Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Recenze (402)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Černoušek a zhruba 6 vojáků mají za úkol zničit ve Francii vysílací věž, která ruší signál. Seskočí tam poblíž vesnice a zjistí, že tam nacistický doktor dělá pokusy na civilistech z vesnice ve snaze vytvořit z nich nové vojáky. Bohužel mám s filmem několik problémů 1. Film je zbytečně dlouhý zkrátil bych ho o minimálně 50 minut a vůbec by divák nepřišel o nic zajímavého 2. Postava černocha je absolutně zbytečná a nevěrohodná a jeho přerod z připosránka ,který není schopný zabít ani myš na černošskou verzi Ramba je reálný asi tak jako tobogán v Somálsku 3. Ty nadpřirozené síly zde mají malou roli navíc to později nedává moc smysl, když to fungovalo proč to nezkoušely na vlastních vojácích místo na mrtvolách 4. Nemám rád ve filmech ty scény kdy 5 vojáků a 1 ženská civilistka postřílí 50 Němců přičemž pouze 1 z nich Němci zraní Jinak škoda, že to nebylo v Cloverfield univerzu určitě by to bylo lepší a prospěšnější než Cloverfield Paradox a 10 Cloverfield Lane. 60 procent časem bych šel asi níže. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(18/2019) / Ultra zábavný žánrový úlet. Potreba zapojenia mozgu pri tomto filme je takmer nulová čo hodnotím v kontexte toho čo Overload chce byť viac ako kladne :). Zaujme aj synátor kurta Russella. Jednohubka, ale podarená. (7/10) ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Těch zombií nácků tam mohlo být určitě více, tak jako nějáký pořádný a zmutovaný stroj na zabíjení a né jenom jeden nadrženej fricek. Hlavní plus je, že to hlavně nevypadalo jako nějáká debilní parodie, kterou po chvíli vypnete nebo přetrpíte do konce. Dávám 80% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem čekal víc. Má to skvělý úvod. Kameru, která je přehledná. Vizuál který je působivý. A finále který mě pohltilo, tak moc že by tahle část mohla být více ve filmu. Ostatní mě moc nenadchlo. Postavy nejsou nějak zajímavý. Jediný kdo mě bavil byl jeden Američan který měl celkem dobrý hlášky, ale neměl tolil prostoru, ostatní mi buď nevadili, nebo nebyly výrazní. Ten film ma také slabší scénář, a pár nelogičností které nebyly dořešeny dějově. Není to tak intenzivní válečný film jako většina jiných. Druhá půlka se mění ve Sci-fi thriller, který mě zajímal a bavil mnohem více než první polovina. Když to tak shrnu, jedná se o dobrý film, který neomrzí když se na něj podíváte. Ale není to nějak skvělý a nějak špatný, spíše lepší průměr. :) ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Jako učitel dějepisu opravdu nerozumím, proč se tahle blbina jmenuje po nejvýznamnější bitvě 2. světové války, když s ní nemá opravdu vůbec nic společného. Možná snad jen prvních 8 minut filmu by se dalo považovat za historií alespoň inspirováno. Holt marketing je mocný čaroděj.Nicméně je to vcelku zábavná blbina a nijak neurazí a místy i trochu pobaví. Slabší 3* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto konšpiračné teórie o nacistickom okultizme. Atmosféra a vizuál je perfektný ale veci ktoré zaostávajú ťahajú film bohužiaľ veľmi dole. Dejová linka sa dosť vlečie, postavy sú chabé či už z pohľadu hereckých výkonov ako aj prepracovanej infraštruktúry charakteru. Dosť veľa nelogických rozhodnutí, ktoré sú typické hlavne pre béčkové horory. Ale ako som hovoril na začiatku túto tému mám veľmi rád a aj preto dávam trocha viac ako iba priemerné hodnotenie ale ak by tomu tak nebolo tak zápory prevládajú nad kladmi. 65% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný, ale opravdu velmi slušný horor zasazený do prostředí 2. světové války. První polovina není sice bez chyby a pár hluchých míst má, ale od druhé půlky, kdy nastupuje hororová část, je Overlord pořádným napínavým a oku lahodícím žrasem, který má skvěle našlápnuto na pokračování. Pokud bude velmi rád se podívám. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí výsadek paragánů za nepřátelské linie předznamenává nekompromisní vojenské maso, které je však mixnuto (a zchlazeno) odhalením nacistických experimentů v okupovaném městečku. Militaristická akce se zakecává (i zakoukává) s fešnou Francouzkou, hororové plížení kanály nedostává prostor a brakový Führerův výzkum superséra se bere nesmyslně vážně. Závěrečný (boss)fight dvou nezničitelných nadopovanců má ovšem grády. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Totální béčko s parádním zpracováním rovnající se áčkové produkci. Raději bych místo nekonečných superhrdinů viděl v kinech podobně uhozené filmy jako je Overlord. J. J. Abrams jako producent opět vedle nešlápl a doručil nejspíš mé největší guilty pleasure posledního roku. ()

RaggamuffinSVK 

všechny recenze uživatele

Opäť len premrhaný potenciál. To, čo mohlo byť parádnym zombie nazi masakrom s prvkami nadprirodzeného, je ukecaná, realisticky sa tváriaca natiahnutá nuda. Filmu nemožno uprieť výborný vizuál a úvod, ktorý dokáže diváka perfektne vtiahnuť do diania. Navyše, prvých pätnásť minút filmu je pôsobivejších, než posledná hodina. Ak očakávate, že nejaký nazi witchcraft a experimenty začnú okamžite po úvode, ste na omyle. Čaká na vás kopa dialógov, ktoré nikam nesmerujú a množstvo vaty. Keď už konečne príde na akciu, je veľmi komorná a bez nápadu. Overlord neprospieva ani jeho dĺžka. Už po hodine som sa začínal nudiť a finále stále nie a nie prísť. Počas filmu som si spomenul aj na fakt, že Overlord mal byť vlastne štvrtý film z univerza Cloverfield, od čoho sa ale nakoniec upustilo. Neviem, koľko scén bolo kvôli tomu vystrihnutých a čo bolo točené nanovo, ale ani toto určite neprospelo finálnemu výsledku. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Úvod sa ešte drží v mantineloch realistickosti a o dianie sa starajú zväčša vojenské fragmenty. Zhruba niekde za polovicou sa to však zlomí a máme tu všetko, čo som čakal a chcel - náckov, šialeného vedca, zombíkov, akciu, prepálené dialógy a akciu, gore masaker. Za mňa spokojnosť. Ako brain-off film funguje parádne. 80% HBO GO ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Overlord začíná akční pasáží v letadle, která navnadí na non stop válečnou gore jízdu. Julius Avery ovšem po strhujícím začátku zpomaluje tempo a Overlord zajíždí do kolejí průměrného válečného dramatu. Vše zachraňuje poslední akt filmu, který navazuje na začátek a rozpoutává peklo v nacistické laborce. Avery rozhodně ví co dělá, bohužel látka, kterou si vybral je trochu plochá a veškerá snaha o budování hloubky děje přichází vniveč. V hororově akčních polohách to Overlordovi sluší nejvíc, když padají náckové k zemi, stříká krev, létají končetiny a pokusní králíci z laborky vstávají z mrtvých, má film svoje kouzlo. Parta amerických vojáku, okolo které se točí příběh, je až moc generická, na to aby utáhla prostřední pomaleji plynoucí pasáž filmu a tak jsem pořád nedočkavě čekal, kdy je Avery pustí do akce namísto žvatlání. Overlord dělá spoustu věcí dobře, ale na každé dvě dobré věci, je tu jedna špatná. Lhal bych ovšem kdybych tvrdil, že horor o infiltraci nacistické laboratoře se spoustou fajn praktických gore efektů není zábava, škoda jen že Overlord není jen o tom. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JAKÉ TO JE, KDYŽ VÁM ŽILAMI PROUDÍ KREV VĚČNOSTI?" "ŽÁDNÁ SLÁVA." Nadšenecká blbina, která si je své blbosti vědomá... a někdo ji ke vší té radosti obdařil ještě rozpočtem. Asi bych snesl rafinovanější průběh, na druhou stranu proč to nadšení bořit ambicemi, i slušná zábava je potřeba. 60% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tohle má s béčkem jen málo společného. Za prvé je to solidně nasnímaná a nastříhaná práce, triky nejsou vůbec zlé a herci jsou fajn. Bohužel tomu ale také chybí právě trocha nadhledu, humoru a takové té správné šílenosti. Ale ač je příšer spíš míň tak to zase tolik nevadí, jako akční věc to celkem obstojí a určitě stojí za vidění. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jakmile se střílí, je to natočené skvělě a vypadá to skvěle. Jakmile se hraje na "experimenty" je to dost špatné. Ne vizuálně, spíš myšlenkou. Jako kdyby chyběly nápady (nebo se báli inspirovat jinde ;)). Stačilo opravdu jen trochu a mohl z toho být solidní nářez s náběhem na kultovní film. Takhle to bylo příliš sterilní a nevyvážené. ()

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama