Reklama

Reklama

Čtvrtý návrat Adama Greena do strašidelné, krví zalité bažiny v rámci jeho oblíbené slasherové série. V roce 2007 došlo uprostřed bažin v louisianském Honey Islandu k brutální vraždě více než 40 lidí. Andrew (Parry Shen), jediný přeživší tohoto děsivého masakru, tvrdí, že je za něj zodpovědný Victor Crowley (Kane Hodder), který je místními považován za pouhý mýtus. Jeho tvrzení jsou lidmi brána na lehkou váhu, ale když se pak shodou okolností ocitne na místě původní tragédie, a hrozivý Crowley je nešťastnou náhodou vzkříšen k životu, musí dojít k nevyhnutelnému střetu Andrewa s krvežíznivým duchem své minulosti. (Israha)

(více)

Recenze (43)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé šikovné nezávislé hororové tvůrce, kteří byli před pár lety nositeli velkých žánrových nadějí, zkazil mainstream, takže z jejich posledních či nadcházejících filmů už moc radosti nemáme (typicky třeba Adam Wingard), Adam Green se do sraček zahrabal svépomocí úplně sám, ani tu komerci k tomu nepotřeboval. Degen Crowley má tímto zoufalým rebootem už přesně o tři filmy více, než by býval potřeboval. Gratuluji. Poslední přírůstek do série nemá zajímavé nápady, nemá scénář, nemá fungující humor, nemá povedené gore, nemá herce a v neposlední řadě ani produkční zázemí, díky němuž by se na něj alespoň pěkně koukalo. Provar na všech frontách. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní předtitulková sekvence co do gradace a především skloubení krváren, hnusáren a humoru nastavuje laťku proklatě vysoko. Škoda, že k ní je přilepený hodně tuctový film, který si zřejmě o poznání více užijí fandové série než nezúčastněný divák. Zbytek filmu má navíc oproti úvodní sekvenci jiný budget a řemeslo, až to vypadá jako že úvodní scénu točil někdo jiný. Nebo byla proof-of-concept, který měl přilákat investory, ale nakonec se tolik peněz nesešlo, tak museli filmaři pracovat v jiných než zamýšlených podmínkách. Ostatně v celém filmu se pak už žádný velkolepý splatstick jako z úvodní sekvence nekoná. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po udalostiach, pri ktorých v bažine, ktorú preslávila legenda o duchovi Victora Crowleyho, sem prichádza partia nádejných filmárov, ktorí tu chcú natočiť falošný trailer na film o tejto legende. Zhodou náhod sa sem v rovnakom čase vracia aj jediný preživší pôvodného masakru Andrew Yong (Parry Shen). Victor Crowley sa kvôli nešťastnému rozhodnutiu návštevníkov bažiny po desiatich rokoch opäť prebúdza a jeho smäd po krvi nikdy nebol silnejší. - Takto vyzerá sériový vrah v úspornom režime. Všetkým dielom tejto série som dal päť hviezd a som jej obrovským fanúšikom, rovnako ako som fanúšikom pána Adama Greena, ale tudy cesta rozhodně nevede. Samozrejme mi je u Slasheru tohto typu absolútne jedno, či má nejaký príbeh, ale záleží mi na tom, ako fungujú vraždy a kolko tu je gore. V tomto prípade sa väčšina vecí nepodarila. Gore vyzerá ako z osemdesiatych rokov, a to by mi vôbec nevadilo, keby sa s ním tvorcovia aspoň trochu pohrali, lenže v tomto prípade len nechali striekať krv a občas to vyzeralo až smiešne. Postavy sú nezaujímavé a strašne tu chýba nejaký charakter, ktorý by to celé viedol, pretože predchádzajúce tri časti v tomto excelovali. Najviac ma samozrejme potešil úplne posledný záber, za ktorý by som najradšej dal päť hviezdičiek, ale celkovo to pôsobí ako prihlúpnutá komédia s občasným výstupom Kane Hoddera, takže v tomto prípade som sklamaný. Začína byť pomaly ale isto jasné, že Adam Green sa k úspešnejším projektom vo svojej kariére už asi nedostane, ale na druhej strane som za to aj celkom rád. V poslednej dobe totiž hneď pri najbližšej udalosti všetci od hororového žánru utekajú a on je jedným z mála ludí, ktorí sa v USA tú komunitu snažia udržať pokope. + Kane Hodder + Dave Sheridan + Felissa Rose + herečka z Sharknado 2: The Second One, The Black Room a The Night Watchmen + herečka z Horrified, The Hills Have Eyes a Digging Up the Marrow + herec z SiREN, Don't Do It!, Beyond the Gates a Camera Obscura + herečka z Horrified + herečka z Digging Up the Marrow ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Milujem sériu Hatchet, filmy Adama Greena a killer kreácie Kanea Hoddera, takže toto bol pre mňa príjemný hororový darček, hoci o stupienok slabší než predchádzajúce 3 časti. Ale ja som rád za to, že Victor Crowley stále pokračuje (a pokračovať aj ďalej bude), koniec koncov vlastne žiadna hororová séria nemá úplne všetky časti tip-top, ide však o to, že jej ikony rokmi prežívajú (alebo prežívali) naďalej, či už je to Jason, Freddy, Myers, Chucky, Pinhead... A v tomto prípade hlavne klobúk dole pred režisérom, že to dokázal 2 roky točiť v úplnom utajení a film odhalil až na premiére, kde mal oficiálne „iba“ premietnuť prvý Hatchet k jeho 10. výročiu. Aspoň vidieť, že v časoch keď sa oznamuje každý casting, klapka, stránka scenára, či sekundový teaser, si aspoň niekde cenia svojich fanúšikov viac než komerciu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisté "béčko" ako Brno, s množstvom klišé, primitívnymi vtipmi, ktoré občas pobavia viac, občas menej, občas vôbec, obohatené o miestami neskutočne amatérske gore, spracovaním podobné tomu, z vystúpeniu súrodencov v "Addams Family" na javisku v divadle. Určite si tú prekrásne sarkastickú scénu, kedy striekala krv na divákov v javisku, každý pamätá. No, a presne taký je náš "Victor". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stačí párkrát pronesená voo-doo kletba z videí na youtube a pošahanec Victor se vrací i se svou sekerou... Kdyby se z toho všeho setříhal půl hodinový film, šel bych z hodnocením mnohem výše. Úvodní masakr je velmi povedený, navíc v obrazově krásném exteriéru noční bažiny. Pak bohužel přijde ukvákaná nuda až příliš dlouhá a nezachrání ji ani vtipkování v letadle. Škoda nevyužití potenciálu bažiny, jelikož několik denních i nočních záběrů ukázalo, že by měla co nabídnout. Pak už za pozornost stojí jen další vtipkování ve spadlém letadle, masakrování nebohých obětí a očekávaný vtípek s mobilem zvonícím v tu nejhorší chvíli. Naopak scénka se slzou měla jisté kouzlo. Krev sice stříká na všechny strany, ale drcené a utínané hlavy spolu s končetinami jsou až příliš gumové (což u komedie zas tolik nevadí). Letící mozek připomněl památnou scénu z Muže z Acapulca. Asi se mělo trojkou skončit... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Victor Crowley není tak slavný jako jeho slasherový soukmenovci Mike Myers a Jason Vorhees. A i když má obdivuhodný cit pro masakrování lidského těla a svoji řezničinu dělá dobře a rád, jeho věhlas nadále zůstane jen u jeho skalních příznivců, kterým nevadí, že primitiv Crowley je jen laciným produktem, který vzešel z laciné produkce. Proč tomu tak je, je tedy očividné. Crowley by prostě potřeboval, aby do filmu s ním bylo nalito dost finančních prostředků. Gore a scenář tudíž za levných podmínek mají zhoršený status. Na další Crowleyho návrat mezi močály se sice čekalo "jen" pět let, jenže další setkání s ním je jen zábavná ultra parodie na sebe sama, co ignoruje ostatní dvě pokračování po jedničce, od které ji dělí deset let, respektive deset let uplynulo od událostí, které se v ní seběhly. Victora se ujal jeho režijní otec Adam Green, a čekal bych, že přijde s brutálním nářezem, když právě jím zrežírovaná jednička patří z celé série k tomu nejlepšímu počinu. Film není moc dlouhý, má ale prodlevy k sekvencím s rozběsněným Crowleym (k nepoznání namaskovaná hvězda béčkových filmů a koordinátor kaskadérů Kane Hodder), kterého zpět k životu vzkřísila nedopatřením pronesená kletba, přičemž se tetelil, že ve svém bažinatém teritoriu vyslal krvavou zdravici k havarovanému vraku letadla, které se zde zřítilo s hojnou skupinkou pasažérů bažících po senzaci, mezi nimiž je jeho starý známý Andrew Yong (Parry Shen), který jako jediný přežil krvavý masakr a moc už se mu do močálů nechtělo, slyšel ale na tučnou finanční odměnu, což rozhodlo. Jednou z nových postav je Dave Sheridan, který má za úkol, nebyl zdaleka sám, tlačit film do parodie a vydatně hláškovat. A vůbec všechny postavy přebujele vyšilují, tak má Crowley pádný důvod je postupně umlčet. Zabití jsou krvavě a brutálně legrační, oči by před gore zavíral jen hňup. Výsledkem je parodie, která má hodně černého humoru, od prostředka v ní úřaduje Crowley, slibovaný návrat Danielle Harris se smrskl jen na pár vteřin a dohromady není nijak obtěžující se počtvrté pozdravit s tlustokožcem z bažin. 