Reklama

Reklama

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (603)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dle dosavadních ohlasů jsem čekal velký průser a do kina jsem šel spíše z nudy, ale byl jsem velmi příjemně překvapen a po delší době jsem si kino užil. Sestava McAvoy, Lawrence, Fassbender a Chastain mě hodně baví a byť Sophie Turner je stále nevyspělá herečka, vyloženě mi nevadila. Po příběhové stránce film sice moc nezaujme, ale velmi mě bavila samotná akce, především půl hodinové finále ve vlaku patří k tomu nejlepšímu, co jsem letos viděl a Magneto si to zde dává ve velkém stylu ( Solovka je doufám na cestě!. Škoda menšího prostoru pro Quicksilvera, který si poslední dva díly kradl highlighty pro sebe, tak snad příště. Za mě spokojenost a vidět Phoenixe na modré obloze už nejspíš neuvidím.80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tých 23% na Rottentomatoes je snáď zlý vtip. Dark Phoenix mi sadol určite viac, než Apokalypsa, Posledný vzdor alebo prví dvaja Wolverinovia. Problém bol asi skôr s očakávaniami, keď si možno hard core fanúšikovia a kritici mysleli, že dostaneme niečo v štýle Endgame. Respektíve už nikto nie je schopný hodnotiť komiksové blockbustre inak, než perspektívou bombastických scén, ktoré tu, podotýkam že chvalabohu, absentujú. Akcia tu samozrejme je a mne sa páčila tak ako je, nepotrebujem k tomu vidieť polovicu New Yorku, respektíve polovicu sveta, prípadne slnečnej sústavy, v plameňoch. Na plné štyri hviezdy to asi predsa len nie je, keďže X-Men proste už nejakú dobu nijak zvlášť neprežívam. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

On to vlastne zas tak spatnej film neni, problem je, ze je naprsto zbytecnej, dej je nezajimavej a postavy vam jsou u prdele. Navic vyvoj pribehu je vicemene jasnej od zacatku do konce. Akce je sice fajn, trikove taky bez problemu, ale nic vylozene kulervouciho se tu nekona. No a Sophie Turner v hlavni roli je samozrejme prusvih. Ne, ze by me to nejak extra stvalo, misty jsem se sice krapet nudil, ale furt to jsou X-Meni, jen to proste bohuzel uz nema co rict a za dustojnou rozlucku se to fakt oznacit neda. Ale i tak to je o fous lepsi nez Apokalypsa. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1992, raketoplán Endeavour to nasolil do kosmického chuchvalce na orbitě naší planety, X-meni mu letí na pomoc a něco se zvrtne. Vesmírná zápletka přivádí nemutantního/nelidského nepřítele, ale zároveň jde do kopru linie s GLBT/LGBT nesnášenlivostí, kterou si ty roky v sérii hýčkali. Patolízalské posluhovaní lidem některým členům už nevoní. Tým se pomalu rozpadá a z Jean je zase Fénix, ale tentokrát nemá sexy Famke Jannsen, aby to dokázala uhrát. Herecká omladina obecně na formáty typu McAvoy nebo Fassbender nemá a bohužel to na nich stojí zase o trochu více. Přesto Kinberg dokáže schopně vést příběh a nabízí dynamické akční scény a dobré nápady. Vlakové finále, kde se všichni utrhnou ze řetězu je plné památných scén. Do toho výtečně burací Hans. Nakonec docela solidní zakončení X-série. Byly to dobré roky. P.S: Konec je v rozporu s tím, co bylo naznačeno v Budoucí minulosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mě se ten vývoj X-Menů opravdu hrozně moc nelíbí. Ani ne od poloviny Apokalypsy sleduju něco co mě rozčiluje. Starší postavy postupně ze série mizí a nahrazují je mládežnická dřeva, která nemají ani za nehtem tolik charismatu jako staří harcovníci z původní trilogie. V kontextu toho vypadá potom i ztráta takové zde hodně nesympatické Raven fatálně. Erik s Charlesem si dají na konci své oblíbené šachy a máme z toho opět nejlepší dialogovou scénu filmu. Jinak je suveréně nejlepší scénou Vlak. Ten snad jakoby do filmu ani nepatřil. Hlavní záporačku s ksichtem Chastain je těžké sledovat na samé hranici únosnosti. Zažil jsem stejný pocit s Dark Phoenix jako kdysi u Transendence. Zkrátka vznikl na pohled pěkný film bez chuti a bez zápachu, s dokonale chladně natočenými scénami. Série X-Men umřela u Apocalypse a je třeba si to otevřeně říct. Tady to jinak než bez restartu nepůjde. 45% PS: není náhodou že chybí potitulková scéna, protože zkrátka i tvůrci vědí, že se dostali do slepé uličky, z které cesta dopředu nevede. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (33)

  • Původně se plánovalo, aby byl závěrečný díl série X-Men dvoudílný podobně jako Avengers: Infinity War (2018) a Endgame (2019). Kvůli produkčním problémům se od nápadu upustilo. (Kinofil)
  • Ještě před premiérou bylo potvrzeno převzetí X-men série zpět pod Marvel Studios (díky převzetí studia Fox Disneym) a připojení ságy do MCU. (Kinofil)

Související novinky

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

Netflix ukořistil sci-fi s Reese Witherspoon

14.08.2019

Netflix podle čerstvých zpráv přeplatil šest dalších velkých studií a získal tak práva na nové sci-fi Pyros v hl. roli s Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Sedmilhářky). Snímek bude produkovat a… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama