Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (535)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když v dokumentu Davida Attenborougha začne fauna mluvit a následně zpívat (mimochodem, ani jedna nová česká verze písně nebyla lepší než v originále), působí to mimořádně divně. Je to tak živé, až je to mrtvé.. Pointless. Stejně jako očekávat, že královrah a uchvatitel trůnu Scar vyleze na skálu a zapěje pro zvířecí dav Modlitbu pro Martu.. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hm, zase totální ‘meh’. Na papíře to možná vypadalo jako dost možnej film roku, ale celý je to teda fakt vizuálně nádherný, ale za to bez srdíčka, a nezachrání to ani Donald Glover (platonická láska). Nejvíc mi ovšem chyběla Scarova píseň (tady je dost zkrácená) a absence hajlujících hyen, ale co už, je to remake a musel se posunout s dobou, takže beru, ale mohli mu dát aspoň nějaký to současný padoušství, víte co, když už přidali i ty mnohem charakterově výraznější lvice, tak proč ne trumpovskýho Scara? Ale jinak je to strašně zbytečnej film. Svým budoucím adoptovaným dětem tento film rozhodně zamlčím, a to prostě není dobrý znamení! Vím, že Disney to nemá zapotřebí, protože peníze, ale strašně bych ocenila trošku víc risku z jejich strany, jinej pohled, trošku jiný motivy, cokoliv prostě. Protože je tohle fakt zbytečnost:( ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně absolutně překrásná 3D CGI kopie (ne pouze remake, ale fakt echt kopie) 2D tradičně animovaného originálu. To je v podstatě asi jediná výtka - logicky ale zcela zásadní. Vztah diváků k této verzi se bude nejspíše odvíjet primárně od toho, jak moc rádi mají tu původní. Z ní si Favreau a spol. vzali vše dobré a podstatné (děj, scény, postavy, písně) - z uměleckého hlediska je to samozřejmě extrémně kontroverzní a možná až za hranou morálky, mnoha lidem to ale pravděpodobně bude fuk (obzvlášť pochopitelně dětem, kteří "starou" klasiku neviděli a po tomhle nejspíš už ani nikdy neuvidí). Skutečná výzva by bylo natočit to s reálnými zvířaty - jenže to by asi tvůrci skončili u soudu za týrání zvířat. ;-) Čistě z hlediska zážitku bych dal možná i 90 %, ale za to regulérní obšlehnutí scénáře z principu nemůžu dát víc než 70 %. P. S. Seth Rogen se pro nadabování Pumby snad opravdu narodil. :-) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Kdo znají původní verzi budou mírně zklamáni a půjdou s hodnocením dolů. Dokonalý film nelze dokonale zopakovat. Režisér se scénáristou jdou až na drobné odchylky krůček po krůčku vyšlapanou cestou s původním snímkem. Bohužel se nám tu nějak vytratila fantazie, kouzlo a hlavně hravost, který Lví král měl. Vizuální efekty byly skvělé, někdy i připomínalo dokonalé přírodovědné snímky z BBC nebo National Geographic a člověk byl okouzlen krásou přírody i když to byla vizuální iluze. Dále byl snímek zbytečně dlouhý, zejména pro mladší obecenstvo, původní verze byla o dost kratší a bylo to celkem znát. Finální souboj byl oproti předchozí verzi značně nepřehledný, Simba místy vůbec nebyl. Suma sumárum s přihlédnutím na připomenutí pocitu před cca 25 lety kdy jsem Lvího krále poprvé shlédl nemohu dát méně než 4 hvězdy, ač jsem čekal více. Remake Knihy džunglí se režisérovi povedl více "důstojně". ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pokud to chcete hodnotit z pohledu dětskýho diváka, tak prý to bylo dobrý. Z mýho tam bylo strašně moc věcí, který mě štvaly naprosto hrozně (a to natolik, že jsem výjimečně v kině u dětskýho filmu neusnul). Za prvé, neměl jsem nikdy moc rád ani původní soundtrack od Eltona Johna, ale slyšet to v mizerným českým překladu a se strašlivým zpěvem tomu dává úplně novej rozměr kýče. Za druhé, když si hraju na realističnost, tak nechám ty mluvící zvířata, ať se sakra roztrhaj na kusy a cáká krev. Tady to je všechno tak nějak na půl cesty. Za třetí, není tu nic nového, zajímavého, podnětného, je to taková divná CGI kopie. Je to pořád stejně schématickej lví král, akorát bez tý kreslený roztomilosti a nadsázky, a to se týká zejména veselých figur Tibora a Pumpy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Donald Glover (Simba) vyrůstal v éře animovaného Lvího krále (1994), a tak během natáčení remaku nepotřeboval nikoho, kdo by ho učil písní pro film, jelikož, jak sám později zmínil, písně Lvího krále ho provázely celým dětstvím. (Endavour)
  • Jména hyen Shenzi, Kamari a Azizi pocházejí ze svahilštiny a znamenají divoký, mocný a měsíční svit. Hyena Kamari zastoupila v animované verzi Banzai a hyena Azizi šíleného Eda. (Endavour)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama