Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 1
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (164)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po rodině Simpsonových ze současnosti přišel Matt Groening a spol s Futuramou z budoucnosti a následně pro Netflix vytvořil Rozčarování z minulosti. V ní jsou opět různé originální postavy, ale koncept je trochu jiný. Každá série má jen 10 dílů, které na sebe navazují a tak vyprávějí jeden dlouhý příběh. Už to není jako u předchozích seriálů, kde 22 dílů v sérii většinou znamenalo 22 příběhů. První dvě série mají co vyprávět, ale třetí a především čtvrtá už jen vaří z vody. Nápady dojdou a už to běží jen ze setrvačnosti. Snad se to zase někdy rozjede. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Více toho samého. Vždy budu stokrát vděčnější za něco, co se odváží vyjít ze zajetých kolejí. Příkladem za všechny budiž The Legend of Korra oproti Avatar: The Last Airbender. I přes všechny své nedostatky to stále bylo kvalitní dílo s rukopisem tvůrců, aniž by to bylo nějak do očí bijící. V tomhle případě se jedná spíš o srovnání The Legend of Korra - Voltron: Legendary Defender. Jiný setting, totožná kresba, totožné charaktery postav (zejména Fry, Bender a Leela). Více toho samého. Většina vtipů (které jsou natolik klasicky a učebnicově postaveny, že nevím, jestli se z pohledu člověka, který je zná, stále dá o slovu vtipy hovořit) v Disenchantmentu jede o několik beatů déle než by bylo zdrávo, takže už takhle nadstandardní délka (klasických 20 vs místních 28 minut) vypadá ještě delší. Nemyslím si, že bychom potřebovali DALŠÍ subverzivní parodii na fantasy a pohádky s rebelující princeznou a jejími nekorektními kamarády. Abych ale jen nehanil - obsahuje to pár zajímavých inovací. Což je ale úplně jedno, protože vzato se vším ostatním dohromady, je to pořád jen a jen více toho samého. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jiný typ humoru než jste od tvůrců Springfieldu zvyklí, ale mně ten humor sedí. Je to hodně jiné, často jen sarkastické a ne tak přímočaré, ale epizody jsou dobře propracovány (spousta parodií na pohádkové, ale i fantasy příběhy). Celý ten svět mě baví a Bean, Elfo a Luci jsou skvělí (obzvlášť interakce mezi Elfem a Lucim). Přiznávám ale, že seriálu opravdu dost pomáhá sledovat ho vcelku. Čím delší pauzy mezi jednotlivými díly, tím v tomto případě opravdu o dost hůř. Je to svět a styl humoru, který si nejvíc užijete nalepený na sobě (což je možná oproti předchozím projektům tvůrců rozdíl nejzásadnější). Na shlédnutí typu "jen tak si pustím jednu epizodu", tenhle seriál moc není (protože do svého světa vás tak lehce nepouští a je víc zaměřený na detaily, takže na sledování na jedno oko jako u rodiny ze Springfieldu to úplně nejde). 75% ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Mám rád fantasy, mám ho radši než SciFi. Tak proč mě to baví o tolik méně než Futurama? Po první epizodě nabyté kreativními vtipy, to jde strašně rychle dolů. Největší problém je, že to neví čím to chce být. Neustále to skáče mezi epizodností a uceleným příběhem. Ne, že by to nešlo takto dělat. Ale tady se jim to nedaří. Hlavní linka není natolik silná a epizodní lokace a nápady jsou nevyužity. Nemluvě o nesympatické hlavní hrdince Bean. Je to skoro, jakoby Bender byl hlavní postava. (Bender je super, ale potřebuje mít okolo sebe postavy, které jej krotí, jako hlavní hrdina by taky nefungoval). Přepálená délka epizod tomu nepomáhá. Takže ve výsledku tu máme promrhaný ponteciál, který po pár epizodách 2. série přestávám sledovat. 5-6/10, je to jedno. Nedoporučuji. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to avizuje černý humor jakože pro dospělé, na druhou skrze hlavní hrdinku cílí zejména na divačky teenagerky, pochopitelně ty složité a okolím nepochopené. A to jde dost proti sobě. Jedno - dvě zasmání na díl je prostě málo. Pohádkový motiv přitom přináší hafó možností k parodování. Roli Bendera přebral malý démon, ale upřímně, chybí tu vypínací hlášky a důležitějšího parametru pro mě není. 60% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Luci je zkratka pro Lucifer, což znamená ďábel. (kellne)
  • Celé jméno princezny Beanie (ústřední postavy seriálu) je Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeaux Grunkwitz. Celé svoje jméno představila v epizodě Okázalá bažina (2018), nicméně byla v podnapilém stavu a svoje příjmení zkomolila na Drunkowitz. (Simons_cz)

Reklama

Reklama