Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Recenze (489)

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Nee. Hoří kilometrový dům a kořen se tam motá ve 220 patře za okny na prádelní šňůře jako by v Hongkongu nefoukalo a dole, asi další kilometr pod nimi, jim k tomu tleskání japončíci s telefonama. Viděl jsem na ČT Art dokument o 80 's.. filmech, jako Rambo, Die Hard, Lion Hearth, Hard to Kill atd a jeden pán producent tam řekl chytrou věc. Éra opravdových testosteronovych hrdinů osmdesatek skončila tehdy, když si Batman natáhl převlek s gumovými svaly. Odtud dal už to není realita. Je to PC akce, PC triky, PC realita, PC vše... Abych to přeložil. Když John McLane chodil v ušmudlaném tílku bos po vežáku a hledal ženu, věřil jsem mu to... toto není ten případ. ()

Mis.kin 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film, takové lepší béčko. Rock hraje dobře, akční scény jsou dobře natočený, fajn je i příběh, hudba a postavy. Když pominu některé nesrovnalosti, např. bossfight na konci, kdy Rock stál za záporákem, ale on si myslel, že je celou dobu před ním díky obrazovkám... přece by slyšel odkud Rock mluví, tak to bylo fajn a možná zkouknu za rok znovu. Btw. u scén ve výškách jsem dlouho neměl tak studeně zpocené nohy a dlaně! :-D Takže za mě 3* ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Občas hodnocení Čechů nechápu. Jasně, není to sice žádný megalomanský biják, ale když si vezmu např. Smrtonosnou past 1, která má 89 %, tak si troufám tvrdit, že v akčním hledisku i efektech tento film jasně dominuje . Možná kdyby tohle vzniklo taky v roce 1988, také by to mělo 90 %, ale zkrátka jazýček divákův je čím dál více rozmlsanější s tím, jak jde technologie dopředu. To je asi přirozené, každopádně já byl velmi spokojen a ani na moment jsem se nenudil, což o Smrtonosné pasti říci nemohu, proto dávám zaslouženě 4 hvězdy. Byla by to pro Hong Kong určitě výzva postavit nejvyšší budovu světa a Perla byla opravdu originální a působivá. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

klasicky B-ckovy film hongkongske produkce. Nicmene The Rock to vynese aspon na B++. Dialogy se resit nesmeji, stejne tak logicnost scenare. Efekty super a po dlouhe dobe opravdu poradne vysoke Inferno. Naprosta oddychovka mozku. Zenske oci budou hltat The Rocka! A i s jednou nohou je uzasnej! 2** je ale maximum co mohu dat. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Už po únavnějších komiksech které nás furt zasypávají se mě tento akční film líbil. The Rock opět předvádí své nejlepší umění. Za mě jednoznačných 75%. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Pravidlo že lepící pásky není nikdy dost je zde dokonale předvedeno. 😁 Také že když systém nereaguje stačí ho v 99% restartovat. Akci střídají emoce. Příběh o nejvyšší budově světa vysoké přes 1 km, které se zanedlouho stane nemilá věc. Film je vlastně o ničem, ale pro záchranu své rodiny udělá jeden člověk vše, a to má hendikep. Zajímavé a napínavé momenty. Nějak nemůžu dojít k závěru logiky tohoto filmu. Mrakodrap tedy Perla a situace které nastala, na mě ale udělala dojem. Hvězdiček 3*** ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Směsice Smrtonosné pasti 1, Skleněného pekla, Johna Wicka 2 a dalších pecek, ale bavilo to! Díky bohu za Dwaynea Johnsona, možná posledního akčního hrdinu... 80% ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Zábavná akčná prezentácia Dwaynových nadľudských schopností. Niektoré scény však boli až príliš „pritiahnuté za vlasy“, a niektoré až prehnane, respektíve agresívne budovali napätie. Trochu ma začalo iritovať to, ako sa Dwaynovi podarilo všetko „v hodinu dvanástu” a keby zareaguje, čo i len o stotinu neskôr, všetko sa s prepáčením „poserie”. Celý film bol tak vlastne poskladaný tradične podľa overených „hulivúdskych” šablón, no na druhej strane disponoval všetkým, čím by mal akčný „gigantický kinotrhák” disponovať. ()

Cigalone odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznačným kladom bola neuveriteľná schopnosť tejto vtákoviny na entú udržať napätie ako pred prvým ... bozkom. Pôsobivé, efektné, nadizajnované. Architektonický skvost za milión vystriedalo potešenie zo záverečných titulkov. Teraz seriózne. Ak som už kdesi napísal, že nič horšie som nevidel, tak toto je update na druhú, ktorý dúfam, že do mojich najbližších okrúhlych (čo bude o desať rokov) nič neprekoná. No ak to skutočne mala byť paródia na Die Hard, tak klobúk dole a 5* bez diskúzie. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Béčkový ekvivalent Smrtonosnej pasce, len namiesto dvoch bosých nôh tu je jedna protéza a 90% digitálu. A Willisa hrá Johnson, tentokrát na viac akčnú nôtu, než tú humornú. Mrakodrap však šliape vcelku obstojne, vďaka tým cirkusovým číslám v kilometrovej výške a záverečnému tmavému bordelu vyzerá naozaj cool, hoci ničím neprekvapí. Vata, ktorej hlavným zmyslom je rozpáliť už tak horúce leto. Na tú hodinku a pol to neuškodí. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce a efektů se tomu nedá nic vytknout, ale jinak je to neuvěřitelná slátanina a sračka...! Ten konec je k blití... Jedním tlačítkem a v okamžiku uhasí hořící mrakodrap prostě jen tak jako svíčku... :(((To jeden nepochopí a hlavně naprosto ztráta času... ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla ztracená hodina a půl času. Jako koukat se na to dalo, jen mi to přišlo hrozně předvídatelné. A navíc tyhle ultra extra superhrdiny nemám moc ráda. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo bez Steva McQueena a Smrtonosná past bez Bruce Willise nemůže dopadnout lépe než průměrně. Přesto Rock potěšil a místy to nebylo zase až tak blbé. Nejvíce ovšem potěšila nestárnoucí Neve. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

1* musí stačit, za efekty, ale jinak se to potácí od prdele ještě hlouběji, opět zajetý plánkonspekt, skok o jedné ty vole to už je moc ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

To jsou zase hodnoceni. Co jste cekali? Ja o tom filmu nikdy neslysel, ale jen pri mrknuti do programu jsem vedel co cekat. Akcni narez, cool zabery, hrdina Rock s temer nadprirozenymi schopnostmi, jasnou predstavu kdo asi umre a kdo urcite ne, atd. A to vse jsem dostal. Krasnej mrakodrap, napinava podivana a super akce. Nic vic, nic min... Ve sve kategorii super bijak. A Rock me proste bavi... 18/2/2023 72% ()

FiVe 

všechny recenze uživatele

Kráčející stresoid mě opravdu bavil. Zřejmě asi proto, že mi připomenul pana Meklejna. Taková ta oddychovka. Jediný co mě vážně sralo byla ta hubená piča. Hrozně zahraný a ani ty akční scény jí nešlo věřit. Tak možná za 3*, ale říkám. Mrakodrapý nostalgie. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Moc přeplácané i na filmy s Rockem. Je až neuvěřitelné, co maník s jednou nohou, hořícím mrakodrapem a bandou teroristů dokáže. ()

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama