zajímavé, podnětné, zkrátka nadčasové. U Puppet Masters tomu není jinak a jsou krásným příkladem toho, jaké dobré sci-fi příběhy vznikaly "díky" paranoidní a stísněné atmosféře studenoválečných padesátých let. Jen režijně i scénáristicky poněkud odfláknutá závěrečná půlhodinka mi brání v udělení plného počtu. A pak taky třeba srovnání s mým veleoblíbeným, žánrově příbuzným Species s Madsenem; Puppet Masters jsou přece jenom minimálně o půl třídy níž, i když Sutherland je coby cynický a pragmatický agent na jedničku s hvězdičkou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože je to vlastně remake remaku adaptace románu, který vychází z jinýho románu, myslím že je docela zdařilý. Rozhodně mnohem lepší, než Fakulta s Elijahem Woodem, která je ze stejnýho ranku. Tohle je podle knížky Roberta Heinleina, ale téma kdy mimozemšťani ovládnou plíživě svět je a bylo tak často využíváno, že vlastně dnes ani není jasné, kdo ho první užil. Toto zpracování se mi líbilo. Nejde tu moc o triky, ani kdovíjaký exteriéry a i když hlavní postavy toho moc inteligentního nenamluví, je to zábava. Podobná zábava, jako Chobotnice s Treatem Williamsem. Obě to jsou běčka jak nohy, ale zábavný. A Donals Sutherland hraje dobře všechno, takže i tohle. ()

Galerie (26)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama