Reklama

Reklama

Sedm samurajů

  • Japonsko Shichinin no samurai (více)
Trailer

Slavná legenda o hrstce odvážných, kteří se postavili na stranu bezbranných. Nejslavnější japonský film všech dob, předchůdce filmu Sedm statečných.
Těžko by se asi hledal někdo, kdo by neznal legendární americký western o hrstce statečných, kteří se v počtu chabých sedmi postaví přesile banditů, aby ochránili bezbrannou vesnici na odlehlém venkově proti rabování. Western Johna Sturgese patří již téměř půl století k nesmrtelným filmovým evergreenům. Ale jen málokdo ví, že by vůbec nevznikl, nebýt jednoho fenomenálního režiséra, jehož originální umění přesáhlo daleko za hranice rodného Japonska. Že dobrodružný příběh sedmi potulných pistolníků byl přímo inspirován samurajským filmem Akiry Kurosawy, jenž se odehrává ve feudálním Japonsku 16. století. A že to zdaleka není jediný případ amerického hitu inspirovaného dílem tohoto japonského klasika. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Marius_ss

Marius_ss (hodnocení, recenze)

Nemá niekto tento film so slovenskym dabingom ? Malo by sa jednat o 160 minutovu verziu filmu.

Matros

Matros (hodnocení, recenze)

MontyBrogan: To byla přestávka. Aspoň to mi tvrdily české titulky.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Ludia, pozeral som 207 minutovu verziu a uprostred (niekde tesne za druhou polovicou) bola 5 minutova pauza, pri ktorej boli na obrazovke stale iba tie iste dva japonske znaky. Neviem ani co znamenali, titulok k nim nebol, aj ked som to samozrejme pozeral s titulkami. Neviete mi potvrdit alebo vyvratit, ci sa jednalo o moju chybnu verziu alebo to naozaj malo byt vo filme??

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Dlho som sa obával tých nekonečných 3,5 hodín, ale dnes som si to pustil, a stálo to za to. Viac pasáži by som tam síce vystrihol, ale niektoré sekvencie (možno len minútové) boli urobené perfektne, na 100%. Chápem, japonc nie sú pre každého, ale ja vždy skúmam čo je za oponou, a nie povrchné veci (jačanie Japoncov, málo bitiek, čo tu vela ludí spomína). Moje hodnotenie: 77%

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Šandík: Inu souhlasím. Taky chápu, že spousta lidí neocení východoevropskou kulturu, kterou naopak zbožňuju (viz. můj profil :-)). Slovo Rusko je bohužel ztotožněno se silně negativními konotacemi, pod slovem Ukrajina si každý vybaví dělníky na stavbě, Bělorusko evokuje jen jakéhosi pána s knírkem a Moldovu málokdo najde na mapě..
 
Přesto jsou to krásné a kulturně bohaté země se skvělými kinematografiemi (minimalně tou ruskou :-)).

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

Onore ni katse Jen jako k rejpavému komentáři Zimmiho:Herecké výkony hlavních herců naprosto vynikající např Toshiro je zde uplně nepřekonatelnej. Bojové scény:ano moc jich tu není ale například ta ve městě kde je můj miláček a proti němu chvástal je naprosto reálná,zaskoč někam na pár lekcí kenda a pochopíš :)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Tedy já musím říct, že i když to rozhodně není špatný, tak 207 minut je přeci jenom trošku moc.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

V LK za 39,- Kč. Taková klasika za úplný pakatel. To je skoro hřích nekoupit. Navíc v původním znění s českými titulky. 207 minut.

zimmi

zimmi (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl v rámci Projektu 100 v únoru 2009. Možná byla má očekávání až příliš vysoká, ale opravdu jsem nebyl připraven na ječící Japonce (vlastně mi připadalo, jako by film měl jen dvě polohy - uřvanou a dokonale tichou) ani na podivných sedm samurajů (tyhle bojovníky jsem si vždycky představoval jinak). Zmiňovat se o hereckých výkonech snad ani nemá smysl, stejně tak mě zklamaly bojové scény (rok vzniku však film omlouvá).

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

stiglar: Narážal som na bod v "zaujímavostiach": - Často je označován jako první moderní akční film. Hodně typických vlastností tohoto žánru jsme tu mohli vidět vůbec poprvé.

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

Asi nedokážem oceniť kvality tohto filmu a väčšinu času som sa akosi nudil.. a dávať vyššie hodnotenie len kôli tomu, že je to jeden z prvých akčných filmov prípadne že je 54 rokov starý nemienim. (a btw: verzia, čo som videl mala 180 minút)

mimac

mimac (hodnocení, recenze)

Bol to pre mňa obrovský zážitok a vzrušenie zhliadnuť tento film v kinosále našho malého mesta. Do kina ma totiž museli prepašovať starší kamaráti. A po mnohé roky som nedvojak porovnával všetky akčné filmy práve s týmto dielom. Samozrejme za tú dobu sa toho vytvorilo veľmi veľa, ale film Sedem samurajov sa stal pre mnohé diela predlohou. A.Kurosawa svojím dielom vtedajší svet oboznámil s históriou krajiny vychadzajúceho sĺnka - pre nás niečo veľmi vzdialené a neznáme. Pre ľudí - filmových divákov v dnešnom tech. svete nieje nič prekvapením. Škoda.

Rasto

Rasto (hodnocení, recenze)

koukám,že je tady uvedena jiná délka filmu,než mám já.Moje verze z LK má 207 minut(poctivých)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Ano, 4:3. Širokoúhlý formát byl na světě teprve rok, ale pro jistotu jsem si to ověřil na IMDB.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Triple H

Triple H (hodnocení, recenze)

Ej bisťu!!! Taká klasika a vyjde v cene 200 Sk,- No, Karle, nekup to...

TRTLa

TRTLa (hodnocení, recenze)

onderj1980: Tak to mají na amazonu docela drahé. Objednávám DVD odsuď, mají tam většinou lepší ceny. Sedm samurajů by tě vyšlo i s poštovným na cca 600.

ZeldaZ

ZeldaZ (hodnocení, recenze)

Krása, klasika, co dodat? snad jen to, že američani ani vykrádání filmů nedokážou udělat pořádně :-)

eselonlu

eselonlu (hodnocení, recenze)

To, ze jsem videl sedm statecnych driv a tim se stal jedním z mym velmi oblibenych filmů, zpusobilo, ze uz pro me po dejove strance puvodni samurajove neprinesli nic noveho, coz je asi skoda, protoze jsem si vedom toho, ze je Sedm statecnych delano podle Sedmi samuraju a ne naopak. Tri davam za to, ze byly chvile kdy jsem se i nudil :(

 (hodnocení, recenze)

Staci dve slova: Absolutně skvělé. Jinak film se dá koupit na Amazonu v Británii, vyjde to s poštovným tak na 800 a určitě to stojí za to.

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Sci-fi Zacka Snydera nabírá obsazení

Sci-fi Zacka Snydera nabírá obsazení

10.02.2022

Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se má na Netflixu zřejmě dobře. Dostává se mu tvůrčí svobody i velkých rozpočtů a může si tak plnit sny výměnou za to, že Netflixu plní knihovnu vším možným od… (více)

Reklama

Reklama