7/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro sérii Hatchet mám slabost. Proto jsem se těšil na 4 díl, ale z nějakého důvodu jsem čekal něco jako "začátek". Díky názvu jsem čekal něco jiného. Co mi vadilo byla maska Crowleyho, přišla mi hodně levná a celkově moc nepovedená, a sám Hodder mi přišel takovej unavenej. Humor byl solidní a krvavé efekty parádní. Byl jsem rád že se vrátil jeden z herců z jedničky. Film se odehrává prakticky na jednom místě, což docela zklamalo, čekal jsem víc scén z bažin. A camea? V každém díle je pár hororvých ikon, tady je snad jen Rose a Tyler Mane, takže lehké zklamání. ale film mě na jedno zkouknutí bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Adam Green si prostě nedá pokoj a opět se po čtyřech letech vynořil se scénářem, pro natočení dalšího dílu této série. A pro jistotu tentokrát opět usedl do režisérského křesla. Victor Crowley dostal možnost řádit již po čtvrté a bohužel je potřeba říci, že v tomto případě už to tak zábavná podívaná nebyla. Já mám sérii Hatchet docela rád, ale je mi jasné, že tato podívaná není pro každého. Přece jenom existuje celá řada mnohem lepších hororových komedií a navíc kvalita jednotlivých dílů měla vždy sestupnou tendenci a čtverka už nedosáhla ani průměrné úrovně. Proč? Základ byl v tom, že prvních čtyřicet minut se absolutně nic zajímavého neděje. Nepočítám-li úvodní krvavé zásnuby a trapnou autogramiádu s odhaleným poprsím a penisem jako bonus. No beztoho bych se klidně obešel, protože já se těšil na další gumovou céčkovou gore přehlídku, kterou je tato série mezi svými fanoušky vyhlášená. Naštěstí druhá polovina se už výrazně zlepšila, ale i tak to byla oproti ostatním dílům docela bída. A to samé v bleděmodrém se dá říci i o úrovni černého humoru – potažmo samotných hlášek. Hlavní kámen úrazu však vidím v naprosto tragických postavách, z nichž valná většina doslova smrděla trapností od hlavy až k patě. Snad jedinou výjimkou byla rebelka Rose, která se s nikým ani ničím nesrala, občas vypustila z úst nějakou tu perlu – nepočítám-li zvratky. Zbytek ubožáků tu byl víceméně do počtu. No a sám Andrew to taky zrovna moc nevytrhl. Nevím, proč ho Green pořád obsazuje. Největším lákadlem měla být účast největší hvězdy Danielle Harris, ale těch cca dvacet sekund, ve kterých se objevila, bylo jen dalším zklamáním v řadě. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Značka Hatchet je zárukou intelektuálne nenáročnej, no o to bujarejšej splatterovej zábavy. Táto séria si drží latku kvality stále na vysokej úrovni a úspešne sa vyhýba výkyvom. Inak tomu nie je ani v štvrtom pokračovaní, pomenovanom výstižne podľa známej ikony tohto filmu. Opäť sa tu objavuje charakterovo pestrá škála postáv a nie je núdza o komické situácie, nečakané reakcie, drsnohumorné hlášky či hektolitre striekajúcej krvi, ktoré sú už nezbytným trademarkom Hatchetu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kolem odpadu to prošlo katastrofa už netočte další díl už od prvních minut kdy začali zasnuby to šlo hrubě do kytek. Ne a znovu ne tohle nepůjde. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Režisér prvních dvou dílů Hatcheta to zkusil se čtvrtým dílem do třetice, ale mám z toho jeho pokusu takový rozpačitý pocit. I když je v jeho filmu pár dobrých černohumorných žertů a zábavných gore výjevů, myslím že většinu své tvůrčí munice už rejža vystřílel v jedničce. Ve srovnání s ní působí Victor Crowley aka Hatchet IV poněkud levněji, narychlo spíchnutě, nenápaditě. Ale žádné velké zklamání tahle vyvražďovačka není, kdo má podobná dílka rád, komu třeba přijde vtipné tepenné krvácení, vyhřezlé vnitřnosti, vraždící pololidská zrůda a podobně, zklamaný myslím nebude. Kvůli pěkné Lauře a ošklivému mutantovi zaokrouhluju nahoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začalo to parádně, pak nastal klasický půlhodinový zásek o ničem, aby se pak film vrátil v intencích povedeného úvodu. Lítají tu hlavy, ruce, nohy a Bůh ví co všechno, což je zabaleno v krásném amatérském gore paklíku, sem tam se tu najde nějaký povedený fór a vůbec nevadí, že se jedná spíš o primitivnější formu vtipu a samozřejmě jsou tu přestřeleně šablonovité postavy ztvárněné celkem pohodovými herci. Z mého pohledu jedna z těch lepších hatchetovek. 60% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Adam Green dlouhodobě platil za solidního režiséra hororových komedií, což již dále není pravda, páč tohle dojebal festovně. Zklamání jako svině. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdeformovaný ´´sekáč´´ v montérkach sa vrátil. A ja som len rád, pretože HATCHET IV potvrdzuje jedno, že táto séria je tým najlepším ( a najzábavnejším ), čo žáner splatter horror v tomto tisícročí splodil. Hlášky, gore a maličká čerešnička na koniec. Dúfam, že sa nebude dbať na jedno príslovie a v tom najlepšom sa neskončí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Victor Crowley“ je dle mého úpadkem v sérii a nepomáhá tomu ani skutečnost, že Adam Green tu má celkem tradičně dobré masky a dobré gore. I když tentokrát mi ani nepřišlo, že je gore moc nápadité, spíše mi to přišlo jako nudné přešlapování na místě. Jako hezké, že se Green rozhodl pojmout film staticky, ale je to vlastně jen zabíjení sedících kachen, které podobně nudně, jako to probíhalo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Možno nebolo práve najšťastnejším riešením pozrieť si toto pokračovanie ako prvé, napriek tomu som presvedčený že ma to nijako neochudobnilo v tom, aby som film bez problémov pozrel a pochopil, kedže pri príbehoch v štýle Halloweenu či Piatku trinásteho je hlavným hlavne spôsob vrážd a efekty,v nejakú dôležitejšiu zápletku môžete iba dúfať. Škoda pridlhého hluhécho miesta v strednej časti filmu, ktoré ak by nebolo doplnené aspoň ako tak vtipnými dialógmi a charakteristikou postáv by filmu ubrali na hodnotení minimálne jednu hviezdu. Taký ten film, ktorý potrebujete ak všetkým ľuďom na sociálnych sieťach začne prepínať alebo iba potrebujete vypnúť po náročnom pracovnom dni. Napriek tomu, že nejde o žadny úžasný film, predchádzajúce časti pribidnú do sekcie chciem vidieť... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zatímco třeba takový Pátek 13 nebo Halloween si získá kultovní status i po letech tahle série je těžký opak. Druhý a třetí díl byl hodně povedený, ale tenhle je hodně slabý. Scénář asi nikdo nepsal (Který idiot by chtěl požádat holku o ruku v bažině kde vraždil Victor Crowley nebo ženská se topí v letadle a vyčítá jim tam, že jí nekoupily dárky, když je těhotná nemluvě o myšlence Victor Crowley vraždí díky Youtube) a o dialozích se ani nevyjadřuji vím, že ve slasherech se moc inteligentně nebaví, ale tady je to zahnáno až do absurdna. Victor Crowley je navíc takový imbecil, že ho nenapadne za více jak 30 minut rozbít zhruba 5 okének v letadle nebo si vzít brusku, která tam leží už 10 let. Potěší tak jen bodycount a gore, ale to by to nesmělo být zahnáno už do absurdna (ženské usekne nohy, ruky a nakonec hlavu nebo ženské usekne ruku s mobilem a protáhne jí to mezi nohama skrz hlavu). Jinak ze vtipů pobaví tak možná jen 1 s tím podepsáním ptáka. Tahle série může mít i 50 dílů jelikož k ní stačí nabrat několik neherců (možná i bezdomovci by to zahráli lépe nebo pacienti psychiatrické léčebny ) a jednoho vraha co je vraždí. ()

Reklama

Reklama