Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (355)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se Bajkeři docela líbili. Hodně mi připomínali dnes již nenatáčené komedie typu Snowboarďáci, či zde spíš Rafťáci, jen v takovém komornějším stylu. Na kole osobně jezdím rád, jednoduše jsem se tedy s výpravou sžil a i když mi ty ajťácké stereotypy ze začátku lezly na nervy, každý z hrdinů si mě získal svou vlastní osobností a vlastně i příběhem. Bylo to jednodušší, nezbyl prostor pro lepší drama, ale mně osobně to vůbec nevadilo. Fajnový film na odpoledne. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Několikrát - asi třikrát - jsem se fakt zasmál, protože to byly natolik absurdní vtipy, že jsem zíral. Třeba když Jakub Štáfek jako ožralej kombajnista vyrobil "kruhy v obilí". A z českých hereček mojí generace ze všech nejvíc miluju Hanku Vagnerovou (Táničku Pauhofovou a Vicu Kerekes jako Slovenky nepočítám). To jsou asi tak ve zkratce všechny plusy tohoto filmu. Mínusů ovšem je podstatně víc. Od totálního neherce Mišíka a jeho lobotomické kamarády přes dementní vtipy, nulový příběh, tradičně ubohé představy o mladé generaci (mobil v ruce a to je vše, tak určitě), trapný product placement a naprosto kreténské postavy, které jsou do jedné dementní a úchylné. Vůbec celí Bajkeři na mě působí jako pubertálně vlhký sen Kolečka a Koppa, nejen celá zápletka (sexy nevlastní matka se synem na prázdninách, kde jsem tohle viděl? Ano, v každým druhým pornovideu na světě) nebo nahé koupání v lomu. Všechny postavy sice jsou úchyláci, ale zřejmě proto, že Kolečko s Koppem jsou úchylní ještě víc. O tom směšně nelogickém a happyendovém závěru, který je nejen brutálně nereálný, ale vyloženě nesmyslný (hlavně co se týče rodinky Haničky Vagnerové a Mišíka), se vůbec nezmiňuju. Z některých scén bylo vyloženě trapně, ale naštěstí ne reálně trapně, jen absurdně - ostatně jako je celý film. O totálně ujetý dvojici Štáfek-Záveský a Laviho cameu ani nemluvím, to bylo proboha co za nápad? Jako... on to možná byl celý jen vtip. Kolečko s Koppem natočili naprosto šílenou a absurdní parodii na teenage filmy, čtou si tu naše komentáře a smíchy padají na zem, jak nás doběhli. Možný to je. Osobně si ale myslím, že ne. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Zase další film, kde si snad každý užije malou roličku. Výčet herců, kteří se tu aspoň na chvíli mihli je poměrně velký, chyběla už jen Issová, ta asi zvedala telefon pro Eon a Geňa, nejspíš běhal nahý po městě. Taková polo stupidní česká komedie - našlo by se taky desítky horších, ale někde v letním kině si to docela dobře dovedu představit. Občas ty fórky bavily. Holky pěkné, léto v plném proudu... Tady mladík se neoholil, je takzvanej angrešt. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že je to fyzicky možné, ale celý film je jedna velká odporná žumpa, při níž vyzvracíte i oběd z minulého týdne. Jakýkoli smysluplný příběh založený na solidním scénáři zde vážně nehledejte, jelikož 99% filmu obsahuje stupidní narážky a "vtipy" založené na mobilních telefonech a sociálních platformách. Na kole se zde jezdí minimum času, po většinu času totiž útrpně posloucháte dialogy, při nichž dostáváte rakovinu konečníku. A aby toho nebylo málo, všechny herecké "výkony" jsou na úrovni slintajících mameluků, vyplivnutých žvýkaček, rozbitých houpacích koní a použitých kondomů. Po filmu "Špindl" jsou Bajkeři tím nejhrůznějším filmovým zážitkem jaký jsem kdy viděl. PS: Bohužel mám tu smůlu, že téměř každý den chodím v Telči kolem lokací, kde se toto "dílo" natáčelo. Achjo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému hodnocení jsem moc nečekal, ale že k tomu psal scénář Kolečko a Snowboarďáky jsem měl svého času docela rád, tak jsem tomu šanci dal. A nelituju. Má to pár fakt dobrých vtipů, pár docela trapných vtipů, občas trochu haprují herecké výkony, které někdy až moc tlačí na pilu - zejména ze začátku, kdy kluci předstírají až nereálnou závislost na moderních technologiích (byť vidím ten záměr), ale jinak se to veze na nesmírně pohodové vlně lehce naivního letního dobrodružství. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Když chlapi sledují fotbal, tak při záběru na televizi je vidět, že jeden z týmů je Vyšehrad a že se zrovna k míči dostal Július Lavický. Což je odkaz na další režisérské dílo Koppa a to seriál Vyšehrad (od r. 2016). (Gogo333)
  • Film se natáčel 22 dní. Točilo se v Telči na Panském dvoře a na hradu Roštejn. [Zdroj: iPrima.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno