Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (26)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád byla zábava to sledovat, ale nějak mi přišlo, že zapomněli, že to je detektivka. --- Beru zpátky, byla to zábava, tečka. Zpětně hodně oceňuji, že v rámci tří hlavních postav oproti první sérii přeskočila role "hlavní hlavní postavy" na někoho jiného a že je celý příběh pojatý trochu jiným způsobem než jenom pátrání, odhalení, chycení. A co si budeme povídat, u úplně poslední scény jsem se rozbrečela. Dakota Fanning a její postava rules. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako ako prvá séria, aj tá druhá je obsahovo zameraná na dolapenie sériového “vraha”, tento krát malých batoľat. Atmosféra mesta spolu s kulisami, je opätovne, ako v prvotine - solídna, príbeh dostatočne tajomný, akurát že ten kľúčový faktor “temnoty” mi neprišiel tak výrazný, ako by mal. Tu sa viac tliacha hubou, než buduje citová zložka, ktorá by mala vyvolať napätie z príbehu, no stále sa jedná o žánrový, seriálový nadpriemer. Tohto “psychiatra” možno rozdeliť na dve dejové polovice. Prvá odkrýva identitu, druhá hľadá príčinu. Obe majú svoje klady aj zápory, je len na Vás, ktorá Vás zaujme viac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je možno o niečo slabšia, ale to je dané aj tým, že už chtiac nechtiac budeme porovnávať a wow efekt z nového fikčného sveta je skrátka preč. Máme tu nový prípad, ktorý má predsa len odlišnejšiu skladbu naratívu ako ten prvý. Prvá séria vsádzala okrem hutnej atmosféry na neustále zvraty, druhá séria odhalí páchateľa v polovici a nasleduje tak aj iný štýl rozprávania. Viac času trávime aj so zločincom, zároveň ho-ju (to nie je spoiler, že je za tým žena vás napadne okamžite) tak viac do hĺbky spoznávame, určite viac ako vraha v sérii číslo jedna. Výprava nemá chybu, je bez preháňania filmová. Hlavnou postavou je skôr Sarah, ale je jasné, že tí traja sa bez vzájomnej pomoci nezaobídu. Som zvedavý, kam vykročí seriál nabudúce. Najviac priestoru by mal tentokrát logicky dostať John. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi líbila více díky skoro až hororové atmosféře, ale přesto se pořád jedná o jeden z nejlepších krimiseriálů, přestože se tentokrát řeší až moc vztahových problémů a atmosféra není tak hutná jako napoprvé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu tu platí totéž, co u první řady. Zase je to o dva díly delší. Dokud se ústřední trojice honí za totožností vraha, tak je všechno parádní. Navíc se tu jedná o ty nejmenší a nutno říct, že tvůrci se s tím moc nepářou, takže slabší povahy mohou mít problém. Všechno klape jako po drátkách, ale jen do poloviny. To nahánění pachatele je předlouhé a místy ukazuje nejen na neschopnost samotné policie, se kterou nakonec člověk tak trochu počítá, ale i na částečnou nekompetentnost hlavních hrdinů. Nebo spíš hrdinky, protože druhá série postrkuje dopředu Dakotu Fanning a celkově hraje spíš na ženskou strunu. Na druhou stranu není to tak hrozné, jak by v dnešní šílené době mohlo být. čekal jsem oproti první sérii nějaký progres a ten nepřišel, ale ani nemůžu říct, že by se seriál zhoršil. Je to tak nastejno. Bohužel i díky Bohu. 80% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevadil by mi ani tak hodně velký odklon od předlohy, ze které zbyly jen postavy a základní zápletka, kdyby druhá polovina série nebyla tak nudná. Pátrání po únoskyni dětí jaksi ustupuje do pozadí a namísto profilování pachatele, sbírání důkazů a strhujícího soudního procesu na venkově je tu plno zbytečných dějových linek, které prostě nebaví. Vizuálně a herecky opět super, ale děj nijak netáhne. Doporučuju si přečíst knížku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potešila