Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na východ od raja som videl niekedy dávnejšie v zámorskej komerčnej televízii. No to vám poviem, to bol zážitok. V tamojších televíziách bežali reklamy po každých piatich minútach filmu. Boli to stále zhruba tie isté tri reklamy + zopár upútavok na ďalšie programy. Neviem, či je to akceptovateľnejšie, ako u nás, keď pozeráme na reklamy 7 minút, ale v dlhších časových intervaloch. Situáciu mi sťažovala aj nie úplne dokonalá angličtina. Takže asi by to chcelo nabudúce v kľude, bez reklám a s titulkami. VIDENÉ ZNOVA: A dokonca s dabingom a bez reklám! Zvyšujem svoje hodnotenie, pretože East of eden je spoločne s Rebelom bez príčiny jeden z mála filmov, ktoré sa úprimne zaoberajú tým, čo rieši mladý človek, ktorý už nie je dieťa, ale ešte ani muž. Zhodou okolností tento typ úloh najlepšie sadol Jamesovi Deanovi a môžeme byť radi, že to práve včas pochopilo zopár skvelých režisérov, akými boli Elia Kazan a Nicholas Ray. Zmierenie je jeden z najpozitívnejších pocitov, aké môže človek zažiť. A samozrejme láska. Nebyť milovaný a cítiť nenávisť je peklo. Toľko v skratke posolstvo filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím označit jako zklamání a jsem si tudíž vědom, že svým hodnocením půjdu tentokrát silně pod místní průměr (což se mi u filmů těchto období nestává). Příliš předramatizované a nudné, postava Cala není absolutně vysvětlená. Potvrzuji výborný dabing ČT, bratry namluvili Vladimír Dlouhý a Ondřej Vetchý. Herecky na vysoké úrovni, především zásluhou Deana. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Filmové podobenství, které mnohem více mluví tím, co není vysloveno. Přesně pro tento talent se stal Dean ikonou nového způsobu herectví. Zároveň jde také o první roli, v níž dokonale ztělesnil pocit generace dospívající v padesátých letech. Ačkoli se děj odehrává za první světové války, Cal je prototypem dospívajícího muže z poloviny století, který neví, jak naložit se životem. Všechno staré je už přežité. Velké ideje padly na bojištích a v koncentrácích Evropy a mladí lidé tápou, protože svět ještě není nově přestavěn. Velmi silný zážitek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Adaptace Steinbeckova  biblického románu, respektive  jeho druhé části. Příběh dvou bratrů, nýmanda Arona a labila Caleba, kteří si v závěru své role  de facto prohodí, založený na strašlivém rodinném tajemství o žijící matce, toho času vedoucí penzionu pro pány,  se mi pod kůži nedostal.  Filmařsky zdařilé, leč téma zde opravdu trochu zastaralé. Na druhou stranu "Cesta do pekla jest lemována dobrými úmysly", pravda a závěrečné odpuštění na první pohled neodpustitelného dojemné.  Takže tři. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Chyběl jen kousíček, abych dal plnej kotel. Film mě totiž hodně rychle vtáhl do děje a už nepustil. Až úplnej závěr mi trochu nesedl, ale je možný, že to ještě přehodnotim. Viděl jsem Jamese ve stejnym týdnu i v Rebelovi a tady se mi líbil víc. Vůbec herecky to je velmi dobrý, téma nosný a silný. A překvapuje i zajímavý styl snímání. Skvělej kousek!!! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (17)

  • Oscarová nominace Jamese Deana na sošku pro nejlepší mužský herecký výkon byla první posmrtná nominace v historii Oscarů. (Ruuzha)

Reklama

Reklama