Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Waco (2018) 

Seriál jako celek hodnotím jako skvělou záležitost s výbornými hereckými výkony. Měl jsem obrovskou výhodu v tom, že jsem byl naprosto nestranný, nehrozilo mi, že bych některé ze stran držel palce, protože jestli nemám někoho v oblibě, tak jako represivní složky Velkého demokratického bratra, jsou to náboženští fanatici jakéhokoliv vyznání. Přestože se tvůrci snažili přiblížit celou událost z pohledu obou zúčastněných stran, měl jsem pocit, že se k Davidovi Koreshovi přesto postavili poněkud benevolentně, přece jen to nebyl žádný neškodný hipík, ale pěkně vypatlaný zmetek. ()

Visions and Omens (2018) (E01) 

I přesto, že šlo o úvodní epizodu, nedočkal jsem se žádného pomalého rozjezdu, kterého jsem se trochu obával, při akci proti Weaverovi jsem dostal slušnou porci kvalitní akce, zatímco David Koresh se postaral o teologicko- filosofické okénko. Netušil jsem, že se u dramatu tak pobavím, ale nejhorší sniper v dějinách mě dostal, totéž se podařilo nesmírně obětavému Davidovi, který vzal všechen ten odporný a nehygienický sex na sebe, aby spasil ostatní. ()

The Strangers Across the Street (2018) (E02) 

I po druhé epizodě zůstávám spokojen a lehce překvapen. Nečekal jsem, že nejkladnější postavu, která reprezentuje hlas rozumu, bude hrát zrovna Michael Shannon, jehož jsem si zvykl vídat převážně v rolích přesně opačných. Podle vývoje situace očekávám v příštím dílu spoustu akce. ()

Operation Showtime (2018) (E03) 

Třetí epizoda nabrala pořádné tempo a nenašel bych místo, kdy bych se mohl nudit. Srážka scestné teologie a jediné pravé světové demokracie dopadla podle mého očekávání. I když nesnáším náboženské fanatiky, přistihl jsem se při tom, že některým pomýlencům proti vládní agresi fandím, což mě rozhodilo, a to se povede málokdy, proto pět kousků. ()

Of Milk and Men (2018) (E04) 

Akce z předchozí epizody se prakticky vytratila a mně to kupodivu vůbec nevadilo, protože mě bavilo sledovat snahu o nalezení možnosti komunikace mezi dvěma stranami konfliktu, přičemž každá z těchto stran žije v jiném světě. Zatímco Davidiáni se pohybovali spíše v duchovním stavu beztíže, FBI stála pevně na zemi, a aby taky ne, tanky se do duchovní roviny zvedají velmi obtížně. ()

Stalling for Time (2018) (E05) 

Pátá epizoda se velice podobala předchozímu dílu, Gary Noesner se stále snažil o nemožné- docílit toho, aby si obě strany pokusily navzájem porozumět. Pokud jsem v komentáři ke třetí epizodě napsal, že jsem s některými členy sekty soucítil, teď mohu s ulehčením konstatovat, že už mě to přešlo. ()

Day 51 (2018) (E06) 

K už tak kvalitnímu ději přibyla ještě výborně zvládnutá akce, závěrečná epizoda mě tedy rozhodně nezklamala, přestože jsem samozřejmě věděl, jak všechno dopadne, detaily byly drsné. Oceňuji, že David Koresh ukončil svou existenci jako správný vůdce, už chyběl jen ten bunkr. ()

Reklama

Reklama