Reklama

Reklama

Lupiči těl

  • USA Body Snatchers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ze své normální existence je rodina Maloneových vržena do hrozného snu - do světa, kde jsou životy lidí vysávány, aby byly nahrazeny bezduchými a bezcitnými vetřelci. Kdysi normální lidé se všemi lidskými emocemi se nyní stali mlčenlivými automaty s prázdnýma očima. Ti, kteří se nezměnili, jsou pohlcováni strachem a zoufale popírají chování svých drahých. Nakonec popírají své vlastní životy. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +posledních 30 minut bylo celkem v pohodě, ještěže to nemá delší stopáž, Gabrielle Anwar a pár slušných záběrů -strašně pomalej rozjezd, hlavně ze začátku působí jak film s nizkým rozpočtem, dlouho trvá než příjdete na to která bije, navíc musím říct že námět měl mnohem větší potenciál/// Tenhle film je mixem nového seriálu Invaze a filmu Noční můra. Což je určitě zajímavé, ale bohužel je to špatně zpracované. Navíc je to hodně nudné a být to fakt delší tak to hraničí s únostností. Takže spíše ruce pryč, snad jen že by vás zaujala mladičká Gabrielle./// Celkem 43%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to matné. Má to niečo z hororu, sci-fi, trileru i psychologickej drámy. Nakoniec to ale ani poriadne nevystraší, sci-fi prvky sa obmedzili na dve naivné vety a pokusy o psychológiu postáv radšej ani komentovať nebudem (spravidla sa obmedzila na „dvaja krásni mladí ľudia opačného pohlavia po sebe hádžu dlhé, detailné a mlčanlivé zaľúbené pohľady"). Zopár v dobrom nechutných scén, pomerne originálne zasadenie tuctového deja do netuctovej vojenskej základne, traja štyria dobrí herci (bohužiaľ v podporných rolách) a stopové stopy po zlovestnej, napínavej atmosfére ohrozenia. Iné spriaznené kúsky ma bavili oveľa viac (Vec, Invázia lupičov tiel s Donaldom Suterhaldnom, Fakulta). Dokonca aj matní Vládcovia bábok (tiež so Sutherladom). ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Dostanu vás v spánku, ale nespať nevydržíte dlho." Videl som to asi pred 10 rokmi, a pamätal som si ztoho všetko, čo sa tam dialo. Po 10 rokou, som si to zohnal, a zážitok, ktorý som mal počas filmu a na aký nikdy nezabudnem, na atmosféru ktorá nestratila svoje kúzlo v tejto dobe. Pomerne dobre sa to drží svojho predchodcu, Ferrara nezabudol, včom bol dobrý originál, a prispel niektorými scénkami až po základňu, po ľudí s ktorými není niečo v poriadku, a ktorý si berú v noci telá svojich hostiteľou, a rodia sa znovu a znovu až pokým ich niesú státisíce, možno tisíce. Záhrala si tu aj Christine Elise, ktorá hrala aj v Childs Play 2, a všetko to uzatvára výborná hudba uprostred a na konci filmu, nemám čo vytknúť, mne sa to páčilo. Po Invázii zlodejov tiel, je to pomerne dobrý nástupca, ktorý vás vtiahne hneď zo začiatku, kdežto u originálu sme si museli polhodinku počkať 80 percent. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po názvu tohoto horroru, který jsem viděla cca. v pěti letech, pátrám už několik let. A nyní jsem (úplnou náhodou) konečně zjistila, čemu vděčím za své - nyní již zcela vyléčené - dětské trauma. Díky tomuto filmu jsem se totiž bála podívat na maminku pokaždé, když spala. Ostatně... Co kdybych ji náhodou viděla "splasknout" a zároveň vejít z vedlejšího pokoje?XD ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem klasifikoval film jedinou hvězdičkou, když jsem si ho srovnal s vynikající Invazí zlodějů těl z roku 1978. Pak jsem si řekl, že to není úplně fér a přidal ještě jednu, byť nerad. Lupiči těl totiž na plné čáře neprohrávají jen s literární předlohou, což se koneckonců dá pochopit, neprohrávají jen se svým výše uvedeným předchůdcem, který patří do zlatého fondu filmů žánru sci fi. Na body totiž jednoznačně vítězí i původní filmová verze Invaze lupičů těl z poloviny 50. let, což bylo mimochodem béčko jako vyšité - nicméně sympatické béčko, které dokázalo atmosféru studené války úspěšně převést na filmové plátno. Právě atmosféra Lupičům těl zoufale schází, a přitom v ní spočívá přitažlivost tohoto příběhu. Problém je jednak ve scénáři, který situuje děj na vojenskou základnu, kde se ale vojáci už z podstaty tváří pořád stejně, a tím znemožňují divákovi vychutnat si tu proměnu po napadení a transformaci. Druhým průšvihem je rutinní řemeslník Ferrara, který má na svém kontě řadu průměrných snímků a Lupiči těl z nich nijak nevybočují. Režijně je to nenápadité a unylé. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl natočen během dvou měsíců roku 1992 na bývalé základně pro výcvik pilotů amerického letectva Craig Air Force Base nedaleko alabamského města Selma. Základna byla uzavřena a dnes slouží jako civilní letiště s názvem Craig Field Airport. (Trajektt)

Reklama

Reklama