vzájomná interakcia medzi postavami, rozvoj ich vzťahov, druhá séria priniesla rovnako zaujímavý príbeh avšak príliš sa v nej do popredia dostával feminizmus a politická korektnosť ktorá zatienila inak dobrú dobovú atmosféru príbehu. Najväčším sklamaním však asi bol fakt že si doktor Kreizler v záverečnej epizóde ani len nespomenul na osud svojho zverenca, ktorý sa neúspešne pokúsil napodobniť veľkého Houdiniho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá řada si udržela kvalitu,kterou přinesla v té první,ale dál se neposunula.Nejslinější je nová série cca do poloviny - tedy do momentu,než je ukázán vrah/únosce.Po odhalení už se velmi často spíš špekuluje proč a standardně se pátrá.Osobně bych byl raději,kdyby k odhalení došlo později,ale i tak je Alienist seriálový nadprůměr,který v seriálovém suchu přijde vhod...70% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi slušná první půlka, vydatně příšerná ta druhá. Angel of Darkness to valí striktně podle Carrovo předlohy a to je zle. Protože zatímco čtvrtá epizoda odhaluje a twistuje jak o závod, další čtyři jen bezduše přežvykujou ukončenej děj. A mrzí mě to. Dakota je totiž fantasticky jiná hlavní hrdinka. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série o špetku slabší první a myslím, že je to tím, že postava doktora Kreizlera byla trochu odstavena od akce, což mě jako jeho fanouška naštvalo. Naopak klíčové momenty seriál přihrával Saře a nemyslím si, že naložit její postavě klíčovou roli do všech osmi dílů byl dobrý nápad. To jsou jen drobné výtky, abych odlišil druhou sérii od bezchybné první a šoupnu tak o hvězdičku míň. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Opravdu bych si přála, aby dobový seriál z historie, v hlavní roli s mým oblíbeným Danielem Brühlem, byl kvalitní. První série měla slabý konec, nic moc scénář, ale oplývala zajímavou dobovou atmosférou a kromě klasické detektivky zahrnovala i jakýsi letmý vhled do diagnostiky psychických nemocí a počátků ženské emancipace. Druhá série na mě, bohužel, působila, jakoby ji napsala čtrnáctiletá holka. Ano, atmosféra zůstala, výprava a kostýmy byly velmi pěkné, ale zbytek? Jen snaha levně šokovat případy unesených kojenců ("tohle se přece nemůže nikoho nedotknout, to je síla!"), bez sebemenší snahy vést vyšetřování jakkoli logicky, odhalovat pachatele pomocí výslechů svědků a dedukcí založených na faktech. Kreizlera, tedy titulního hrdiny, nebylo při vyšetřování vlastně vůbec potřeba, veškerá jeho odbornost byla vyplýtvána na pochybnou hypnózu a dál už jen ničím nepodloženě hádal, "náhodou" zcela správně, detaily o vražedkyni a jejím okolí. Ve středu této série stáli naopak Sara, John a Violet a jejich nudný milostný trojúhelník. Budování hororové atmosféry a podezřelá individua z atraktivního prostředí místní porodnice nakonec uprostřed sezóny také vyšly v niveč, když se tvůrce (nebo spíš náctiletá dívka pod pseudonymem :D) rozhodl přesunout děj do chudinských čtvrtí New Yorku. Záporné postavy byly spíš trapné, než že by vzbuzovaly hrůzu a jejich chování bylo nepravděpodobné (Goo Goo Knox, Byrnes). Totéž ženská detektivní kancelář - opravdu? Nemyslím si, že v té době by měla nějaké seriózní zájemce o vyšetřování, když by, podle mého názoru, i v dnešní době muži a většina žen více věřila mužským detektivům. Už jenom čekám na třetí sérii, kdy se ze Sary Howardové stane starostka New Yorku a nikdo se nad tím ani nepozastaví... Abych to tedy shrnula - druhá série Alienista je o kus slabší, než byla první. Vše, co bylo na seriálu originální, bylo utlumeno ve prospěch prvoplánovosti, přílišného, někdy až sentimentálního zaměření se na emoce na úkor logických postupů při vyšetřování a pravděpodobných situací. 2* ()

