Reklama

Reklama

Recenze (8)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přesto, že šlo o úvodní epizodu, nedočkal jsem se žádného pomalého rozjezdu, kterého jsem se trochu obával, při akci proti Weaverovi jsem dostal slušnou porci kvalitní akce, zatímco David Koresh se postaral o teologicko- filosofické okénko. Netušil jsem, že se u dramatu tak pobavím, ale nejhorší sniper v dějinách mě dostal, totéž se podařilo nesmírně obětavému Davidovi, který vzal všechen ten odporný a nehygienický sex na sebe, aby spasil ostatní. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Je to jak jsem se obával, závěrečný konflikt slibuje hodně, posun v čase a události, které k němu však spěly, už nikoliv. Příliš mnoho nekonkrétního tlachání uprostřed kultu (s nevěrohodně obsazeným Kitschem v hlavní roli, a to ho mám jako herce celkem rád) a vedlejší linka s ATF/FBI, do které se nějakým způsobem promítá politika, prostě tolik netáhnou. Řemeslně precizní, jenže to už je dnes standard, tzn. s výjimkou konstantně skvělého M. Shannona vlastně ani není moc co chválit. Dalších pět dílů bude čistě o vaší trpělivosti. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zorientujeme se poměrně rychle. Seznámíme se s agenty FBI i členy komunity. Vede ji jistý David Koresh, který se prohlásil za mesiáše, který započne apokalypsu nevěřícího světa. Ovšem místo toho přivodil kruté týdny pro členy své organizace. O událostech na kopci Mt. Carmel poblíž texaského města Waco, po kterých zůstaly desítky mrtvých (včetně dětí), se rozhodla vyprávět v šestidílné sérii televizní stanice Paramount Network. Okolnosti dosud přitahují mediální i badatelskou pozornost. Seznamujeme se s motivacemi federální agentury ATF i každodenním životem Davidiánů, tedy hnutí, které vycházelo z Adventistů sedmého dne. Žili v komunitě, studovali Bibli. Částečně se stranili okolního života, muži nesměli pít alkohol ani mít sexuální styk. Sám Koresh měl ovšem několik (ale prý k žádnému potěšení) manželek (některé i nezletilé) a dětí. Kladně se vyjadřoval ohledně práva nosit u sebe zbraň. Právě poté, co na ranči začal shromažďovat značné množství zbraní, se dostal do hledáčku úřadů. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tahle minisérie vypadá velice nadějně (zejéna díky Castingu) a myslím, že tohle je první a poslední díl, který hdnotím "jen" 4 hvězdami. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Na seriál od Dowdle brothers sem se tešil, jelikož jejich filmy dávám, v rámci žánru, mezi své top (tedy i přes nějaké nedostatky). Waco se prvním dílem rozjíždí přesně tak, jak sem si představoval. Ani vteřina epizody nenudí a připravuje nás na, podle mého názoru, seriál roku. Nicméně, stejně jako u jejich předchozí tvorby, není to pro každého. Někdo v tom bude hledat uplně jiné seriály a možná bude zklamaný. ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Tak zatím na 70% (viděny 2 díly). Dobově spíše reálné, Kitsch se snaží, ale k úplné přesvědčivosti mu chybí značná dávka charismatu. Na druhou stranu, aspoň nepřehrává, jak je dnes (bohužel) u většiny USA dramat zvykem. Uvidíme kam bude seriál dále směřovat, možná pak zvednu na 4 hvězdy. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavej v jakých duchu se ponesou další části,zatím to má nakročeno na poctivé drama,který nebude asi seriálem roku,ale vidět opět pohromadě Shannona s Whighamem jak v Boardwalk Empire je pro mé srdéčko slušný potenciál,že tady by se mohlo dít ještě velký dusno.70% ()

Reklama

Reklama