LizianShaw

všechny recenze uživatele

Dva roky čekání se konečně naplnily a dostali jsme solidní přísun psychoanalýzy, tentokrát co se týče unášení novorozených. Možná to není taková špička, jako byl za své doby Hannibal, ale musím říct, že se druhá série o dost polepšila a místy byla dost napínavá, některé scény jako únos či vražda byly dost slušně vygradovány a doprovázeny děsivou  ''goosebumps'' hudbou. Jinak už jsem si zvykl na hlavní trio, které bylo skvěle obsazeno, hlavně Dakota a Brühl, přičemž jsem rád, že má Dakota o dost více prostoru (emancipace!). Z nově obsazených zaujal snad jen, Matta Letscher, naštěstí je v popředí skoro vždy trio či psycho únosce. Druhá série se hlavně vyšvihla větším důrazem na "druhou" stranu, čímž myslím, že tu bylo více scén s únoscem dětí, což ještě více prohlubovalo úžasně temný nádech série. Samotné analyzování zločinců mě baví poslouchat, ačkoliv si říkám, že pachatele dopadají spíše náhodou než kvůli důkladnému vyšetřování. Kulisy a samotné prostředí vypadá impozantně, zajímalo by mě, kde mají tak rozsáhlé ulice vhodné pro natáčení. Finále mě velmi dojalo, nejen že to byl (prozatímní) konec, ale byl velmi emocionální důraz na city matky, smrt rodiny a následné rozloučení. Třetí série zatím není potvrzená, ale všichni herci i tvůrci by se k seriálu rádi vrátili, tak musíme jen počkat až Carr napíše pokračování (bohužel až 2022). 87% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série přišla nečekaně a stejně asi jako se objevila, tak i odešla. Potěšení osmi dílů, které nabídnou opět zajímavou atmosféru, staré a i lehce sympatické hrdiny velmi záhy, ale padá střemhlavým pádem dolů. Důvod je jednoduchý. A to je subjektivita. Druhá série mě svým příběhem nijak v podstatě neoslovuje a je v celku nezajímavá. Člověk se poté snadno ztratí v příběhu, který nakonec byl v celku jednoduchý, takže vás to docela i zamrzí, ale co už z toho? Tak nějak pokračování, které nikdo nechtěl, nikdo se na něj neptal, ale dostali jsme ho a asi někoho potěšil. Mě absolutně bohužel obešel. Stejná premisa asi platí pro třetí sérii. ()

etienne 

všechny recenze uživatele

O niečo horšia a viac predvídateľnejšia druhá séria sa viac zameria na ženskú stránku, trošku z tej mystérioznosti ubodlo, škoda. Ale vizuálne stále pekné, žiaľ trošku nuda, čo sa týka príbehu a postáv. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série představuje hodně neformální postavu inovativního psychiatra,který přináší vypjaté dramatické scény i ve vypointovaných dialozích,v druhé sérii je upozaděn a nahrazen "detektivem v sukni" a poměrně rutinním dějem. Naštěstí je tu opět skvělý vizuál,kostýmy a vynikající parta herců a především Libby. Té jsem to baštil na první dobrou. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastal rok 1897 a nad rozrastajúcim sa New Yorkom sa vznáša Anjel temnoty, ktorý kradne a vraždí malé bábätká. Pokračovanie dobového kriminálneho seriálu má v porovnaní s prvou sériou viacero plusov aj mínusov. Otázkou je, čoho je v konečnom dôsledku viac. Ak sa pozrieme na príbeh, hlavný stavebný kameň so sériovým vrahom zostáva zachovaný, ale na druhú stranu, namiesto postavy Laszla Kreizlera (Daniel Brühl) a jeho psychologických vyšetrovacích metód dostáva oveľa väčší priestor detektívna agentúra Sary Howard (Dakota Fanning), čo, povedzme si úprimne, už je je nie až také atraktívne. Menej atraktívny je v podstate už aj samotný námet, ktorý v prvej sérii dokáže diváka pohltiť. Tuto sa tak, bohužiaľ, úplne nedeje. Takisto sa v tejto sérii stretávame s oveľa väčším a komplexnejším prepracovaním vzťahov medzi postavami. To v istých pasážach až také problematické nie je, inde však možno trochu ukrajuje z času a priestoru, ktorý by sa možno dal využiť inak a lepšie. Nájsť tu však možno aj pozitíva. Tým prvým, samozrejme, zostáva perfektná dobová výprava do New Yorku na konci 19. storočia. Atmosféra v ňom síce už nie je taká temná, ponurá a špinavá, ale stále dokáže adekvátne vykresliť dobový kolorit. Druhým výrazným pozitívom, a tým, vďaka čomu sa oplatí si túto sériu pozrieť, je postava vrahyne Libby Hatch (Rosy McEwen). Pri famóznom výkone, ktorý vo svojej psychicky pokrivenej role predvádza, sa ani nechce veriť, že pre herečku Rosy McEwen ide o jej televízny debut. Tlieskam, geniálne zvládnuté a chladnokrvne zahrané. The Alienist - Angel of Darkness je o niečo slabší počin, než predchádzajúca séria, ale stále tu možno nájsť viac než obstojnú dobovú kriminálku. Ukážka toho, že aj na malom priestore ôsmich epizód sa dá vystavať kvalitné dielo po takmer všetkých stránkach. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhej sérii tejto príjemnej dobovky niečo funguje viac, niečo menej. Menší počet dielov seriálu pomohol, stále sa tu niečo deje, detektívna zápletka vcelku funguje a výprava s kostýmami sú vydarené jak ďas. Zároveň však nechápem, prečo z hlavných postáv séria dáva nejaký príbeh len ženskej detektívke, na svojho alienistu a s ním i Bruhla zabúdajúc. Niežeby sa tu neriešila psychika vraha i jeho obetí, ale akosi okrajovo, pátranie našej trojice tak v druhej sérii pripomína viac než psychologickú detektívku historické CSI New York. Sociálny presah sa seriál snaží mať skrz rodiaci sa feminizmus, ale aj túto linku séria len nakúsne. I postava Hearsta je tu pre mňa nevyužitým prvkom, a obecne celá nemocničná mafia vyšumela. Séria má však dobré tempo, neutápa sa toľko v psychike hlavnej trojice, sústreďuje sa skôr na ich detektívnu prácu a dokazuje, že je zábavnou dobovkou. ()

Bukelos 

všechny recenze uživatele

2. Série Alienisty by se neměla jmenovat Alienist, nýbrž Brave, Stuning, first emancipated Woman Detective and her courageous way to succes. Protože to tak je, holt taková je nyní doba a tohle tu vážně bije do očí. Hlavní role se tu vyměnily (i ty tradiční, mužské a ženské) náš psychiatr je tu vedlejší postava přizvaná na občasné konzultace, náš novinář tu je jako věrný a uslintaný pes, co by šel pro svoji ženu detektivku i do samotných pekel a stačilo by na to její pouhopouhé zapískání. Nicméně líbí se mi tu moc herecké obsazení a to celé, bez výjimek, herci tu do svých rolí zapadají přirozeně a dá se na to tudíž pohodlně koukat. Svět špinavého New Yorku je tu stále předveden velice dobře a hlavní záporácké téma je opravdu zajímavé a dalo by se říci - neokoukané, což je u mě velké plus. ()

Reklama

Reklama